CONCERT SOLIDARI EN BENEFICI DE LA COIPA AL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE VILADECANS
El passat divendres 28 de març a la tarda, i amb motiu de la Campanya de la Solidaritat, va tenir lloc al pati del col.legi un concert solidari a càrrec d'un grup de pares i mares del centre. Per a poder entrar només va ser necessari comprar l'entrada, el preu de sortida de la qual era a partir d'1€. Els fons recaptats es destinaran a ajudar la nostra missió de La Coipa (Perú).

L'ambient en el pati va ser de festa, joia i diversió. Sens dubte que els pares que el van preparar en van gaudir molt i les famílies que hi van assistir encara més. I tot per una bona causa.L'EQUIP DE PASTORAL DEL COL.LEGI DE SANT ANDREU COMPARTEIX UNA EXPERIÈNCIA INESPERADA

Aquest any, com cada curs hem acollit a la nostra escola alumnes de practiques de magisteri. En arribar sempre els expliquem el nostre tarannà i sobretot el caràcter propi. Els sorprèn sempre, el fet de tenir la Casa Asil tan a prop i totes les activitats que fem compartides. La manera de fer de la mare Janer sempre és amb nosaltres.


Però aquest any els sorpresos també hem estat nosaltres: la Chus Echarri (alumna de segon curs de magisteri de l’Escola  Universitària Blanquerna) ens ha preparat una història de l’Anna Mª Janer i de les germanes de la Sagrada Família d’Urgell. En el temps que ha estat entre nosaltres, fent les pràctiques en la classe de P3-B amb la Lourdes Abadias, ha sabut captar les actituds i els valors de la Mare Janer i els ha plasmat en una activitat molt bonica que hem gaudit tots els nens i nenes de l’Educació Infantil de la nostra escola.


Gràcies Chus, ens ha fet molta il·lusió!!! Ens ha agradat molt aquest conte!!!

REUNIÓ DE SUPERIORES OBERTA A TOTES LES GERMANES - Àlbum de fotosDISSABTE-29 de març- En clau vocacional

S’inicia la Jornada a la Residència de Matadepera, acompanyant amb una Eucaristia molt viscuda i participada, a la nostra Germana

Montserrat Quingles Pal que, als 90 anys d'edat i 63 de vida religiosa, ens ha deixat per anar a la casa del Pare. De ben segur que del Pare ha pogut escoltar ja: “Entra, perquè la teva llàntia sempre cremà”. Finalitzada la Missa i fet l’acomiadament de les seves despulles, a.c.s. i dels seus familiars, tornem a Rubí per iniciar la reunió de Superiores oberta a totes les Germanes de la Província ANNA Maria Janer,amb més de 50 religioses.

 

ORACIÓ: cants, silencis, lectures bíbliques, etc...

- Obertura de la jornada per la Germana Provincial Montserrat Farré Cava i la Germana M. Pilar Adín, Secretària Provincial.

- Presentació del Manual amb aire àgil, juvenil i dinàmic, per la Germana Vanessa Duria.

- Tot seguit prendre contacte amb el manual i reunió per grups per a fer “els deures”.


El NOSTRE ARBRE VOCACIONAL

Objectius:

  1. Reflexionar sobre la capacitat que tenim per a treballar la pastoral vocacional.
  2. Valors que hem descobert i que “cal” fer aflorar en la nostra vida personal i comunitària.

 

Activitat:

Dibuixar un arbre amb arrels, tronc i branques -fruits que expressin els valors que ja tenim i necessitem desvetllar-hi, reforçar i fer-los més vius.


Posada en comú dels arbres:

Carregats d’arrels, troncs, branques i fruits, expressant la riquesa que entre totes aportem a les comunitats i obres de l'Institut.

A la tarda, com sempre en CLAU VOCACIONAL, Oració amb els dits de la ma, del Papa Francesc. Tot visualitzat amb POWERPOINT. Pregària molt dinàmica i participada per totes i cadascuna.


DIUMENGE, 30 de març- A la missió des de la comunió.

Presentació d’un audio sobre la “Paràbola del sac de plomes escampades”

LA NOSTRA AUCA DE LA BONA CONVIVÈNCIA

Objectius:

1.    Visualitzar de forma gràfica els compromisos comunitaris en torn al document: “ A la missió des de la comunió”.

2.     Valors que hem descobert i que “cal” fer aflorar en la nostra vida personal i comunitària.


Activitat: Plasmar en l’auca

·       Amb el següent material

a)     Compromisos aportats per les comunitats

b)    Dibuixos senzills referits a la paràbola del “sac de plomes escampades” .

 

·        Realització de l’Auca de la bona convivència. Tancar l’auca amb unes regles de joc.

S’han posat al descobert les qualitats artístiques i de bona harmonia que regna entre les Germanes i la gran riquesa que entre totes ens aportem.


Sempre l’oració ha embolcallat el nostre treball, que dit així sembla molt senzill, però la riquesa i el bon ànim de totes i cadascuna no es poden expressar. Ha estat una Jornada molt rica i enriquidora que al seu temps arribarà a totes les comunitats.

Reunió dels equips de pastoral de centres educatius d'Espanya i Andorra a Avinyó (Barcelona)
Ens hem reunit uns 40 pastoralistes dels nostres centres educatius els dies 27 i 28 de març amb l'objectiu d'avaluar les activitats pastorals del curs i programar les del 2014-2015. El lema serà Vull servir-te més. Hi va haver un ambient de molta feina i fraternitat.CELEBRACIÓ DEL DIA D'ANDALUSIA AL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA D'UTRERA

El miércoles 26 de febrero celebramos en nuestro colegio el Día de Andalucía. Lo hicimos de una forma sencilla y educativa: dos cualidades importantes de trasmitir a los alumnos, aunque sean poco frecuentes en nuestros días.

Un grupo de niños de 5º y 6º de Primaria describieron y representaron a las 8 provincias, con texto de un escritor andaluz, dando a conocer nuestra historia y trasmitiendo la forma de ser del andaluz: callado, profundo, hondo… del filósofo que tantoS andaluces llevan dentro, el universal. Antítesis del gracioso, alejada de la imagen estereotipada y folklórica con la que nos conocen.
En estos tiempos que corren, tan difíciles para todos, con tantas cosas que cambiar, sólo la educación puede hacerse cargo de esa transformación y nosotros los educadores tenemos mucho que ver en que los andaluces volvamos a ser lo que fuimos, como dice nuestro himno: "hombres de luz, que a los hombres, alma de hombres les dimos”. “¡Sea por Andalucía libre, España y la Humanidad!”

El acto lo cerró una alumna, interpretando de forma magistral este himno. Enhorabuena a todas las organizadoras del acto.


 CENTENARI DEL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA DEL MASNOU: HEM FET 100 ANYS! QUINA XIFRA TAN MACA! 100!

Els qui formem i han format la Comunitat Educativa del col·legi Sagrada Família d’Urgell,  al Masnou, hem celebrat aquest dimarts dia 25 de febrer, el seu aniversari. Fa cent anys, les germanes de la Sagrada Família van obrir al Masnou una escola per a nenes.


Cent anys més tard, un munt de professors, mestres i personal segueixen educant a molts més nens i nenes amb l’estima i EL carisma de la beata Anna Maria Janer, la nostra fundadora.


Anys enrere pensàvem en aquest dia. Ens semblava lluny aquest 25 de febrer! I ja ha passat! Però resta viu dins nostre com resta viva la flama d’una espelma sense apagar-se, tot i que sigui moguda per l’aire...  per les emocions viscudes!


Començar el dia amb tots cantant i aplaudint i llençant serpentines, va ser un bon inici d’unes hores on la felicitat, els senyals d’agraïment i les retrobades eren compartides.


Cap al tard, l’alcalde del Masnou, al capdavant dels membres del Consistori i de la Comissió d’Honors i Distincions, va distingir El col·legi amb una placa on hi consta l’agraïment del poble pels cent anys educant infants i joves de la comunitat.


Tot seguit, el nostre gegantó, el capità Trencaones, nom que li escau molt bé per viure en una escola davant el mar i en un poble de mariners, va obrir, al costat dels nostres tabalers, el camí que ens va portar a bufar les espelmes d’un gran pastís al so d’un bon nombre de flautes tocant i de persones cantant, i a veure, tot seguit, com la Colla de Diables del Masnou ens ajudava a celebrar-ho encenent la façana amb pluges de llums i petards que s’enlairaven, tot recordant-nos el nostre passat, el nostre present i el camí cap el futur que tots volem:


Seguir educant amb la força d'Anna Maria Janer!

Ella ens dóna vida i empenta! IX JORNADA DE PASTORAL DE LA SALUT DE LA DIÒCESI D'URGELL


Es va celebrar el dissabte 22 de febrer
a Tremp.

Al final, els assistents es traslladaren
a Talarn.

Aquí teniu una presentació  resum
de la Jornada.

TROBADA DELS AMJ DE 1r I 2n D'ESO A CERVERA - Àlbum de fotos
El cap de setmana del 22 i 23 de febrer ha tingut lloc a Cervera la trobada dels AMJ de 1r i 2n d'ESO. Hi han participat 79 nois i noies i 12 responsables dels grups dels col.legis de Sabadell, Viladecans, Sant Andreu, Lleida, Santa Coloma i Escaldes. Han estat dos dies molt intensos.

Hem jugat per a descobrir la presència de la Congregació a 11 països, hem reflexionat sobre el que significa estimar els altres, hem celebrat l'Eucaristia, hem fet costura, sí, sí, per a realitzar un detall solidari que hem regalat als residents de la Casa Caritat i moltes coses més. Sempre entorn el lema pastoral d'aquest curs: Vull estimar-te més. Us deixem amb unes quantes fotos de la trobada.
 TESTIMONI D'UN MATRIMONI EN ACOMIADAR-SE DE LA RESIDÈNCIA SAGRADA FAMÍLIA DE MATADERA

Matadepera, 23 de gener a 8 de febrer de 2014

Volem deixar constància que hem passat uns dies molt agradables, molt ben atesos i ben acompanyats de tota la família de la Residència Sagrada Família.

El nostre agraïment a tots els professionals que en tot moment han estat atents a les nostres necessitats. És difícil recordar tots els noms, no obstant estan a la nostra memòria amb nota d'excel.lent. També la persona encarregada del manteniment que ha col.laborat per al nostre benestar.

Cal felicitar els cuiners pel seu encert en els menús molt ben elaborats. Un molt bon record pels residents que hem tingut més tracte.
Gràcies per la bona direcció de l'entitat i a la magnífica comunitat religiosa, en especial a aquelles germanes que més hem parlat i que discreta i delicadament acaronen i comprenen a tants desvalguts.

Una forta abraçada a tots i a reveure. Víctor i Filo

 DES DE L'ESCOLA DEL MASNOU ENS ARRIBEN DOS VÍDEOS SOBRE LA SETMANA JANERIANA I EL DIA DE LA PAU

 FESTA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU A L'ESCOLA DE LLEIDA

Al Col·legi Sagrada Família de Lleida hem celebrat el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. Aquí us deixem algunes de les imatges representatives d’aquest dia on, amb el manifest que van redactar les noies i els nois de 4t d’ESO, ens unim tota la comunitat educativa.


MANIFEST PER A LA PAU

Els alumnes de 4t d’ESO, en representació de tota la comunitat educativa del Col·legi Sagrada Família de Lleida, hem elaborat aquest manifest que expressa els nostres desitjos de PAU.


Avui, 30 de gener de 2014, celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau, en honor a una de les persones que més ha contribuït a assolir aquest objectiu: Gandhi. Ell ens va ensenyar que la resistència pacífica pot i ha de ser el camí per a aconseguir una bona convivència entre tots els pobles.


La bona convivència significa que no hi ha d’haver cap mena de discriminació per motius de raça, sexe, religió o llengua. Malgrat tot, avui dia hi ha gent que està trista i angoixada perquè a la seva família hi ha violència; perquè en el seu barri, poble o ciutat hi ha conflictes i perquè molts països encara estan en guerra. A vegades, tot això ens fa oblidar que molts nens i adolescents la sofreixen; que no poden anar a l’escola; que no poden jugar amb els seus amics; i que, tot i que potser no saben llegir, sí que saben utilitzar un arma i causar morts.
Nosaltres, els alumnes del col·legi, ens preguntem qui han estat els inventors de les guerres. I és a ells, a qui volem expressar el nostre rebuig i dolor, perquè les guerres únicament causen odi, separació, llàgrimes, tristesa i la pèrdua de moltes persones. La pau comença a construir-se al cor de cadascú. No hi podrà haver pau al món si no n’hi ha al nostre interior. Pau amb un mateix; amb la família; amb els veïns; amb els companys de treball; amb els que no pensen com nosaltres; amb els nouvinguts; amb la natura; amb la història; amb la resta de cultures i religions; i amb el misteri de la realitat que no podem arribar a comprendre.


On cal fonamentar les arrels de la Pau? En una pedagogia de l’amor. La persona que se sent estimada té pau al seu interior. La persona que estima té una pau forta i profunda que ningú no li podrà prendre.

 

Avui volem manifestar-nos per la pau més enllà d’ideals polítics o econòmics. Som conscients que aquests han estat els causants de moltes guerres. Cal buscar l’antídot per a tant dolor. És per això que cal construir una societat madura que visqui la cultura de la pau en què el respecte, la tolerància, la no-violència i la participació solidària en la vida social siguin els eixos fonamentals.


Per tot això, des del nostre Col·legi pregonem alt, fort i clar un NO a la violència!

4t d’ESO - Col·legi Sagrada Família-Lleida


BENEDICCIÓ DE LA CAPELLA DEDICADA A LA BEATA ANNA MARIA JANER A LA PARRÒQUIA DE TALARN - Ressons en els mitjans
Un diumenge ple d'emoció. Amb aquestes paraules podríem resumir les vivències dels que vam participar en la benedicció de la capella dedicada a la Mare Anna Maria Janer a l'Església parroquial de Talarn.


Unes 150 persones ens vam reunir per a ser testimonis de l'acte. Germanes, equips directius i de pastoral dels nostres centres educatius i assistencials, veïns de Talarn, el consistori en ple i fins i tot autoritats civils -de la diputació de Lleida i de la Generalitat de Catalunya- i militars vam gaudir d'una jornada festiva i senzilla, a l'estil més genuí de la Sagrada Família d'Urgell.


Ens va acompanyar el Bisbe d'Urgell, Mons. Joan Enric Vives i Sicília, que va presidir la missa, concelebrada pel vicari general de la diòcesi, el rector de Talarn, el secretari del Sr. Bisbe i un religiós de la Sagrada Família del P. Manyanet. A l'alberg i al dinar també ens va acompanyar el rector de Tremp.


Missa solemne en la qual, després de combregar, vam poder escoltar amb uns compassos de guitarra de fons els consells de la Mare Janer. A continuació, benedicció de la capella i de l'escultura que representa a la Beata Anna Maria. Quan entres a l'Església, a mà dreta, et rep amb un fanalet i l'Evangeli. Ah, i amb unes paraules que hem fet tan nostres: Entra...


Després ens vam dirigir a l'alberg, gestionat ara per l'Ajuntament de Talarn. Allà vam fer una petita visita y vam escoltar paraules d'agraïment i, no podia ser d'una altra manera, vam recordar el pas de la Mare Janer i del nostre Institut per la casa. Hi va haver també aperitiu.


El dinar es va fer en una sala de l'Ajuntament. Ens van oferir productes de la terra: sopa de galets amb mandonguilles, butifarra, iogurt del Pallars, licor de ratafia i fruits secs.


Us deixem amb moltes fotos que van retratant els diversos moments. Que la Beata Anna Maria Janer pregui per nosaltres i tan de bo que un dia puguem dir com ella: Vaig estar malalt i em socorregures. La teva llàntia sempre cremà. 11 DE GENER: FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER ANGLARILL

CELEBRACIÓ DE LES COMUNITATS DE MÈXIC A LA RESIDÈNCIA DE MORELIA (MICHOACÁN)


CELEBRACIÓ A LA GUARDERIA ANA MARÍA JANER DE MORELIA (MICHOACÁN-MÈXIC) - Àlbum de fotosDE LA CASA DE FORMACIÓ A LA RESIDÈNCIA VASCO DE QUIROGA: UNA CARAVANA DE PEL.LÍCULA - Àlbum de fotos
CELEBRACIÓ A LA CASA ASIL DE SANT ANDREU DE PALOMAR (BARCELONA) - Àlbum de fotos

El dissabte 11 de gener vam celebrar l’Eucaristia de la Beata Anna Maria Janer. Ha estat una celebració molt emotiva i  participativa amb l’assistència dels residents de la casa, membres del Patronat, treballadors, familiars i exalumnes. A més d’una representació de la comunitat educativa i alumnes del Col·legi.  En un ambient familiar hem gaudit d’aquesta celebració amb molta alegria.


Amb el cant de l’Himne de la beatificació al final de la celebració i amb molta devoció hem venerat la relíquia de la Beata Mare Anna Maria Janer tot demanant-li que intercedeixi per tots nosaltres davant Déu. En acabar l’Eucaristia hem compartit unes pastes amb tots els assistents.


Durant tota la setmana s'han portat a terme diversos actes amb els residents i amb les persones del Centre de dia.

  • Grups de conversa entorn de la Mare Anna Maria Janer
  • Anem al Cinema per veure la pel·lícula “Intocable” i descobrir que com la Mare Janer vull estimar-te més 
  • Pintem i descobrim quÈ ens diu Anna Maria amb el seu exemple
  • Construïm ponts amb Anna Maria mirant que hi ha en el nostre cor
  • I acabem la setmana jugant  amb el bingo “Anna Maria Janer”.
CELEBRACIÓ AL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE LLEIDA - Àlbum de fotos

Els membres de la Comunitat Educativa del Col·legi Sagrada Família de Lleida hem celebrat la Setmana de l’Anna Maria Janer realitzant algunes activitats que des de l’Equip de Pastoral s’havien proposat. Les activitats han estat molt profitoses per conèixer, i en el cas dels més grans, aprofundir en la figura de la nostra Fundadora.


El passat divendres 17 de gener vam cloure la Setmana posant en comú una de les activitats que vam realitzar a les classes de religió i tutoria, i que va portar a terme tot l’alumnat del Col·legi. Vam reflexionar sobre les frases que la Mare Janer va dir al llarg de la seva vida; una reflexió interessant feta des dels més petits als més grans. I vam finalitzar l’acte d’un manera ben dolça: compartint un esmorzar de coca amb xocolata. 

CELEBRACIÓ A LA RESIDÈNCIA SAGRADA FAMÍLIA DE MATADEPERA
Durant tota la setmana s'han portat a terme diversos actes, però el dijous 16 de gener va ser un dia molt i molt especial. Hi va haver la celebració de la Paraula amb tots els residents i treballadors i una sorpresa d'allò més inesperada. L'Anna Casais, alumna de 3r d'ESO de l'Escola Sagrada Família de Sabadell i els seus 3 germans, l'Albert de 7 anyets, la Maria de 3, i la Clara de 7 mesos, sí, sí, no ens equivoquem, van fer 97 galetes en forma de cor amb el lema pastoral d'enguany per a obsequiar als residents i a tot el personal del centre. Us deixem amb unes quantes fotos. En una d'elles hi ha els autors d'aquesta gesta. Per cert, quina enveja, no?

 

CELEBRACIÓ AL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE SABADELL

El divendres 10 de gener va tenir lloc una jornada dedicada a celebrar la festa de la Beata Anna Maria Janer. Al matí, la missa i el cinema; a la tarda, el jazz i la xocolatada. ÀLBUM DE FOTOSDintre de les activitats de la Setmana de la mare Janer, us deixem amb una mostra de l'adaptació del joc "comecocos", anomenat a Sabadell "Sabater".

CELEBRACIÓ A LA CASA DE FORMACIÓ DE MORELIA (MICHOACÁN, MÈXIC) -  Àlbum de fotos

En la Eucaristía celebrada el 11 de enero a las 6 de la tarde, participaron familias de la guardería, bienhechores, amigos, jóvenes y familias de las hermanas. Fue presidida por el capellán de la comunidad P. Ramiro Aguilar. En este entorno festivo recibimos el cofre que pasará por las comunidades y obras de México. En la introducción se nos invitaba a compartir nuestro tesoro interior al igual que Jesús y Ana Mª Janer.


Al final de la celebración el sacerdote invitó a la asamblea a venerar la reliquia de la Beata. Fue un momento emotivo de oración y fe profunda en que lo que cada uno pedía se iba a hacer realidad. Terminada la celebración pasamos al patio de la guardería para dar a conocer la vida de nuestra fundadora a través de un vídeo y compartir unos tamales.


Después de este tiempo de compartir se quedaron con nosotras 8 chicas con la intención de hacer un servicio el domingo, en el hospital Infantil de Morelia. Tuvimos un tiempo de preparación con una oración y reflexión la noche del sábado, interiorizando lo que Ana Mª Janer vio, oyó, hizo… que le ayudara a darle un matiz desde nuestro carisma… un servicio generoso, desinteresado y a todos por igual.
La experiencia del domingo fue muy positiva, las chicas se entregaron compartiendo su alegría y a la vez recibieron mucho de las familias y de los niños que estaban en el hospital. Una experiencia que nos dice que hoy también se puede ser “Ana Mª Janer”.


CELEBRACIÓ A VALLE DE SANTIAGO (GUANAJUATO, MÈXIC)

Celebró el Padre Lucio Rivera Elías, párroco del Santuario de Guadalupe a la que pertenece la comunidad de hermanas de la Sagrada familia de Urgell. El padre lucio en su homilía valoró las virtudes de la Beata y su entrega generosa a los más necesitados, sin hacer distinción de ningún tipo sirviendo al Señor a través del prójimo exhortando a las hermanas y a los Laicos Janerianos a imitarla de manera fiel ya que ella es un ejemplo de cómo seguir a Cristo.


Las Hermanas colocaron una lámpara de aceite encendida delante de la imagen de la Beata, que se encuentra en la parroquia haciendo alusión al pasaje bíblico de las vírgenes prudentes que esperan preparadas al Señor y mostraron un reliquia de primer grado de la Beata para la veneración de los asistentes.


Al finalizar la eucaristía los asistentes acudimos a la Casa Misión de está familia religiosa para rezar juntos la ultima parte de la Novena en honor de la Madre Janer rogando para que lleve al Señor nuestra oración Intercediendo por las necesidades de cada uno.


ÀLBUM DE FOTOSFESTES DE LA BEATA ANNA MARIA JANER I DE LA SAGRADA FAMÍLIA A LA SEU D'URGELL

Soler i Rovirosa 4, 3r. 3a - 08018 BARCELONA - Tel. 93 231 965