CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA A LA NOSTRA COMUNITAT DE LA SEU D'URGELL
Des de les nostres comunitats de la Seu d'Urgell i Santa Coloma ens fan partíceps de com van celebrar la Festa de la Sagrada Família:

"El dia 27 de desembre, Festa de la Sagrada Família i festa de totes les famílies, va ser també un dia molt festiu per a nosaltres ja que la Sagrada Família és el nostre model i són els nostres patrons.

Vam iniciar el dia amb la celebració de l’Eucaristia, a les 12.30h, presidida pel nostre Sr. Arquebisbe, Joan Enric Vives, i concelebrada per Mn. David Codina, Secretari general i Canceller; dins la celebració vam renovar els nostres vots com a germanes de la Sagrada Família d’Urgell juntament amb la comunitat de Santa Coloma (Andorra). El Sr. Arquebisbe ens va fer una homilia molt preciosa. Al final de l’eucaristia, amb el Sr. Arquebisbe, vam  fer la Consagració de les famílies del bisbat d'Urgell a la Sagrada Família de Jesús, Maria i Josep resant la pregària del Papa Francesc i, tot seguit, vam fer l’adoració del Nen Jesús.

A les 14.00h vam tenir un dinar de germanor les dues comunitats amb el Sr. Arquebisbe i el seu Secretari, Mn. David Codina. Ens van acompanyar també Mn. Manel Pal, com a capellà de la comunitat, i Mn. Lluís Miquel Sánchez, el qual cada dissabte ens celebra la missa a les 8 del matí. Com a dinar de família en aquesta festa tan nostra, també ens van acompanyar les dues verges consagrades del nostre Bisbat: Cristina Ribot i  Anahí  Biorci.

Tot plegat va ser una diada plena de pau, d’emocions i en el qual es va viure i sentir un veritable ambient germanor, al estil de Natzaret."
A continuació podeu llegir la resenya de la celebració d'aquest dia la qual va aparèixer a la pàgina web del Bisbat.
CELEBREM JUNTS L'ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DE LA BEATA ANNA MARIA JANER
AIXÍ HO VAN VIURE A L'HOSPITAL DE LA SEU D'URGELL

TALLER DE RELIGIÓ: "ANY DE LA MISERICÒRDIA AMB LA BEATA ANNA MARIA JANER"

215 aniverari del naixement de la Beata Anna Maria Janer

El dia 18 de desembre vam celebrar amb un grup d'avis de la Residència “Fundació Sant Hospital”, el 215 aniversari del naixement de la Beata Anna Maria Janer.

En un primer moment, vam fer memòria del seu naixement amb uns minuts de silenci i de pregària, recordant aquest esdeveniment i donant gràcies a Déu pel regal que ens va fer en la persona d'Anna Maria i tot el que va significar dins la història d'aquest Hospital de la Seu d'Urgell. Un avi va llegir, del llibre “Humaníssima”, el fragment en el qual s'explica el naixement de la nostra beata, copiat i plastificat en un full i amb lletra més gran. A continuació, també vam pregar i recordar que he començat un any jubilar molt especial, l'Any de la Misericòrdia, convocat pel papa Francesc i que es va iniciar el passat dia 8 de desembre, Solemnitat de la Immaculada Verge Maria. Per il·lustrar-ho vam veure una secuència de fotografies fetes el dia 13 de desembre, IV Diumenge d'Advent, quan el Sr. Arquebisbe de la Seu, Mn. Joan Enric Vives, va obrir la Porta Santa de la Misericòrdia a la Catedral de la Seu, i després vam explicar el paral·lelisme que hi ha entre Jesús misericordiós (Any de la Misericòrdia) i la figura d'Anna Maria Janer, dona de cor maternal i ple de misericòrdia.

Com a resum de tota aquesta jornada, i amb un petit grup d'avis, vam el·laborar un mural com a record d'aquest dia festiu i perquè ens ajudi també a pensar sobre el sentit de tot aquest any.
Tot plegat va fer que passéssim una estona molt bona tots junts recordant la Mare Janer i fent memòria d'aquest Any Jubilar.
MISSA PEL 150è ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ "CASA ASIL" DE SANT ANDREU DE PALOMAR
Dissabte 14 de novembre a les 10.30h va tenir lloc, a la parròquia de Sant Andreu de Palomar, el primer dels actes commemoratius del 150è aniversari de la fundació de la Casa Asil: la celebració de l'eucaristía la qual va estar presidida pel Sr.Cardenal Mons.Lluís Martínez Sistach i concelebrada per alguns dels sacerdots que van passar, al llarg dels últims anys, per aquesta parròquia.
L'església estava plena de gent! Hi eren presents un bon grup de germanes de la Congregació, algunes de les quals van viure en aquesta comunitat per molts anys; també van anar-hi residents amb els seus familiars, voluntaris, treballadors de la residència, professors i alumnes de l'escola i molta gent del barri. Tots amb el desig d'unir-se i celebrar aquest gran esdeveniment i agraïr Déu per aquests 150 anys de presència de la nostra Congregació en la Casa Asil i en l'escola; 150 anys de vida del nostre carisma, el qual va anant donant fruit gràcies a la generositat de la nostra fundadora, la beata Anna Maria Janer, que va respondre promptament a la necessitat que se li va presentar en aquell moment i també la generositat de totes les germanes que, seguint el seu exemple, van continuar donant aquest servei de caritat sense mida amb els avis, els nens, els adolescents i els joves.
Després de l'eucaristia, tots plegats, es van desplaçar cap a l'auditòri de la Casa-Asil on es va fer la presentació del nou logo i de la nova pàgina web de la Fundació. Per acabar, al pati de l'escola, amenitzats per la coral de la parròquia, es va descobrir la placa commemorativa de l'esdeveniment i es va oferir un vermout a tots els assistents. Un dia de festa i joia pel qual hem de donar gràcies a Déu.
Ara us deixem amb un petit recull de fotos de com va anar tota la jornada.ENTREVISTA A ANNA VILLAS, DIRECTORA DEL COL·LEGI "MARE JANER" DE SANTA COLOMA

"Anna Villas, de mestra de nines a directora d'escola"
Així titula la revista "En Femení" al seu número del mes de novembre el reportatge fet a l'Anna Villas, actual directora de l'escola  "Mare Janer" de Santa Coloma (Andorra) i properament també del col·legi "Sant Ermengol". El país andorrà està molt interesat en saber més de nosaltres i les nostres obres. Us adjuntem l'enllaç on podreu llegir tot el reportatge.

-LLEGIR LA ENTREVISTA- 

FESTA COMMEMORATIVA DELS 150 ANYS DE LA FUNDACIÓ "CASA ASIL" DE SANT ANDREU
La Fundació de la Casa Asil de Sant Andreu commemora enguany el seu 150è aniversari. Així doncs, també es compleixen els 150 anys de la presència de la nostra Congregació a la Casa Asil. Per aquest motiu, des d'aquest mes de novembre fins el mes de novembre de 2016 se celebraran tot un seguit d'actes commemoratius.
En aquest marc s'inscriu la celebració de l'Eucaristia a la Parròquia de Sant Andreu, el proper dissabte 14 de novembre, presidida pel Sr. Cardenal Mons. Lluís Martínez Sistach. Serà a les 10.30h.Després de la missa es presentarà, a l'auditori de la Fundació, el nou logo i la nova web de la Fundació. Tot seguit, al pati de l'escola, es descobrirà una placa commemorativa de l'esdeveniment i s'oferirà un vermout.
Per a nosaltres la residència i l'escola de Sant Andreu són dues institucions molt significatives i estimades. Recordem que la nostra fundadora, la beata Anna Maria Janer, acompanyà personalment les germanes que constituïren la primera comunitat que havia d'atendre les persones acollides a la Casa Asil. És per això que us animem a participar en els actes del dia 14 de novembre i a demanar la intercessió de la mare Janer perquè la col·laboració entre la Fundació de la Casa Asil i la nostra Congregació continuï i s'enforteixi. 

"La fundació Casa Asil, una entitat històrica molt arrelada a Sant Andreu"
Precisament amb motiu d'aquesta festa els mitjans de comunicació han volgut fer-se eco de l'esdeveniment; aquest és el cas del canal de televisió autonòmic de Barcelona (BTV) el qual, dijous 5 de novembre, va emetre un reportatge dedicat tot ell a explicar la trajectòria de la Casa Asil des de la seva fundació fins l'actualitat.RECONEIXEMENT ESPECIAL PER LA NOSTRA ESCOLA DE SANTA COLOMA (ANDORRA)  
El dia 19 d'octubre els alumnes de 3r i 4t d'ESO del col·legi "Mare Janer" de Santa Coloma van rebre per part del Cos Penitenciari del Govern d'Andorra la Medalla Institucional en reconeixement a la col·laboració que fan anualment per la eucaristía de Nadal i que té lloc pels interns del Centre Penitenciari.
Moltes felicitats! a la comunitat educativa del col·legi per aquest reconeixement, per aquest servei desinteresat que porten a terme amb senzillesa i generositat, i els algraïm també que l'hagin volgut compartir amb tots nosaltres.

Avui, 8 d'octubre de 2015, recordem el 4t aniversari de la Beatificació de la nostra fundadora, Anna Maria Janer, a la Seu d'Urgell. Una celebració familiar i inovlidable per tots els qui ens vam trobar-hi aquell dia: religioses, laics, famílies, amics...
Donem gràcies al Senyor per poder recordar i celebrar aquest dia tan especial i, sobretot, pel do del carisma que Ell va atorgar a la nostra fundadora i al qual ella fou donant respostes concretes al llarg de tota la seva vida.
Ara som nosaltres els qui hem de continuar fent-lo Vida allà on el Senyor ens enviï. Que la Beata intercedeixi per tots nosaltres perquè així sigui.


TROBADA MUNDIAL PER A JOVES CONSAGRATS I CONSAGRADES
(Ciutat del Vaticà, 15-19 de setembre de 2015)

Amb motiu de la celebració de l'Any de la Vida Consagrada convocat pel papa Francesc i tenint com eix transversal el lema "Despertad al mundo. Evangelio. Profecía. Esperanza", va tenir lloc els dies 15 a 19 de setembre a la Ciutat del Vaticà la primera Trobada Mundial per a joves consagrats i consagrades. Al voltant de 5000 consagrats de 125 nacionalidats diferents es van reunir en aquesta ciutat, la "ciutat eterna". Entre tots els participants també hi eren les nostres germanes M.Pilar Adín, Susanna Cano, Vanessa Dúria, Aida López, Rosana Latorre, Marcela Cornejo, Griselda Morales, Blanca Pérez, Rosaura Morales i Reina Mª Guzmán.
Cada dia tenia com a eix un tema en funció del qual s'organitzaven les diferents activitats: conferèncias a l'Aula Pau VI els matins i tallers amb eucaristía diferenciats per grups lingüísitcs, en diferents Basíliques de Roma, a la tarda. I en mig de tot, havia temps també per poder conèixer una mica millor la ciutat i apropar-se a ella des de diferents punts de vista. Per això cada participant havia de triar dos "Camins", d'entre els que se'ls oferien, un pel dia 16 i un altre pel dia 17; tots dos al capvespre.
L'ambient que es respirava era de alegria, juventut, fraternitat... testimoni clar que la Vida Consagrada segueix molt viva avui dia. Era igual cap a on es mirés perquè es veien multituds de consagrats: als carrers, dins els autobusos, dins el metro... Una trobada que ha renovat i enfortit a tots els participants no només quant la vivència del propi Carisma congregacional sinó també quan el sentit de fraternitat, sense donar importància al país de procedència o la Congregació. Allà tots eren un sol grup.
Cada dia va tenir el seu toc especial, però el dia més emocionant va ser dijous 18 al matí quan va tenir lloc l'Audència amb el papa Francesc a l'Aula Pau VI. "Elegir la verdadera libertad que viene del Espíritu y no de la mundanidad, cultivar grandes sueños para Dios, tener un corazón que arde de amor" foren algunes de les frases que el papa va dirigir a tots els participants. A més, va tenir un record molt especial per tots els consagrats provinents de l'Irak i Síria, fent memòria dels numerosos màrtirs que van testimoniar la fe fins donar la seva vida; va dirigir també unes paraules d'agraïment a totes les dones consagrades pel seu testimoni:"mujeres que no se reservan nada para ellas mismas, verdaderas iconas de la Iglesia-Esposa y de su maternidad".
Cinc dies d'encontre, de fraternitat, de reflexió, de diàleg... i cinc dies intensos que probablement hauran deixat una emprempta molt profunda en tots els participants, també en el cor de les nostres germanes que van anar-hi.

I perquè pugueu gaudir també vosaltres de tot el que es va viur al llarg de toda la Trobada, us deixem amb un petit resum en imatges i també amb algun dels textos que es van llegir; a més podeu escoltar també l'Himne que va ser creat especialment per la Trobada i amb alguna altra informació per si voleu saber-ne més coses.  
 
-ÀLBUM DE FOTOS-
-GALERÍA DE FOTOS PÀGINA WEB ENCUENTRO-


Si voleu saber-ne més coses...
-Web Congregación para los Institutos de Vida Consagrada-
-Web Grupo Chemin Neuf-

COMENCEM UN NOU CURS!

Per a Connectar-se, Navegar i Trobar-se amb un mateix, amb els altres i amb Jesús hi ha dos camins molts senzills: SABER MIRAR i SABER ESCOLTAR.

Fem nosaltres com els deixebles d'Emmaus: obrim bé els nostres ulls, els del cor, per a descobrir-lo en el nostre dia a dia. Vigilem la nostra connexió a la xarxa! per a no (DES)CONNECTAR-NOS de la realitat, dels altres i de Jesús.

ÀNIM! I QUE TINGUEM TOTS UN FELIÇ CURS 2015-2016