FELIÇ 156 ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ DEL NOSTRE INSTITUT!   


DES DE LA COMUNITAT DE VALLE DE SANTIAGO (MÈXIC) ENS COMPARTEIXEN AQUEST VÍDEO
Amb molta il·lusió, la comunitat de Valle de Santiago formada per les germanes Juanita Vázquez, Victoria Gil, Luz Amparo Valencia i Carme Santmartí, ens comparteix aquest vídeo on podrem veure un resum de totes les activitats que han anat realitzant al llarg del curs així com fotos on podrem conèixer una mica la ciutat de Valle i també la comunitat on ells viuen.

MOLTES GRÀCIES PER COMPARTIR-HO AMB NOSALTRES! DES DE LA COMUNITAT DE LA SEU ENS COMPARTEIXEN AQUEST TESTIMONI
PREGÀRIA COMUNITÀRIA: PASQUA I PENTECOSTA

Amb aquestes fotos de mostra, volem agrair-vos sincerament el treball tan ben fet, amb constància i puntualment, per fer-nos gaudir i ajudar-nos a viure la litúrgia dels temps forts de l’Any Litúrgic. Són, com hem dit, una petita mostra del que hem fet i la riquesa que hem rebut gràcies al vostre esforç per ajudar-nos a compartir la fe i la vida de la nostra Congregació.

Pensem que ha estat molt encertat agafar textos de la Positio com a reflexió i pregària; és una gran riquesa i no sempre sabem anar a pouar en aquesta font d’aigua clara i vivificant que tenim tan a l’abast. Gràcies, moltes gràcies per tot el que ens heu donat i ajudat!


Les fotos fetes en moments concrets de la pregària volen ser el testimoni d’allò que setmana rere setmana hem anat compartint amb totes les germanes de la Província i que és una altra forma de viure la comunió de la nostra família religiosa.

 

Us felicitem per la feina tan ben feta i la vostra generositat.


3a JORNADA DE FORMACIÓ PERMANENT DELS PREVERES D'URGELL SOBRE LA VIDA CONSAGRADA 

Una cinquantena de preveres d'arreu del Bisbat d'Urgell van participar el dilluns 8 de juny a la tercera de les Jornades de Formació Permanent anuals per a tots els preveres. Aquesta darrera trobada del curs 2014-15, va tenir lloc a la seu de la Fundació Fiella de Tremp i que, en l'Any dedicat a la Vida Consagrada, tingué els Consagrats i Consagrades de la nostra Diòcesi com a protagonistes. Fou presidida per l'Arquebisbe d'Urgell Joan-Enric Vives.


A més de les informacions diocesanes de major relleu per part de l'Arquebisbe, la sessió consistí en una introducció sobre la importància de la Vida Consagrada per part del Canonge i Delegat diocesà per a la Vida Consagrada, M.I. Mn. Jaume Vila i per una bonica simfonia de diversos testimoniatges de persones consagrades de la nostra Diòcesi. En concret, hi intervingueren, la Gna. Mª Pilar Adín, religiosa de l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell; la Gna. Mari Carmen Martínez, Superiora d la comunitat i escola de M. Immaculada, Missioneres Claretianes de Tremp; el P. Xavier Brines, salesià i Director del Col·legi Sant Ermengol del Principat d'Andorra; la Gna. Anahí Biorci, clarissa en procés per esdevenir Verge Consagrada a la Diòcesi i la Gna. Ana Isabel Ayuso, religiosa de les Missioneres Filles de l'Immaculat Cor de Maria de Tremp.


Cadascun d'ells presentà per una banda, el carisma de la seva pròpia orde o congregació, així com el del respectiu fundador. I per altra banda, des del punt de vista personal, el camí de la pròpia vocació que els va portar a consagrar-se a Crist per causa del Regne del cel. Fou un joiós mosaic d'entregues i de serveis dins l'Església i per a l'evangelització del món. Tal com afirma la Constitució Dogmàtica sobre l'Església, la Lumen Gentium, "la professió dels consells evangèlics, encara que no pertany a l'estructura jeràrquica de l'Església, pertany, de manera indiscutible, a la seva vida i santedat". (LG 44)


La jornada que s'esqueia l'endemà de la festa del Corpus es clogué amb una pregària vocacional davant del Santíssim Sagrament exposat a la Capella de la Fundació Fiella i un posterior dinar de germanor entre els participants.


REUNIÓ DEL CONSELL PASTORAL DE LA DIÒCESI D'URGELL

Dissabte 6 de juny, a la Casa del Bisbat de La Seu d’Urgell, va tenir lloc la darrera reunió del curs del Consell Pastoral Diocesà presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric i pel Secretari del Consell, Sr. Adolf Tugues.


Durant la sessió, i fora de l’Ordre del dia, l’Arquebisbe va voler comunicar i comentar amb els Consellers la pèrdua que suposa per a la Diòcesi la col·laboració de la Congregació dels PP. Salesians, ja que a causa de la manca de vocacions, hauran de deixar el seu servei a les parròquies d’Andorra i al col·legi “Sant Ermengol” i agraí la generositat de la Congregació de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell i de la directora actual del col·legi “Mare Janer” de Santa Coloma d’Andorra la Vella, que prendran el relleu dels PP. Salesians i ampliaran així el seu servei eductiu i pastoral a la joventut andorrana. A més, l’Arquebisbe va comentar les dificultats en la vida econòmica i política d’Andorra. Tots els Consellers va agrir-li molt aquesta obertura i àmplies explicacions sobre el moment actual de la pastoral i de la vida a Andorra.


La sessió es va tractar l’objectiu prioritari segon: “Renovar la missió i l’atenció a les persones que viuen en ciutats i en pobles petits” que fou presentada oportunament pel Vicari General Mn. Ignasi Navarri i reflexionada pels Consellers. També, entre altres qüestions, es va revisar l’Escola de Formació Permanent del Bisbat amb els dos cursos que hi ofereix: el Bàsic i el d’Aprofundiment, enguany sobre l’ “Espiritualitat Cristiana”.


JORNADES ESPORTIVES DE RESIDÈNCIES DE GENT GRAN

DEL PRINCIPAT D’ANDORRA, L’ALT URGELL, CERDANYA I BERGUEDÀ 

Un any més es va celebrar la XIV TROBADA ESPORTIVA DE RESIDÈNCIES DE  PERSONES GRANS al Prat del Roure, al Comú d’ Escaldes Engordany, amb més de 300 persones entre voluntaris, participants i acompanyants.

 

Les Residències que van participat són:

1.- Residència Clara Rabassa

2.- Centre Sociosanitari el Cedre d’Andorra

3.- Residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya

4.- Llar de Sant Josep de la Seu d’Urgell

5.- Residència Hospital de Puigcerdà

6.- Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell

7.- Càsser d’Oliana

8.- Usuaris del servei de Teleassistència de la Creu Roja d’Andorra

9.- Residència d’Avis Pobla de Lillet

 

A l’acte d’inauguració van ser presents la Ministra de Cultura, Joventut i Esports, Dña. Olga Gelabert Fàbrega i per part de la Seu d’Urgell, el seu alcalde D. Albert Batalla i la regidora de gent gran, Montserrat Bonet.

Es va fer un homenatge a una àvia que feia 100 anys i les autoritats presents la van felicitar amb una pastís i un ram de flors.

La companyia de ball “Líquid Dansa” va amenitzat l’acte amb danses molt boniques i un recital de Calderón de la Barca amb mímica i dansa.

Un dinar de germanor i la repartició de premis als guanyadors va posar fi a una diada molt bonica i distreta pels avis i per a tots els participants.
UNIÓ DE RELIGIOSOS DE CATALUNYA
"Festa major de la Vida Consagrada"

LA FESTA MILLOR DE L‘URC, UNA FESTA MAJOR INOBLIDABLE!!!
Força més de 500 religioses i religiosos vam participar a la Festa Major de la Vida Consagrada, celebrada el 9 de maig, al col·legi "La Salle" de Barcelona. Un mosaic de congregacions amb carismes diferents, totes agermanades pel seguiment de Jesús a la llum de l’Evangeli. Totes presents a Catalunya, el seu camp de missió aquí i ara.
TROBADA DE LES COMUNITATS RELIGIOSES DE RUBÍ

Amb ocasió de l’Any de la Vida Consagrada, convocat pel Papa Francesc, els religiosos i religioses de Rubí ens hem reunit per celebrar junts la joia de la nostra consagració.

El diumenge 26 d’abril, a la tarda, ens vam trobar totes les comunitats religioses de Rubí: Germanes Carmelites de Sant Josep, Germans Maristes de les Comunitats de Rubí-Escola i La Llar i les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell, que ens han acollit fraternalment a casa seva.

Sense buscar-ho inicialment, la data va coincidir amb la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, cosa que va motivar encara més en la pregària i reflexió.

La trobada es va fer en tres parts:

  • A la primera, cada comunitat va presentar a les altres els seus orígens, el seu fundador/a, els trets més importants del seu carisma i missió, així com la seva presència al món acompanyant la presentació amb fotografies, vídeos i altres medis. Ha estat molt important per ajudar al coneixement entre tots.
  • La segona part es va dedicar a fer una estona de pregària conjunta a la acollidora capella de la casa. A partir de textos, pregàries i cants aportats per cada comunitat religiosa, es va compartir la pròpia espiritualitat.
  • Finalment a la tercera part de la trobada es va dedicar un temps a la conversa oberta i fraternal entre tots els assistents, acompanyat d’un abundant pica-pica i refrescos.


En definitiva, va ser una trobada en la qual s’ha viscut la joia de la vida consagrada. A tots i a totes els han quedat ganes de repetir l’experiència viscuda.

UNIM-NOS EN LA PREGÀRIA A DÉU DEMANANT PER LA DIFÍCIL SITUACIÓ DE LES NOSTRES GERMANES DE COPIAPÓ (Xile)

Os transcribimos literalmente el correo enviado por la Superiora Provincial de Latinoamérica, Hna. Laura Garione:

"Hermanas, muchas preguntan cómo está la comunidad en Copiapó y vamos viendo en las noticias que nos llegan, cómo la región se encuentra afectada por las lluvias. Les adjunto un relato que M.Mónica (superiora de la comunidad) logró escribir. Están incomunicadas, pero por momentos tienen internet. Por favor, compartan estas noticias con la comunidad. Oremos mucho.

Laura."


Y a continuación el correo enviado por las hermanas de la comunidad de Copiapó a su Superiora Provincial:

“...estuvimos todo el día sin internet... seguimos sin teléfono. Ahora a la noche llego y aprovecho a comunicarte algo. Si te parece lo reenvías a las hnas. Son muchas que nos preguntan; no puedo escribir a todas aunque agradecemos de corazón las oraciones y sus preocupaciones. Esta mañana pude hablar con M. María del Carmen y le dije que te dijera que estamos bien.

Y que te diré, el PANORAMA ES DESOLADOR... no sé por dónde comenzar. Lo que han vivido aquí muchas familias es terrible. Esta mañana, que amaneció con sol, salimos a la calle a sacar un poco de barro del pasillo de casa y de la vereda. Todos los vecinos estaban igual, algunos muchachos vinieron a ayudarnos; sacábamos con pala mucho barro, mucho.

Seguimos incomunicadas. Para que te hagas una idea, hace dos días que estamos sin Misa; ni nosotras podemos salir ni los padres pueden venir. En el centro ahora mismo hay agua, en la calle las carreteras, etc. Anoche habíamos preparado unas salas de clase porque los vecinos nos las habían pedido por si venía otra inundación. Gracias a Dios no hizo falta. Ahora ya empieza a escasear el agua. Han decretado el estado de queda a partir de las 23h de la noche. Necesita trabajar el ejército y los carabineros. Dicen y desdicen que la quebrada de Paipote se ha vuelto a desbordar; eso supone que viene otra vez el agua hacia aquí, pero no se sabe porque minuto a minuto dicen una cosa y se desdicen.

Paipote es terrible; no se puede ir hasta allí. Toda la gente ha perdido todo. Mario tenía una prima perdida con su bebé y la mamá de Mario quiso ir caminando a buscarla (de la desesperación) y la gente del ejército la hizo volver. Las dos alumnas que se habían perdido, las encontraron esta tarde; de las que nosotras sabemos, alguna profesora con su familia están en albergues. La ciudad de Chañaral, que está a 2 horas de aquí, es un desastre; muchos de nuestros profesores tienen familia allí. Karen, que fue a Villa Allende, tiene a su mamá y a su hija; Luisa tiene familiares perdidos.

Los bomberos quedaron atrapados por el lodo; hasta un camión bomba quedó enterrado en el lodo. La ciudad estaba construida en el antiguo rio salado. El alud terminó con todo; algo parecido a San Carlos Minas hace años.

Constantemente los profesores nos están llamando para saber cómo estamos. Todos muy preocupados, pero lo cierto es que no nos podemos mover. Yo creo que cuando esto pase un poco nos daremos cuenta de todo. Todo lo que ha ocurrido y lo que tendremos que socorrer.

Hay que rezar para que pare el mal tiempo, para que el Señor asista a los que trabajan, el ejército, carabineros, etc.

Recién hoy pude hablar con Jessenia (en la casa de Punta Negra) y me dijo que José tuvo que hacer un boquete en la pared de delante porque el agua venía como un río y ya entraba en la cocina del hogar y en la sala de reunión, y con eso se pudo aliviar y no entrar en ningún lado. Me dijo que la calle los carrera es todo un mismo pasaje, de un lado y de otro, todo lodo; no se ve el centro del boulevard.

Vuelvo a decirte que nosotras estamos bien, pero cómo estar bien habiendo tantos necesitados en torno nuestro y no poder hacer nada Es muy doloroso.
Gracias a todas por la oración y la cercanía." 

DIUMENGE 26 D'ABRIL DE 2015
JORNADA MUNDIAL DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS

ORACIÓN

Gracias, Señor, por aquellos a los que llamas a servirte como sacerdotes,
encomendándoles el cuidado de su comunidad
y la evangelización de quienes no te conocen.
Gracias por hacerles ministros tuyos,
atentos a las necesidades de todos,
con afán de servir y compromiso misionero.
Gracias por quienes, movidos por tu Espíritu,
viven con radicalidad el Evangelio como religiosos y religiosas.
Gracias por los que, con su oración comunitaria,
interceden sin cesar por toda la humanidad,
y por los que hacen de la actividad caritativa
un testimonio de tu amor y tu misericordia.
Gracias, Señor, por todas las vocaciones,que, aquí
y en los territorios de misión,
son signo de la vitalidad de tu Iglesia.
Que la libertad y entrega de sus vidas
siga mostrándonos que es bueno caminar contigo
para anunciar el Evangelio por toda la tierra.
Amén.MISSATGE DEL PAPA AMB MOTIU DE LA LII JORNADA MUNDIAL
DE PREGÀRIA PER LES VOCACIONS
 

SANT JORDI 2015 I ELS JOCS FLORALS
Com cada any per la festa de Sant Jordi, en algunes de les nostres escoles s'han portat a terme els tradicionals "Jocs Florals" amb tots els alumnes, des dels més petits fins als més grans. Us deixem amb una recull de fotos d'aquest dia.

JOCS FLORALS 2015 A L'ESCOLA DE SABADELL-Àlbum de fotos-

JOCS FLORALS 2015 A L'ESCOLA DE VILADECANS-Àlbum de fotos-

-Vídeo amb els alumnes guanyadors-I si voleu llegir els treballs guanyadors, cliqueu en el següent enllaç:
-El llibre dels treballs guanyadors-


ESTADA DEL BISBE DE SOLSONA, Mn. XAVIER NOVELL I DELS SEMINARISTES DEL BISBAT
A LA COMUNITAT "SAGRADA FAMÍLIA" DE CERVERA.
 

Els dies 10 al 12 d’abril vam tenir a la nostra Residència "Sagrada Família" a Mons. Xavier Novell, Bisbe de Solsona, acompanyat per 4 seminaristes. Va ser un dels caps de setmana que ell tenia reservat per dedicar-lo als seus seminaristes. El mateix Bisbe el va anomenar “Seminari en família” i  aquest nom el va repetir varies vegades. Per ell, aquestes trobades tenen un caràcter formatiu i també de relax.


El dia 12 vam celebrar tots plegats l’eucaristia i a la tarda vam dedicar una estona de diàleg entre el Sr. Bisbe i la nostra comunitat. Mons. Novell ens va explicar el seu projecte vocacional i les visites que es van fent als diferents  llocs, visites que tenen com a principal objectiu conèixer les activitats, les persones i les realitats que es fan i que hi ha al Bisbat. A més, ens va dir que aquestes visites formen part del Pla Formatiu dels seminaristes i que ells alternen amb els seus estudis acadèmics i teològics. Concretament, en aquest moment, al seminari hi ha 5 seminaristes: 2 més adults i 3 més joves.

En la trobada que vam tenir amb ell vam parlar del carisma d’Anna Maria Janer, del miracle i del dia de la seva Beatificació, dia en el qual ell hi era present. En acabar la trobada els vam obsequiar amb el llibret  “Anna Maria Janer, mística de la caritat” i amb una estampa on hi ha la pregària per demanar la seva intercessió. El Sr. Bisbe ens va fer un comentari molt positiu quan la va veure; ens va dir: “En aquesta oració demanem a la Beata que sapiguem estimar i servir com ho va fer ella.”

El Sr. Bisbe com els seminaristes ens van agrair la nostra atenció i acollida. Per la part nostra els vam oferir la nostra Residència com a lloc d’estada sempre que sigui necessari i convenient.
A l’hora de acomiadar-nos, els vam fer aquesta foto com a record del seu pas per la nostra comunitat.
CONGRÉS INTERNACIONAL PER A FORMADORS A ROMA

Desde el martes 7 al domingo 12 de abril de 2015 nuestras hermanas M. Pilar Adin Carreras y Ana María Mora Collantes de Terán participaron en el Congreso Internacional para Formadores que, con motivo del Año de la Vida Consagrada, se celebró en Roma con el tema "Vivir en Cristo según la forma de vida del Evangelio".


El día 8 de abril llega también a la comunidad de Roma el padre Carlos José Ñáñez, Arzobispo de Córdoba (Argentina) para participar en la celebración por el 100 aniversario de la Conmemoración del Genocidio Armenio y la proclamación de San Gregorio de Narek como Doctor de la Iglesia. La comunidad también puedo participar de esta emotiva celebración en la Basílica de San Pedro.


Citamos unas palabras del Papa Francisco: "Recordarles que es necesario e incluso obligatorio porque ahí donde no persiste la memoria significa que el mal mantiene aún la herida abierta. Esconder o negar el mal es como dejar que una herida continúe sangrando sin sanarla".


¡Damos gracias por estos días de fraternidad compartida!
CELEBRACIÓ DEL DIUMENGE DE PASQUA I RENOVACIÓ DE VOTS A LA COMUNITAT DE LA SEU D'URGELL

Un any més ens hem reunit les comunitats de Santa Coloma i la Seu d’Urgell per celebrar juntes la renovació dels vots dintre d’una eucaristia molt viscuda i joiosa el dilluns de Pasqua. Va estar presidida per Mn. Fermí Casal i vam estar acompanyades per una comunitat de Germanes de l’Infant Jesús, que passen uns dies de descans en la nostra Residència i també per una comunitat de Verges Consagrades del nostre bisbat i d’altres senyores que passen uns dies en la nostra casa. Tots plegats, un bon nombre de germans en la fe que hem viscut junts aquest Misteri Pasqual de la Resurrecció del Senyor. Mossèn Fermí, amb el seu tarannà de bondat i de pau, ens ha fet aprofundir aquest misteri de vida que és la Resurrecció.

Alguns pensaments de la seva profunda homilia van ser aquests:

  • La fe i l’esperança van sempre juntes. Si tenim fe, tenim esperança.
  • Jesús no neix per morir, si no per anunciar el Regne de Déu.
  • Jesús ens ha mostrat al llarg de la seva vida com hem d’estimar Déu fent sempre la seva voluntat, encara que ens porti a la mort.
  • Jesús, amb la seva manera d’actuar, ens ha dit com hem de comportar-nos amb els nostres germans i com hem d’anunciar el Regne de Déu, més amb obres que amb paraules.
  • La vida dels consagrats és una manera molt qualificada i significativa de viure el baptisme, molt important per la vida de l’església i per la vida del món.

Després, tots plegats, vam compartir un bon dinar en un clima de  convivència fraterna i de germanor.
ÀLBUM DE FOTOS


CELEBRACIÓ DEL DIUMENGE DE RESSURRECCIÓ I RENOVACIÓ DE VOTS A LA COMUNITAT DE CERVERA
El diumenge 5 d'abril, Solemnitat de la Resurrecció del Senyor, es van reunir a la comunitat "Sagrada Família" de Cervera les dues comunitats presents allà així com germanes de les comunitats de Lleida, Sabadell i Viladecans. Vam iniciar el dia amb l'eucaristia on vam renovar la nostra consagració al Senyor i després, al migdia, vam poder gaudir d'un dinar molt ben preparat a més de viure un veritable ambient de fraternitat entre totes les germanes. Per últim no ens podem oblidar que també vam testar una exquisita "Mona de Pasqua", postre molt típic per aquests dies.

A continuació, us transcribim les paraules de les germanes d'aquesta comunitat on comparteixen com vam viure aquell dia així com els dies previs de Setmana Santa:

“Totes hem estat molt contentes; el compartir amb  religioses  joves de l’Institut ha sigut  una riquesa, sobre tot en els àpats i la pregària. Ha sigut un estímul en la nostra entrega i servei a Déu i als germans. Ens hem pogut adonar mútuament de la generositat i valors de les diverses generacions. Ens agradarà que es continuin fent aquestes trobades en la mesura de les possibilitats reals."


Us deixem amb un recull de fotos que resumeixen el dia.
ÀLBUM DE FOTOS


 BONA PASQUA DE RESURRECCIÓ!

¡Feliz Pascua de Resurrección! from Pastoral Provincia AMJ on Vimeo.