DES DE NIEFANG (GUINEA EQUATORIAL)

Ens escriuen les nostres germanes

CELEBRACIÓ DEL TEMPS ADVENT-NADAL


AL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE NIEFANG (GUINEA EQUATORIAL)


AL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE LLEIDA

Durant el temps d’Advent hem realitzat un seguit d’activitats on tant els més petits com els més grans han pogut gaudir i preparar l’arribada del petit infant Jesús. ÀLBUM DE FOTOS


RECÉS DE JOVES PER NADAL A LA CASA DE FORMACIÓ DE MORELIA (MICHOACÁN, MÈXIC) - Àlbum de fotos

Muy entusiasmadas iban llegando, alrededor de las 5 de la tarde del día 26 de diciembre, las jóvenes que habían sido invitadas a participar del retiro que con mucha ilusión fuimos preparando. A la invitación respondieron 10.


Cada una se integraba a la actividad escribiendo su dirección de correo (aquello que esperaba de esos días) y con su contraseña (lo que iba a aportar al grupo), en el face “Celebra la Vida”.


Los días se fueron desarrollando desde la llamada de Dios a la Vida:

  • Celebrar esa vida regalada
  • Nuestra respuesta fijándonos en las actitudes que vivieron, María, los pastores, José los Reyes al recibir a Jesús. Terminando con el proyecto de Ana Mª Janer, modelo a seguir.


El 29 nos acompañaron en la celebración de la Fiesta Sagrada Familia con la Eucaristía que celebramos en Jardines del Toreo y la comida. También ambientaron la comida de los ancianos tocando el piano y dialogando con ellos.


Fueron unos días intensos de reflexión, pero también de expresión de nuestra alegría al sentir el amor de Jesús a través de tanto como nos regala… empezando por su VIDA.


La oración, la Liturgia de las Horas, la Eucaristía, el preparar la comida, el canto, el juego, el baile… todo ayudó a ir profundizando en este encuentro con Jesús y a descubrir lo que Él nos pide.
DES DEL COL.LEGI DE SANTA COLOMA (ANDORRA) - ÀLBUM DE FOTOS

Des de Santa Coloma comparteixen com han celebrat el Nadal els nens de 5 anys durant la sessió d'iniciació a la pregària.
DES DE LA CASA ASIL DE SANT ANDREU COMPARTEIXEN LA CELEBRACIÓ DELS 100 ANYS DEL SR. PERE MAGRIÑÀ: TOTA UNA INSTITUCIÓ

Estem de festa!!! I volem compartir-la amb tots vosaltres. Aquest diumenge tots junts hem celebrat el centenari del Sr. Pere Magriñà Fargas. Parlar del Pere és parlar d’un bon tros de la història de la Casa Asil de Sant Andreu. El Pere va fer 100 anys i més de la meitat de la seva vida ha viscut en aquesta casa i, per tant ha estat protagonista d’un munt de esdeveniments.


Tot va començar el divendres 13 de desembre a les 16 h amb:


El lliurament record de la ciutat de Barcelona per part de:

Sr. Raimond Blasi –Regidor Districte de Sant Andreu. Ajuntament de Barcelona. LLEGIR MÉS...


EL COL.LEGI D'UTRERA COMPARTEIX LA CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE LA IMMACULADA

El pasado 4 de diciembre se congregó todo nuestro centro en el patio del colegio como manifiesto para celebrar el día de la Inmaculada. Los alumnos de primaria fueron los encargados de recordar mediante diferentes declaraciones y reconocimientos la pureza de la Concepción sin la mancha del pecado original. Por medio de la oración comunitaria todos recordamos  este divino don a quien estaba predestinada a ser la Madre de Jesús.


Una vez más el colegio se une para celebrar nuestra fe.


PROFESSIÓ PERPÈTUA DE LA NOSTRA GERMANA BLANCA REBECA PÉREZ AL COL.LEGI DE PALOMERAS (MADRID)
Així ho experimenta ella en el seu interior i ens ho comparteix:
El día más feliz de mi vida... mi consagración perpetua al Señor en mi colegio. Gracias, Padre, por seguir confiando en mí, por tu fidelidad conmigo. "Porque no soy nada, me llena tu TODO". Gracias a todos los que compartisteis conmigo mi alegría, ya fuera estando presentes o bien con vuestro recuerdo, oración y mensajes. Que el Señor os bendiga.
Així ho explican al facebook del Col.legi de Palomeras:
La hermana Blanca Pérez, antigua alumna, celebró su profesión perpetua en la capilla del colegio el pasado 16 de noviembre. Rodeada de religiosas, familia, compañeros, profesores, y amigos de muchos de los lugares donde ya ha estado, nos regaló su alegría y su confianza en Dios. ENHORABUENA

JORNADES DE PERSONAL NOU A MADRID (PEÑAGRANDE, 15-16 DE NOVEMBRE)

Ens vam reunir 60 persones procedents dels col.legis de Lleida, Sabadell, Santa Coloma, Viladecans, Utrera, Sevilla y Madrid y de les residències de Villalón i Matadepera. Han estat dos dies molt profitosos en els quals hem combinat la formació, la convivència i el "divertimento". Gràcies a tots per haver-los fets possibles. Us deixem amb fotos dels moments més significatius de la trobada.  

ÀLBUM DE FOTOS

Els nostres orígens

Taula rodona
Visita teatralitzada pel Madrid dels Aústries
Caràcter propi dels centres educatius
Pastoral  als centres educatius

Ideari i pastoral dels centres assistencials

PRESENTACIÓ DEL LEMA AL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE LLEIDA
Després de l’estiu i amb les piles ben carregades, hem fet arribar el lema per aquest curs als més petits i grans de la casa amb tot un seguit d’activitats. Sota el lema “Vull estimar-te més” hem volgut apropar una mica més la figura de la nostra fundadora Anna Maria Janer als nostres alumnes així com també a tot el personal del centre.


Els petits de la casa, els alumnes d’educació infantil, van realitzar una gimcana en la que les pistes que van trobar amagades per l’escola els van portar fins un cofre on s’hi guardava el tresor de l'amor. D’aquesta manera vam treballar el sentit d’aquesta gran paraula fins arribar a la conclusió que  hem de tractar bé a totes les persones perquè serà així com ens tractaran a nosaltres.


Els alumnes d’educació primària treballant un seguit de contes vam poder vam poder establir unes diàlegs que ens van permetre posar-nos en la pell de l’altre i reflexionar sobre quina és la nostra manera d’actuar envers les altres persones.


Els més grans, els alumnes de secundària, van fer la sortida de convivència. Durant tot el matí, van realitzar una sèrie de proves amb les que aconseguien les peces necessàries que més tard els portarien a formar el lema del curs. Per la tarda i una vegada construït el lema, es va descobrir un cofre en que hi havia la paraula Jesús, i fen referència al seu amor incondicional, es va demanar als alumnes que escrivissin en un cor petit el nom d’una persona a la que ells estimaven, tot dissenyant un cor gegant que aplega totes les persones.


COUNSELLING I ACOMPANYAMENT A LA PERSONA GRAN - Matadepera, 9 de novembre de 2013

La madurez humana fruto de una integración armónica de las diferentes dimensiones pone al ayudante en predisposición para comprender el impacto que la situación de necesidad tiene sobre la persona y para acompañarla en un sentido global (Catalina Pérez Moreno)


Amb el tema ben suggerent i molt interessant, s’ha portat a terme, a Matadepera, una trobada del món de la Salut, organitzat per la Província Anna Maria Janer, obert no només al personal assistencial sinó també a tota persona que s’interessa per acompanyar degudament a les persones grans.


Hi hem participat un bon grup entre Germanes, professionals i voluntaris de les diferents comunitats i centres assistencials i educatius en els quals realitzem la nostra missió d’acompanyar i deixar-nos acompanyar. En total, 58 persones.


Una jornada ben complerta de les 10 a las 17,30 hores, de classes teòriques i pràctiques amb casos reals i treball en grups. “Role Playing”, amb un descans i refrigeri a mig matí, on ens hem pogut retrobar i saludar joiosament, continuant fins a les 15 hores, moment en el qual ha tingut lloc el dinar per a continuar tot seguit fins a l’hora concertada.


Impartit per la Professora Catalina Pérez Moreno del CENTRO DE HUMANIZACIÓN DE LA SALUD, que dirigeixen els Religiosos Camils a Tres Cantos, MADRID. La conferenciant Catalina, amb  gran professionalitat i competència, ha sabut captar l’atenció de tots/totes i fer ben interessant, i fins i tot divertit, el temps d’escolta i el treball pràctic, mitjançant diverses modalitats.

 

El clima d’atenció, participació i ganes d’adquirir un estil empàtic-participatiu, com ajudat i ajudant, ha estat molt viu al llarg de tota la jornada.

 

Agraïm a la Província Anna Maria Janer aquesta nova oportunitat de posar-nos al dia i de prendre consciència de les possibilitats i riquesa humana i cristiana que ens habita a tots/totes. MISSA D'OBERTURA DE LA CELEBRACIÓ DEL CENTENARI DEL COL.LEGI DEL MASNOU - Àlbum de fotos

EUCARISTIA CENTENARI-27 OCTUBRE from Sagrada Família El Masnou on Vimeo.


Des del Masnou ens obsequien amb aquest vídeo de la Missa.

L'HOSPITAL DE LA SEU REP VISITES MÚLTIPLES: ELS NENS DE SANTA COLOMA I ELS JOVES DE 1r DE BATXILLERAT DE SABADELL


REUNIONS DIVERSES EN AQUEST MES D'OCTUBRE

De moment hem portat a terme les reunions de la COMISSIÓ DE LAICS i GERMANES, el 4 d'octubre a Peñagrande (Madrid) i la d'ANIMADORS DE LA INICIACIÓ DELS NENS A LA PREGÀRIA, el divendres 18 a Avinyó (Barcelona), amb la participació de totes les escoles d'Espanya i Andorra. Us deixem amb una foto de la primera. CLAUS INTERPRETATIVES DEL BIENNI VOCACIONAL

• La crida de Déu a la vida i a l'existència, com a éssers únics i irrepetibles. Déu ens ha cridat pel nostre nom i ens ha regalat el tresor de la fe com "la capacitat d'il·luminar tota l'existència de l'home" (Lumen fidei, 4).
• La crida de Déu a l'amor que ens obre la porta de la felicitat: "un amor digne de fe (...) perquè està fundat en la fidelitat de Déu, més fort que totes les nostres febleses" (Lumen fidei, 53).
• La crida de Déu a la fraternitat per viure amb els altres i per als altres des de la gratuïtat i la solidaritat i així construir un món més just. Una fraternitat que fa referència "a un Pare comú com a fonament últim" (Lumen fidei, 54).
• La crida de Déu a la fe per formar part d'un poble, del cos de Crist que és l'Església, la comunitat cristiana. Una fe que "enriqueix l'existència humana en totes les seves dimensions" (Lumen fidei, 6).
• La crida de Déu a la missió d'anunciar la Bona Nova de l'Evangeli amb les seves paraules i les seves actituds. Una transmissió de la fe, “quebrilla per a tots els homes en tot lloc, passa també per les coordenades temporals, de generació en generació” (Lumen fidei, 38).