"RUTA JANERIANA DE LA MISERICÒRDIA"
(21-23 de març de 2016)

Amb molta alegria, ara sí, us volem compartir el vídeo-resum de la Ruta Janeriana de la Misericòrdia que es va portar a terme del 21 al 23 de març i a la qual van participar un bon grup de germanes de les comunitats i també un bon grup de lacis d'alguns dels nostres centres educatius i assistencials. A la vegada, us comparim també totes les fotografies que ens han anat enviant, amb les quals s'ha fet aquest vídeo, i que hem recollit i classificat en funció del dia i del lloc de la Ruta.

ESPEREM QUE US AGRADI!21 de marzo: La Vall d'Ora
 Álbum de fotos 1
Álbum de fotos 2
Álbum de fotos 3
Álbum de fotos 4 

  22 de marzo: Cervera
Álbum de fotos 1
Álbum de fotos 2
Álbum de fotos 3
Álbum de fotos 4
Álbum de fotos 5

23 de marzo: Seo de Urgell
Álbum de fotos 


NOTÍCIES DES DE LA COMUNITAT DE LA SEU D'URGELL

Volem compartir amb vosaltres dos moments d'acollida i convivència en aquesta Pasqua tan especial de l’Any de la Misericòrdia, en la nostra comunitat de La Seu d’Urgell. Diem dos perquè hi ha hagut molts en una casa d'acollida, però es van conjugar diferents aspectes d’aquest esperit acollidor, servicial, familiar, eclesial-diocesà, fraternal, senzill, sociable… que es respira i del qual la gent s’adona i així ens ho expressa.


Diumenge de Resurrecció, dia 27 de març, vam viure una jornada de convivència molt bonica, entorn la taula, en companyia del nostre Sr. Arquebisbe, Joan Enric Vives, i de la seva germana. Un dinar boníssim ple de la joia de Jesús Ressuscitat i de l’animació que sempre ens porta el nostre Arquebisbe. Vam recordar i cantar caramelles del nostre temps de noviciat...


Dilluns de Pasqua, ens vam trobar les dues comunitats dels Pirineus catalans, la comunitat de Santa Coloma i la de La Seu d’Urgell, en una Eucaristia molt viscuda i familiar presidida per Mn. Manuel Pal i Casanovas que, com sempre, ens va estimular a viure la resurrecció gràcies al seu comentari sobre les lectures on va remarcar el tarannà valent de les dones a l'hora d'acompanyar i seguir Jesús, en el seu testimoni i el seu amor apassionat envers a Ell. Dins l’eucaristia vam renovar la nostra Consagració i el nostre desig d’anar més enllà en el camí de seguiment de Jesús. Ens acompanyaren les dues Verges Consagrades del Bisbat i algunes senyores que van passar amb nosaltres la Setmana Santa. També hi eren presents altres famílies que, sovint, ens visiten. No va faltar la Mona de Pasqua ni molt menys el cava amb un “Brindis” molt pròpi de ressuscitats.

 

En definitiva, unes convivències ben fraternals i joioses segons l’estil de la Beata Anna Maria Janer.

ÀLBUM DE FOTOS: DIUMENGE DE RESURRECCIÓ
 

ÀLBUM DE FOTOS: DULLUNS DE PASQUA
 


VISITA PROVINCIAL AL COL·LEGI SANT ERMENGOL (ANDORRA)

"Volem que el col·legi Sant Ermengol continuï tenint vida i futur"


La congregació religiosa de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell assumirà el relleu en la direcció i la gestió del col·legi a partir del pròxim curs. Per aquest motiu, des de principis de setembre, l’equip directiu treballa perquè el traspàs esdevingui un procés enriquidor i tranquil. En aquest context, dimarts 2 de febrer vam rebre la visita de la germana Montserrat Farré, superiora provincial de la Província "Anna Maria Janer", acompanyada per la germana Maria Pilar Adín, responsable de Pastoral.

La visita al centre va servir per veure les instal·lacions i saludar els alumnes, docents i treballadors del col·legi. La provincial va definir la nova gestió de l’escola com “un servei a la societat andorrana” i manifestà el desig que el col·legi Sant Ermengol “continuï tenint vida i futur”. En la trobada amb els mestres, professors i ajudants destacà el seu agraïment en la rebuda i assegurà que se sentien “molt contentes”. Va voler recordar també que “Ells (Don Bosco i Anna Maria Janer) ens han deixat en herència la vocació d’educadors”.

Seguidament la responsable de pastoral de la província, Maria Pilar Adín, va explicar amb entusiasme i coneixement, el carisma i espiritualitat d’Anna Maria Janer. “La nostra missió s'expressa en l'educació cristiana dels infants i joves i en l'assistència als malalts i els ancians, amb preferència pels pobres i els necessitats”.

 

Àlex Molina

Cap d’estudis d’Infantil i Primària / Delegat de comunicació col.legi Sant Ermengol


FELIÇ FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER!COMUNITAT DE LA SEU D'URGELL

“No seré del món; les meves forces, el meu benestar, tota la meva vida

sacrificaré al servei del meu Déu en la persona dels pobrets malalts,

dels desvalguts, dels infants, i si convé procurar-los els ajuts corporals,

 cuidaré d’ells com una mare afectuosa.”

(Ofici de Lectures festa Mare Janer)

Volem compartir amb vosaltres com van viure, aquest nou any 2016, la festa de la Beata Anna Maria Janer:

  • Amb una novena de preparació: per aixó vam resar la pregària d’intercessió i petició amb la intenció de viure, més i millor, el seu esperit i la seva presència enmig nostre i oferint-li les necessitats del nostre Institut, de cada germana, dels germans més desfavorits i tot allò que estem vivint aquets darrers dies, dintre del nostre país fora d’ell.

  • Celebrant la seva festa: amb motiu de la festa de la beata, vam fer la Litúrgia de Laudes i Vespres fent memòria seva. Per aixó vam pregar amb la Litúrgia del Comú de Dones Santes i amb la lectura de l’Ofici de lectures juntament amb una altra de la seva vida. Tenint en compte l’Any de la Misericòrdia, vam reflexionar també sobre la Virtut de la Misericòrdia en Anna M. Janer. Quina riquesa per anar aprofundint-la al llarg d’aquest any i, també, al llarg de tota la nostra vida si volem seguir les seves petjades!

  • Amb la celebració de l'eucaristia: aquesta va tenir lloc a les 19h a la Capella de la Mare Janer; la va concelebrar Mn. Manuel Pal, capellà de la comunitat, i Mn. Xavier Parés, Rector de la Parròquia de Sant Ot. També ens van acompanyar alguns fidels admiradors/res i devots de la Mare Janer. Aquesta celebració va omplir completament la nostra jornada festiva amb un esperit maternal i misericordiós i així ens ho va expressar Mn. Manuel Pal a la seva homilia quan va comentar les lectures que, segons el seu parer, se li escauen del tot degut a l’esperit que movia a la mare Janer envers els més febles i desemparats, per la seva caritat i per la seva manera de fer envers els altres.

  • Amb el dinar: a l’hora de dinar hi va haver un caliu molt festiu; a més, ens va acompanyar Mn. Xavier Parés.

  • Amb els avis de la Residència "Fundació Sant Hospital": amb ells vam fer memòria agraïda de la mare Janer i van veure el vídeo de la beatificació, recordant aquell dia tant preciós i inoblidable.SIGLO Y MEDIO DE UNA ENTIDAD HISTÓRICA.
"El asilo de los niños"La fundación Casa Asil de Sant Andreu celebra su 150 aniversario.
Los alumnos del colegio Sagrada Família y los usuarios de la residencia para mayores comparten edificio y momentos.La Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar (c/Agustí i Milà, 78) se encuentra inmersa en la celebración de su 150 aniversario. Los actos conmemorativos han empezado este mes de noviembre y se alargarán durante un año con distintas actividades mensuales, como caminatas por el barrio, exposiciones fotográficas y varios conciertos.