DES D'ANCÓN (PERÚ) ENS ARRIBEN AQUESTES FOTOS DE LA CELEBRACIÓ DEL 29 DE JUNY


ÀLBUM DE FOTOS

Va tenir lloc una trobada de treballadors i les seves famílies que vam tenir el dia 29 de juny. Vam fer explicació amb imatges de la vida de la M. Janer i l'obra de la Congregació, Eucaristía i dinar de germanor, més de 70 persones.

El día 27 ho vam celebrar amb els nens i tot el personal de la Colònia: representacions de diferents moments de la vida de la M. Janer (família, escola, camp de batalla...) pels alumnes, mestres i personal. Torta d'aniversari... Tot molt maco. La gent va quedar molt contenta.


I DES D'UTRERA... Crònica de l'espectacle realitzat per la comunitat educativa per a recaptar fons per a les nostres missions

El día 7 de junio de 2013 fue la fecha escogida para que nuestro colegio al completo visitara el teatro “Enrique de la Cuadra” en la ciudad de Utrera. El motivo era asistir a la representación de un conjunto teatral variopinto realizado y dirigido en su totalidad por miembros de la comunidad educativa de nuestro centro. Pero más allá del obj

etivo lúdico, se encontraba el verdadero motor de nuestro encuentro, conseguir fondos que ayudaran económicamente a la labor humanitaria y al centro educativo que nuestra congregación religiosa tiene en Niefang y que dan vida a la vida. Y… del querer, nació el poder. El esfuerzo de nuestros actores, actrices, directores, atletas… merece ser elogiado y mencionado:


“La Zancadilla” (S. y J. Álvarez Quintero) en la que participaron los alumnos de la ESO Mercedes García, Pablo Anaya, Paula Fernández y Paulino Montiel.


“La prisa de las mujeres” (S. y J. Álvarez Quintero) protagonizado por Silvia Fernández y Cristina Domínguez, ambas madres de alumnas del centro.


“Fea y con gracia” (S. y J. Álvarez Quintero) los alumnos Mª José Martínez, Telmo Sánchez, María Mena y Feliz Jiménez de primaria y secundaria dieron vida a los protagonistas de la historia.


Proyección del corto “Naranjas” protagonizado por Pablo Anaya y Rodrigo Rico y realizado por Julio Sánchez.


Espectáculo de danza por parte de alumnos de infantil monitorizado por Salud Martín.


Proyección del corto “Caperucita” cuya realización estaba a cargo de Julio Sánchez y protagonizaban los alumnos de secundaria Feliz Jiménez, Pablo Anaya, Paulino Montiel y Paco Espinar y con la colaboración estelar de nuestro querido profe de Educación Física Pedro Moreno.


“El cerrojazo” (S. y J. Álvarez Quintero) protagonizada por los alumnos de secundaria Consolación Martínez, Rodrigo Rico e Irene Puerto.


“Sangre Gorda” (S. y J. Álvarez Quintero) en la que el profesor Miguel Ángel Fernández y la monitora de teatro María Gómez dieron vida a Santiago y Candelita


Proyección del corto “Miguelito” protagonizado por Pilar Gilabert, Miguel Ángel Fernández y Pablo Anaya. Realización a cargo de Julio Sánchez.


Espectáculo de Acrosport protagonizado por alumnas de infantil, primaria y secundaria y organizado por los profesores Miguel Ángel Fernández, Pedro Moreno, y la alumna de secundaria María Prior.


…GRACIAS A TODOS Y CADA UNO DE ELLOS


 CELEBREM 154 ANYS D'AMOR I SERVEI SEMPRE I EN TOT

Ens felicitem per tots aquests anys de fidelitat al carisma fundacional, per l'entrega generosa de tantes germanes que al llarg d'aquests anys han estat mans acollidores i cors maternals que han fet present la caritat feta servei de la Beata Anna Maria Janer. FELICITATS A TOTES!

RECORDANT LA HISTÒRIA...
A l'hospital de pobres de la Seu d'Urgell: Si venim serà per raons de caritat

El 1859 va acceptar la petició del bisbe d’Urgell, Josep Caixal Estradé, i va establir una germandat de caritat a l’hospital de pobres malalts de la Seu d’Urgell. El 29 de juny de 1859 Anna Maria Janer va fundar l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. L'1 de juliol compareix davant la junta per exposar les seves condicions: ha vingut a encarregar-se de la direcció de l'establiment "per esperit de caritat i no d'interessos". El 1860 el bisbe d’Urgell va aprovar les Regles i Constitucions de l’Institut.

L'assistència als pobres i malalts i l'ensenyament de les nenes s'anaven dibuixant a poc a poc com les finalitats primordials d’aquest Institut. La mare Janer va fer tot el possible per aconseguir que les germanes obtinguessin la titulació oficial i guanyessin les places de mestres dels pobles de la diòcesi.

 

Les vocacions es van multiplicar de manera que ben aviat el local per al noviciat,  instal·lat des de 1862 en el segon pis del mateix hospital, es va fer petit i es va haver de traslladar al convent de Sant Domènec de la mateixa ciutat el 1867. També a la Casa de Misericòrdia de Cervera es van formar algunes germanes.


Ella porta a terme personalment les primeres fundacions, la majoria de les quals es produeixen a la diòcesi d'Urgell. L'Hospital de la Seu d'Urgell és considerat com la primera casa de l'Institut, i la Casa de Misericòrdia de Cervera, s'hi uneix immediatament. Després, per ordre cronològic, es consignen les fundacions del col·legi de Cervera i  de l'hospital de Tremp, el 1863; del col·legi d'Oliana, el 1864; del col·legi de Bellver, el 1865; de l'Asil de Sant Andreu de Palomar (Barcelona), dels col.legis d’Organyà i de Castellciutat, el 1866; del col.legi de Llívia, el 1868; del col.legi de les Avellanes, el 1872. Les germanes també tenien les places de mestres de les poblacions de Castellbó i de la Seu d'Urgell. Durant la seva vida van tenir lloc vint-i-tres fundacions.


 Del llibre Anna Maria Janer: mística de la caritat, de la Col.leció "Sants i Santes", CPL, 2013

 

 LA COMUNIDAD EDUCATIVA DESPIDE AL COLEGIO SAGRADA FAMILIA DE POLA DE LENA
El centro cerrará el día 30 y los alumnos se trasladarán al edificio de El Pilar

20.06.2013
 
Pola de Lena, C. M. BASTEIRO


Una despedida para todo un emblema en la vida educativa de la comarca del Caudal. El edificio del colegio Sagrada Familia de Pola de Lena, inaugurado en 1968, cerrará sus puertas el próximo día 30 de junio. Los ex alumnos, alumnos, responsables municipales y equipo docente homenajearon a las Hermanas de Urgel, responsables del centro, por su dedicación a los estudiantes del municipio durante más de ochenta años. El edificio que ocuparon cierra sus puertas, pero mantienen su impronta en la vida educativa del concejo.


LLEGIR MÉSDES DEL COL.LEGI DE LLEIDA ENS ARRIBA AQUEST DESIG...

Seguint el lema d’aquest curs “OBRE LA PORTA" els alumnes d’Educació Infantil hem obert  diferents portes: la de la Fe, la de l’Anna Maria Janer, la de Jesús, la dels necessitats, la de la Quaresma i la de la Pau.


A les acaballes del curs amb la clau de l’alegria hem obert la darrera porta per tal de desitjar a tota la Congregació i a totes les escoles unes bones vacances.

 

REUNIÓ DE PASTORAL ASSISTENCIAL A LA CASA ASIL DE SANT ANDREU DE PALOMAR (BARCELONA)
El dilluns 10 de juny ens vam reunir a la Casa Asil de Sant Andreu membres dels patronats, els equips directius i de pastoral dels centres assistencials de Matadepera, la Seu d'Urgell, Cervera, Valls i Sant Andreu. En total hi van participar 23 persones. La presentació del lema per al proper curs i el projecte de pastoral de l'escolta "Caminem junts" van ser alguns dels temes tratats. La trobada va transcorre en un ambient de família molt fratern. Els centres de Villalón i de Pola de Lena van excusar la seva presència. Els vam tenir molt presents amb el record i la pregària. CRÒNICA DE LA JORNADA

23 membres  dels Centres Assistencials i de Pastoral: ens hem trobat avui a Barcelona, Sant Andreu, per avaluar i reflexionar junts com orientar el nou curs, amb el:

      • Nou lema de pastoral del curs 2013-2014 que se’ns presenta.
      • Projecte d’acompanyament “Caminem junts”
      • Una proposta d’esquema de Projecte de pastoral de centre

 

La Gna. M. Pilar Adín inicia la reunió amb una pregària compartida. Tot seguit la Gna. Provincial, Montserrat Farré Cava, dóna la benvinguda  amb unes paraules d’encoratjament a tots els participants, remarcant la importància d’una Pastoral ben feta que arriba a fer un canvi en la persona, en tots els seus aspectes, si transmet el missatge de Jesús seguint l’estil de la Beata Anna Maria Janer, sempre actual i sempre possible.

 

A continuació, per un millor coneixement i situació en el propi centre, s’ha fet  una senzilla presentació personalitzada de cada participant. La Gna. M. Pilar ens fa una explicació del per què del lema fent-nos veure el cartell que enviaran a tots els centres, amb una diapositiva: VULL ESTIMAR-TE MÉS, amb un cor símbol de l’amor, en clau vocacional en el seguiment a la crida de Jesús i tot el que inclou i significa estimar con el Bon Samarità que no passa de llarg i es carrega a les espatlles el germà ferit que troba a la vora del camí. Explica com ha sorgit aquest lema, que no és casualitat, si no que és fruit del sentir i voler d’un equip representant de tota la congregació, que ho ha pensat i reflexionat.

 

Se’ns presenten altres materials i eines per a treballar-ho al llarg del curs i tenint en compte els temps litúrgics: la vida, la família en temps d’Advent-Nadal; la vocació personal des de la vocació d’Anna Maria Janer. Un altre moment pot ser la Pasqua en relació amb la Vida nova que ens comunica el Crist Ressuscitat.

 

També s’ha fet avaluació, per grups de centres, amb un guió ajuda, de les activitats i celebracions que fem al llarg del curs o bé de l’any, segons planificació de cada centre. S’ha remarcat la necessitat de planificar, de fer el projecte cada any i fer-ho per escrit. Pensem que ha estat una trobada ben profitosa.

 

El dinar de germanor ha estat un altre moment de compartir i conèixer-nos una mica més. Les Germanes de la Comunitat de Sant Andreu s’han esmerat per donar un caire molt nostre de senzillesa però de delicadesa i ben festiu al voltant de la taula.

 

Després de dinar encara ens hem trobat per a presentar-nos altres propostes formatives i rebre informació del Projecte de Voluntariat dels centres vinculats a les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. No ha faltat la foto de grup i el desig de fer ben nostres tots els projectes d’ajuda a les persones que ens han estat confiades i anar compartint el que vegem que pot ajudar als altres. A les 16,30 s’ha donat per acabada la reunió.


“Estimar-te i servir-te sempre i en tot”


REUNIÓ DE COORDINADORS I ANIMADORS
DELS GRUPS/MOVIMENT JANER D'ESPAÑA I ANDORRA


El dilluns 27 de maig ens hem reunit a Sevilla els coordinadors i alguns animadors del Moviment Janer dels Col.legis de la Sagrada Família d'Urgell d'España i Andorra. En total, 19 persones. Hem comentat les avaluacions efectuades per cada centre sobre la marxa dels Grups, hem revisat algunes de les activitats conjuntes realitzades i també hem programat el curs 2013-2014. L'ambient ha estat molt fratern i l'acollida de la comunitat i de l'escola molt bona. Ens felicitem mútuament per la bona marxa de la reunió.


FOTOS DE LA TROBADA INTERCOL.LEGIAL DE 3r D'ESO
A LA SEU D'URGELL

Es va celebrar el passat 14 de maig. Hi van participar
totes les escoles de Catalunya i Andorra.


La Comunidad de Madrid concede la Encomienda del Dos de Mayo al Colegio Sagrada Familia de Urgell
El 2 de mayo, fiesta de la Comunidad de Madrid, el colegio recibió en las manos de la madre Mª Ángeles Hidalgo, la Placa de Honor en su categoría de Encomienda de Número de la Orden del Dos de Mayo de la Comunidad de Madrid, distinción concedida en reconocimiento por este medio de siglo de trabajo al servicio de la educación y la formación en Puente de Vallecas. LLEGIR MÉS...

 

COLEGIO SAGRADA FAMILIA DE URGELL DE MADRID: Càlida benvinguda a Joan Enric Vives, bisbe d'Urgell
El día 25 de abril salimos al patio para celebrar la bienvenida de Joan Enric Vives. Joan Enric Vives es el arzobispo de Urgell y el co-principe de Andorra por lo que su visita a nuestro colegio, a propósito del 50 aniversario de la Sagrada Familia de Urgell en Vallecas, ha sido un acontecimiento muy importante.

Después de las fantásticas palabras que dijo a todos los alumnos en el patio, los mayores de 3ºESO, 4ºESO y 1º de Bachillerato bajaron al salón de actos para asistir a un coloquio en el que todos se divirtieron.

El arzobispo les contó algunas de sus experiencias personales como cuando entró en un seminario a los 16 años por decisión propia y les dejó ver que a esta edad ya se toman decisiones que pueden marcar nuestra propia vida. También habló del país del que recibe su título de co-príncipe, Andorra.                   


 CAMPANYA DE SOLIDARITAT 2012-2013


 Vídeo campanya solidaritat 2012-2013

Tenint present el lema de pastoral d’aquest curs, podríem pensar de quina manera la nostra comunitat educativa pot obrir la porta a aquell que més ho necessita. Hi ha qui està obrint materialment les portes per deixar que els infants i joves es dutxin, hi ha qui se les enginya per tal de fer participar les famílies dels excedents del menjador escolar. Aquesta i tantes d’altres iniciatives ens sacsegen i ens fan sortir de la rutina i la mediocritat del qui es conforma amb anar fent.

 

Dit amb altres paraules, ens cal actualitzar les preguntes que en acompanyaren en la celebració del 150 aniversari de la fundació de la Congregació i unint-les al lema de la beatificació: Senyor, què vols de nosaltres? Què vols que fem per tu per estimar-te i servir-te sempre i en tot?

 

Com va fer la nostra fundadora, la beata Anna Maria Janer, avui sentim amb urgència el compromís d’estimar i servir a Jesucrist en la persona del més necessitat. Un compromís que us volem convidar a compartir, en la mesura del possible, amb d’altres institucions que atenen el serveu de la caritat dins de l’Església.

(De la Carta de la Gna. Montserrat Farré als centres educatius)

Centres assistencials.doc
Circular comunitats.doc
Objectius Campanya.doc


 UNA TRUCADA QUE ALGUNS ESPERAVEN: EL PAPA BENEEIX TOTA LA CONGREGACIÓ PER TELÈFON

DES D'ALDO BONZI (ARGENTINA) ENS ARRIBA AQUEST "EMOCIONANT" TESTIMONI

Així va rebre la Gna. Josefina rep la trucada del Papa


El domingo 14 de abril, en la comunidad de Aldo Bonzi, se recibió una llamada telefónica muy especial: el mismo Papa Francisco llamó a Me. Josefina Martin para saludarla y agradecerle su oración por los últimos acontecimientos vividos a raíz de su elección como Obispo de Roma.


Josefina, con su habitual buen humor y chispa, al atender ella misma la llamada y darse cuenta de que era él, respondió con simpatía, que de ese lado del teléfono, era ella misma “en cuerpo y alma” la que atendía.


Cuentan que en realidad, en Aldo Bonzi, eran muchas las personas que estaban esperando ese llamado, ya que se ha conocido cómo el Santo Padre, llama a sus amigos y hermanos, con la misma sencillez y simplicidad con que siempre lo ha hecho.


Las hermanas de la comunidad, advertidas de lo que estaba pasando rodearon a Josefina y se mantuvieron cerca… como para “estar cerca del Papa”, quien a través de Josefina, las bendijo a todas e hizo extensiva la bendición a todos.


En el momento en que esto ocurría, estaba finalizando la reunión de los Equipos Provinciales  en Villa Allende e inmediatamente se recibió la noticia. Por eso, al cerrar el trabajo realizado, Me. Laura compartió con todos lo que acababa de suceder en Aldo Bonzi: no hace falta aclarar que todos asumieron como propia esa bendición de Francisco que nos llegó a través de una comunicación telefónica… tampoco hace falta decir que en más de un rostro se observó una mirada emocionada y alguna lágrima que hubo que secar.


Suponemos que el diálogo telefónico terminó con un pedido..., por eso todos “rezaremos por él”.


Testimoni de la nostra germana Josefina d'Aldo Bonzi  sobre el Papa Francesc
Pensar que la misma persona que hoy se encuentra en el Vaticano haya pasado hace apenas tres meses por el Barrio de Aldo Bonzi no deja de maravillar a los vecinos. Sin embargo, el entonces cardenal Jorge Mario Bergoglio y actual Papa Francisco, no sólo recorrió el barrio, sino que también lo bendijo y ofició una misa con motivo de los 90 años de Josefina, una de las Madres de La Sagrada Familia de Urgel que trabaja en el Colegio San José de Aldo Bonzi.

"Vino expresamente el 27 de diciembre a celebrar mi cumpleaños como un gran acto de bondad y de una amistad que ya lleva 40 años y arrancó por un amigo en común que los presentó. Siempre manteniendo como principio la humildad, quiso viajar en colectivo, pero no lo dejamos. Fue a buscarlo el papá de una de las profesoras del Colegio. Cuando llegó, realizó una hermosa misa en la Iglesia "Nuestra Señora de las Gracias", donde gran parte de Aldo Bonzi estuvo presente. Bendijo el barrio y también nuestro querido Colegio" (ver Una celebración...), cuenta la monja.

"Este acto de amor, reflejado en su continua predisposición y en su voluntad de viajar en colectivo hasta la iglesia del barrio, demuestra la transparencia y la austeridad con la que vive el Papa, siguiendo los pasos de San Francisco de Asís. Es, en principio, fiel a sí mismo, fiel a Dios, fiel a la Iglesia, fiel al mundo y a cada uno de sus hermanos, sin distinciones de ninguna naturaleza. Es insobornable, un hombre de una sola palabra, generoso y humilde de corazón", señala Josefina.

Estas características, combinadas en su persona, transforman, en su opinión, a Francisco en el indicado para llevar la Iglesia adelante: "El rompe con una tradición, ya que se puso firme con sus elecciones desde un primer momento. Quiere mostrarse tal cual es, por eso paga la cuenta del hotel y viaja en colectivo. Refleja firmemente su condición jesuita. No usa ni va a usar la cruz de oro y, si pudiera, se pondría un sobretodo para pasar desapercibido porque ningún cargo lo cambió ni lo va a cambiar. Es una persona desprendida de toda decoración externa, ya que ni siquiera tenía un retrato de él en su despacho arzobispal de Buenos Aires. Es el Papa de todos", relata.

La felicidad que trajo la noticia de Bergoglio convertido en Francisco estuvo acompañada de un gran sentimiento de sorpresa: "Lo sospechaba, pero no creía que pudiera ser cierto ya que él mismo, antes de irse, me había dicho que iba a volver debido a que era viejo y no era fácil asumir a esa edad. No obstante, y para el gran agrado de todos, se quedó. Estoy segura de que la noticia, además de sorprendernos a nosotros, lo sorprendió a él", resalta. Esta felicidad, sin embargo, estuvo acompañada de un poco de melancolía: "Siento mucho no tener el contacto que teníamos cuando él estaba en Buenos Aires, pero sé que el cariño se mantiene en el corazón", remarca la monja.

Melancólica pero con una enorme sonrisa en el rostro y feliz de corazón por su gran amigo, Josefina concluye remarcando que la descripción de Francisco es imposible agotarla en palabras habladas o escritas. "Es el Papa de los pobres, de los ricos, de los sabios y de los ignorantes. Es el verdadero Papa de Dios que sigue los pasos de San Francisco de Asís, para transmitir el evangelio, un evangelio que el barrio de Aldo Bonzi supo escuchar y guardar en el corazón junto a su bendición".


(Entrevista realitzada pel diari Clarín, de Buenos Aires en un suplemento que fa de la zona on es troba la comunitat d'Aldo Bonzi, San Justo)

 

REUNIÓ DE PASTORAL DELS COL.LEGIS D'ESPAÑA I ANDORRA

Vull estimar-te més - Vull servir-te més


Els dies 10 i 11 d'abril ens hem reunit a Madrid 36 pastoralistes dels Col.legis de la Sagrada Família d'Urgell d'España i Andorra. Hem revisat les activitats pastorals d'aquest curs i programat el curs 2013-2014. L'ambient ha estat molt fratern. Hem fet el lema pastoral que ens presidirà: "Vull estimar-te més". A finals de juny tindrem ja totes les activitats pastorals pujades a la web. Com sempre en la secció de pastoral.


 

TROBADA INTERDIOCESANA DE VIDA CONSAGRADA SOLSONA - URGELL

En el marc d’un any tant excepcional -ANY DE LA FE-, marcat per esdeveniments eclesials de tant relleu – RENÚNCIA DEL PAPA BENET XVI I COMENÇAMENT DEL PAPA FRANCESC- després d’un conclave- ple d’expectació i molta pregària a tots els nivells, uns 60 religiosos i religioses de les diòcesis de Solsona i la Seu d’Urgell, han pelegrinat al Santuari de Sant Pere Claver, de Verdú, per honorar i commemorar els 125 anys de la canonització d’aquest Sant Religiós Jesuïta Missioner, “esclau entre els esclaus negres”. També ens han acompanyat els seminaristes de la diòcesi d’Urgell i Mn. Ignasi Navarri, Secretari Episcopal i Rector del Seminari de la Seu d’Urgell.

 

En tot moment la Trobada ha estat presidida pel Sr. Bisbe de Solsona, Xavier Novell, i el seu Vicari Episcopal, Mn. Joan F. Casals. En arribar, ens han acollit i donat la Benvinguda en una sala de la Rectoria i ens han ofert coca, xocolata i begudes... Ben aviat s’ha creat un clima de família i germanor...

 

Tot seguit hem marxat cap a l’església Parroquial de Santa Maria on hem resat els Laudes presidits pel Sr. Bisbe de Solsona, acompanyat de Mn. Ramon Roca, Rector, i Mn. Joan F. Casals, Vicari Episcopal. Tot seguit hem gaudit de l’explicació entusiasta i vivencial de l’església parroquial de Santa Maria per Mn. Ramon Roca, enamorat dels tresors mil·lenaris, que guarda la seva parròquia. A continuació hem vist el vídeo i comentari sobre Sant Pere Claver, que guarden a la sala parroquial. Preciós i interpel·lador.

 

A les 13 h. hem participat en l’Eucaristia al Santuari, casa natal de Sant Pere Claver, presidida pel Sr. Bisbe Xavier Novell i concelebrada per Mn. Ignasi Navarri, Mn. Joan F. Casals i dos sacerdots de la Parròquia de Verdú. En l’homilia el Sr. Bisbe ens ha animat a viure amb esperança aquesta vida nova que el temps pasqual ens comunica, amb la certesa que Déu és amb nosaltres sempre i en cada situació, remarcant el text que s’ha fet cant “I si vivim per a Ell vivim i si morim, pera Ell morim...”  (Rm. 14, 7-9).

 

Després de l’Eucaristia i com estava previst en el programa, hem anat a dinar al Restaurant de Plaça. Unes taules molt ben preparades, de festa, feien goig i estimulaven la gana, fins i tot amb un detall record del 125 aniversari de Sant Pere Claver.

 

Després de dinar hem visitat la casa de les ceràmiques i fins i tot ens han fet una demostració de com es treballa el fang de terrissa. Tot preciós i per lloar Déu que així ens regala. Tanmateix una Germana ho ha portat a la pregària de Vespres, fent-se ressò de com el Senyor ens treballa, si nosaltres ens deixem fer... I amb la pregària de Vespres, presidides per Mn. Joan F. Casals, Vicari Episcopal, i solemnement cantades, hem finalitzat aquesta Trobada Interdiocesana de Vida Consagrada. Amb el cant dels adéus al voltant de l’altar, ens hem acomiadat, portant-nos-hi el record d’una Trobada en la fe que sens dubte farà que creixi en les nostres vides de cada dia. 


Solsona i Urgell, des de Verdú (6 d’abril de 2013, ANY DE LA FE)

"Hay que hacer memoria del encuentro con Jesús, de sus palabras, de sus gestos, de su vida..."


"Hacer memoria del camino recorrido y abrir el corazón de par en par a la esperanza".


"Que Dios nos haga capaces de hacer memoria y de sentirlo como el Viviente, vivo y operante entre nosotros".


(Pensaments del Papa FRANCESC)


AL.LELUIA, CRIST HA RESSUSCITAT!

Amb aquesta alegria i certesa que Crist ha Ressuscitat, ens hem reunit les tres comunitat del Pirineus Català: Santa Coloma, Residència Sagrada Família i Comunitat Hospital.


En joiosa convivència i amb les persones que hi havia hostatjades, hem assaborit un dinar preparat amb tot detall, inclosa la “MONA”, feta i decorada laboriosament,amb gran professionalitat per “Beni” la cuinera que en sap molt.


Una llarga sobretaula, recordant temps d’abans i de sempre, cantant caramelles, fent present també el Papa Francesc amb un recull de pensaments dels seus missatges que s’han anat llegint, i tot plegat, gaudint de la alegria d’estar juntes, en família, al estil janerià.


A les cinc de la tarda hem compartit la taula de la Paraula i de l’Eucaristia presidida per els Capellans de les comunitats de Seu, Mn. Manuel Pal i Mn. Luis Miguel, on hem renovat les promeses del Baptisme, tots plegats, i les religioses també  hem renovat els Vots de Pobresa Castedat i Obediència.


El lloc de la celebració, la capella de la Mare Janer, prop de les seves despulles, en dilluns de pasqua, ho diu tot. ¡Joia i festa a desdir!