REUNIÓ DE SUPERIORES I ANIMADORES VOCACIONALS - Àlbum de fotos

Els dies 20 i 21 de setembre va tenir lloc a Rubí la primera reunió de Superiores de les comunitats de la Provincia. A més, també van ser convocades les Animadores de Pastoral Vocacional de cada comunitat. En total ens vam reunir 36 germanes de les diferents comunitats de Espanya i Andorra.

El tema principal de la reunió va ser la Pastoral Vocacional i com enfocar-la des de les nostres comunitats. Per fer aixó, des de la Comissió de Pastoral Vocacional de la Província, es van elaborar diferents materials amb la intenció d'ajudar a les germanes a l'hora de portar a terme aquesta missió en els diferents llocs on són presents. A més, es va presentar el lema pastoral del curs, el projecte comunitari i el casal que va tenir lloc a Cervera durant aquest estiu. Dintre de tot aquest treball, hi va haver temps també per trobar-nos amb Jesús a la pregària i l'eucaristia.

Van ser dos dies molt intens però on es va viure un veritable ambient de fraternitat entre totes les germanes. Agraïm a la comunitat de Rubí per la seva acollida i a les germanes per la seva participació e interés davant d'aquesta missió que ens implica a totes.RENOVACIÓ DE VOTS DE LES NOSTRES GERMANES IRIS, REINA I ROSAURA
El dia 14 de setembre, a la capella de la comunitat de la Residència de Matadepera, tots els allí presents vam poder participar de l'eucaristia dominical i acompanyar a les nostres germanes Iris, Reina i Rosaura en la renovació de la seva consagració com a Germanes de la Sagrada Família d'Urgell. Demanem al Senyor que les segueixi beneint amb els seus dons i que la Mare Janer segueixi sent el seu model de vida i lliurament, estimant i servint sempre i en tot al germà necessitat.

CELEBRACIÓ DE LES NOCES DE PLATA DE LES NOSTRES GERMANES SUSANNA CANO I M.PILAR ADÍN - Àlbum de fotos
El dia 13 de setembre, a la capella de la Casa Asil de Sant Andreu, va tenir lloc la celebració de les Noces de Plata de les nostres germanes Susanna Cano i M. Pilar Adin. La mateixa capella que va acollir la celebració de la seva primera professió religiosa com a Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, va tornar a ser l'escenari triat per elles per, 25 anys després, renovar amb aquest mateix entusiasme i alegria el seu lliurament al Senyor, seguint les petjades de Anna Maria Janer. Envoltades pels seus pares i familiars, diverses germanes de la Congregació, amics i residents, Susanna i M.Pilar van renovar el seu Sí al Senyor.
ELS NOSTRES ALUMNES D'AVINYÓ COMENCEN UN NOU CURS!

Bata nova, llibres nous o reutilitzats, motxilles per guardar-los ... Mares i pares que diuen adéu a la porta de l’escola o des de casa als fills que inicieu un nou curs. Nous i antics companys, nous mestres i professors, nova aula....

Un nou curs que comença. Un curs que cal que ens l’agafem amb:
  • Esforç: els avis sempre ho diuen que per aconseguir allò que més ens costa ens cal esforç. I que l’esforç demana constància, paciència, a vegades sacrifici i , sobretot, concentració. Jesús, tu també vas anar a l’escola i vas haver d’aprendre moltes coses amb esforç. Et demanem que sapiguem tenir paciència i constància en la nostra feina, i que ens esforcem en tots els àmbits del nostre caminar.
  • Treball: ensenya’ns a treballar bé, amb il·lusió, amb ganes, amb entusiasme. Ensenya’ns a treballar pensant en els altres, com Tu, que vas crear-ho tot pensant en nosaltres. I ensenya’ns a alegrar-nos de cor per tota la nostra feina ben feta!
  • Il·lusió: sabem que estem a l’inici de curs, i que aquest ens portarà fenia, que no serà una tasca gens fàcil, però la força que ens dóna la teva Paraula i el teu amor ens reconforta i ens il·lusiona. Comencem amb moltes ganes, molts objectius a aconseguir, ajuda’ns a ser constants, a no defallir i mantenir-nos forts en el camí.
  • Participació: el curs no el fem sols, és un curs de cada dia, de veure’ns, escoltar-nos, sentir-nos, estimar-nos, plorar junts, riure plegats, aprendre els uns dels altres... Això no ho podem fer sols, cal que participem tots junts, fent que la paraula “nosaltres” tingui plenament sentit.

Ens posem, Senyor, en marxa un curs més. Amb les pors i amb els neguits de sempre, però també amb les il·lusions renovades, i amb l’esperança que la teva empenta ens animarà a guanyar aquesta cursa!!FUNERAL PER LA SRA. MONTSERRAT JENÉ, FAMILIAR DE LA NOSTRA FUNDADORA.

El passat mes de setembre un grup de sis germanes nostres, en representació de tota la Congregació de la Sagrada Família d'Urgell, es van aplegar per assitir juntes al funeral per la Sra. Montserrat Jené, familiar de la nostra fundadora, la Beata Anna Maria Janer. A continuació, recollim literalment les paraules que les nostres germanes van deixar recollides al llibre de condolències: "Hem encomanat a la misericòrdia del Bon Déu a la Sra. Montserrat Jené, que gaudeixi ja de la presència del Senyor amb la Beata Anna Maria Janer Anglarril".


A la Capella on hi havia la difunta i sobre el taüt hi havia una imatge de la Mare de Déu de Montserrat, una foto de la difunta, una estampa de la Mare Janer i a més una senyera estelada cobrint parte del taüt. Així mateix, també hi havia unes roses vermelles en una gran jerra, tantes com nebots i nebodes de la difunta i que serien presentades en el moment de la celebració litúrgica.


Al recordatori del funeral es podien lleguir les següents paraules: "Montserrat, has estat una persona entranyable per tots els qui t'hem conegut, ens hem sentit estimats i protegits per tu. Amb molta saviesa, ens has trasmés l'amor per la nostra tierra i les nostres tradicions. T'estimem molt i el teu record serà sempre amb tots nosaltres."TROBADA DE FORMACIÓ A RUBÍ - Àlbum de fotos

  • El 26 de julio de 2014 por la noche se inició en Rubí el encuentro a nivel general con el lema “En salida… para amarte y servirte más”, con la participación de 45 hermanas.
  • El día 27 la Hna. M.Pilar Adín desarrolló en dos ponencias el tema “Ana María Janer y las periferias de su tiempo. Las hermanas de la Sagrada Familia y las periferias de nuestro tiempo”. Puso de relieve nuestra Identidad carismática, el modo pastoral de Ana María, las nuevas periferias apostólicas y las actitudes para acercarnos a ellas.
  • Los días 28 y 29 de julio la Hna.Graciela Inés Lages desarrolló el tema “La llamada a la conversión pastoral”, destacando las líneas pastorales del Papa Francisco recogidas en la Exhortación apostólica Evangelii Gaudium. Los Iconos: La Trinidad misericordiosa, El buen samaritano y Emaús, motivaron la reflexión y la oración en común con la que cerramos cada día.

  • Ruta Janer:

- El 30 de julio, en clima de peregrinación visitamos los hospitales de sangre de la Vall d’Ora: La Selva, El Fornell, Casafont y El Más Pujol, acompañadas por el Sr.Antonio Gol, que nos ofreció sus amplios conocimientos de estos hospitales en los que actuó Ana María Janer y las hermanas.

- El 31 de julio visitamos Cervera: Parroquia Santa María, Casa Caritat, Hospital de Castelltort, Universidad, acompañadas por un guía del Ayuntamiento que nos ofreció una cuidadosa explicación de cada lugar. Tuvimos la gracia de poder acompañar fraternalmente a las comunidades de Cervera en este día del fallecimiento de nuestra hermana Ana María Martínez Pardo.

- El 1 de agosto visitamos Talarn: Iglesia parroquial, Alberg Mare Janer y Cementerio. En Seo de Urgell, visitamos la Capilla Sagrada Familia, el Museo y vimos el Audiovisual reeditado para la Beatificación.

- El 2 de agosto visitamos Toulouse: Hospital de la Grave, Basílica de Saint Sernin y el Convento de los Jacobinos donde se encuentran los restos de Santo Tomás de Aquino. Al regreso pasamos por el castillo de Foix.

- El 3 de agosto visitamos la Catedral de la Seo de Urgell y concluimos el encuentro con una celebración en la capilla de la Madre Janer en la Residencia.


En cada uno de los lugares de la Ruta tuvimos una celebración preparada por los grupos de trabajo. Con creatividad y sentido de familia hicimos memoria de la caridad de Ana María y las primeras hermanas. Nos queda el compromiso de vivir esa caridad y trasmitirla en nuestras comunidades y en la misión.

Agradecemos vivamente a las comunidades de Rubí, Cervera, Seo de Urgell y Andorra la fraterna acogida y su generoso servicio.
CASAL D'ESTIU A CERVERA - Àlbum de fotos

Una seixantena d’infants de famílies ateses per Càritas Interparroquial i pel Banc d’aliments de Cervera van poder gaudir durant el mes de juliol d’un casal organitzat per les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell en col·laboració amb la mateixa Caritas. Amb el lema “Les aventures de Tintín a Cervera”, els nens de 3 a 12 anys van fer un munt d’activitats: jocs, tallers, piscina, excursions... Agraïm el suport donat per l’ajuntament de Cervera i pel Consell comarcal de la Segarra.  


AMICS QUE VALEN UN RONYÓ / ROSA MARIA JOSA, DONANT - "Si tenim dos ronyons, per què no donar-ne un?

Sor Irene Román necessitava un trasplantament i una companya de la congregació Sagrada Família d'Urgell l'hi va donar a l'instant.


DIUMENGE, 13 DE JULIOL DEL 2014


El primer dia que es van presentar a la Fundació Puigvert van dir, és clar, que eren germanes. L'assumpte va passar desapercebut per a molts, però no per a un dels doctors que, al veure-les tan diferents, va comentar, amb un punt d'ironia simpàtica, una cosa així com«doncs si les veig pel carrer em jugo el que sigui que no són germanes, no».


«Bé, és que germanes, germanes, el que vostès entenen per germanes, no som», va reconèixer amb la seva gràcia habitual Rosa María Josa, de 70 anys, de Viladecans. «Som monges, així que, sí, som germanes, però germanes de la Sagrada Família d'Urgell".


Del Suplement dominical de EL Periódico de Catalunya.

Sor Irene i Sor Rosa Maria, sota el retrat
d'Anna Maria Janer, fundadora
de la Congregació de la Sagrada Família d'Urgell.