CELEBRACIÓ DEL DIUMENGE DE RAMS A L'HOSPITAL DE LA SEU D'URGELL
El diumenge 29 de març, Diumenge de Rams, religioses, avis i amics es van reunir a la capella de l'Hospital de la Seu d'Urgell per celebrar solemnement l'Eucaristia. Va ser una celebració molt viscuda i profunda. Us deixem amb un recull de fotos que resumeixen aquell dia.
 LA NOSTRA GERMANA M.PILAR ADIN AL PROGRAMA "ELS MATINS" DE TV3
Avui, 12 de març, a "Els matins" s'ha parlat del papa Francesc, que va ser nomenat ara fa dos anys. Què ha fet fins ara, què ha canviat i què pot canviar encara? Per comentar tot ixò, s'ha fet amb el periodista Arturo San Agustín, que ha escrit el llibre "Tras el portón de Bronce"; amb la nostra germana M. Pilar Adin i amb Francesc Rosaura, director del programa de TV3 "Signes dels Temps".

(Cliceu per poder veure el vídeo del programa.)


 NOTÍCIES DES DE LA PROVÍNCIA DE LLATINOAMÈRICA:
 El papa Francesc va rebre la Positio de la Beata Anna Maria Janer.
Dos periodistes de Córdoba (Argentina), Javier Cámara i Sebastián Pfaffen, van escriure una biografia del Papa Francesc on accentuaven els anys en els quals ell va residir en aquesta localitat: durant el seu noviciat i després, als anys 90, quan fou destinat a la residència de la Companyia de Jesús, al carrer Caseros, dos anys més. Junts van viatjar, amb les seves esposes, en octubre per donar-li un exemplar d'aquest llibre al Sant Pare.
Al llarg d'aquesta audiència, Mónica Berlezieri, esposa de Javier Cámara i exalumna “del Caixal”, va donar al Sant Pare un exemplar de la Positio de la nostra fundadora explican't-li què era, i una carta de la nostra Superiora General, Mare Irma Florencia Beretta.


(Cliqueu a la imatge per ampliar-la)
 VÍDEO 1 (Resumen llibre Papa Francesc)

Video 1 - Libro papa Francisco from Pastoral Provincia AMJ on Vimeo.


 VÍDEO 2 (Audència general)

Video 2 - audiencia general from Pastoral Provincia AMJ on Vimeo.


  VÍDEO 3: el més emocionant (Audiència privada)

Vídeo 3 - Audiencia privada from Pastoral Provincia AMJ on Vimeo.NO TOT SÓN NOTÍCIES DOLENTES ALS DIARIS...
I com a mostra, un botó.
Us oferim el testimoni en primera persona d'una mare que escriu en un diari, parlant del nostre col·legi del Masnou.

Us el transcribim a continuació:

"Fa uns anys vaig decidir escolaritzar els meus fills al col·legi Sagrada Família del Masnou, escola amb una tasca educativa avalada per cent anys d'història. Ha passat per diferents etapes, de dues línies a una i ara ha perdut el concert d'edat infantil. No entenc que l'Administració no recolzi una escola que durant tants anys ha treballat per a l'educació dels nostres nens i joves i que dóna una bona formació acadèmica. Cal defensar l'escola pública, però sense menystenir l'escola concertada, i encara menys una com aquesta: integradora, amb un treball sòlid de transmissió de cultura i valors. A les famílies que ara han de decidir a quina escola portaran els seus fills i filles, m'agradaria dir-los que tinguin present aquesta opció o una altra de similar. Estic convençuda que no se'n penediran."


DIA MUNDIAL DEL MALALT (11 de febrer de 2015)
a la Residència, a l'Hospital i a la Catedral de la Seu d'Urgell.

Responent als desitjos del Sant Pare i unides a tota l’Església Universal, hem celebrat la festa de la Mare de Déu de Lourdes tan a nivell de l’Hospital, a les 11 del matí, com a nivell de Parròquia, en la Catedral de Santa Maria d’Urgell, a les 17,30 hores, amb l’Eucaristia solemne i la recepció del Sagrament de la Santa Unció, per a tots els qui han manifestat la seva voluntat després de la deguda preparació el dia d’abans.

A la Residència i Centre de Dia, l’han rebuda tots i també algunes germanes de la nostra comunitat que han participant. En total, unes 60 persones. Després de l’Eucaristia l’hem portada als avis i malalts enllitats tan de la Residència com de l’Hospital, també presidida de la deguda preparació el dia d’abans i amb la manifestació expressa de voler rebre-la. Tots han manifestat la seva alegria i agraïment després de la missa. Podem dir que ha estat una celebració molt viscuda i joiosa. Al final, s’ha fet una petita processó del Santíssim amb la custodia, beneint cada malalt.

 

Per la tarda, en la Catedral, i organitzat per la Pastoral de la Salut conjuntament amb l’Hospitalitat de Lourdes, molta gent han participat de l’Eucaristia i molts han rebut també aquest Sagrament. S’ha fet la processó amb la custodia beneint els malalts i tot seguit, la benedicció solemne a tot el poble. A continuació es va fer una processó al voltant de les naus de la Catedral amb la Mare de Déu, l’Estendard i on cada fidel portava també una llàntia encesa. La celebració va finalitzar fent un acte de veneració de la imatge de la Mare de Déu. RECORDATORI DE L'ACTE D'ACOMIADAMENT DE LES GERMANES DE VALLS A L'ANUARI 2014 "EL VALLENC"
"El Vallenc", dins del seu anuari de l'any 2014, ha dedicat una de les seves pàgines a recordar la presència de la nostra Congregació a l'Hospital de Valls al llarg de tants anys així com a l'acte d'acomiadament organitzat per les Autoritats locals, les exalumnes i els habitants d'aquesta localitat. LA COLÓNIA DE NENS D'ANCÓN (LIMA, PERÚ) ENS MOSTRA EL SEU TALENT!
Que el talent el portem dins nostre no hi ha dubtes i com a mostra un botó.
Us deixem amb un vídeo dels nens de la colona d'Ancón, al Perú, quan feien una de les seves classes de música. FELIÇ FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER!"La Iglesia ve en la Beata Ana María Janer una brújula viviente, orientada hacia Dios, que nos invita a vivir nuestra existencia cristiana en la plena confianza de la presencia divina en nosotros, en nuestra familia, en nuestra sociedad. Ana María es también una brújula que nos orienta hacia los necesitados, que aún hoy en día son tantos, porque también hoy encontramos hambrientos, sedientos, enfermos, exiliados, emigrantes, prisioneros."

Homilía del cardenal Angelo Amato en la beatificació d'Anna MarIa Janer (8 d'octubre de 2011)

 ELS REIS MAGS VISITEN L'HOSPITAL I LA COMUNITAT DE LA SEU D'URGELL - Àlbum de fotos
 CARTA ALS REIS MAGS

Benvolguts ses Majestats Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar:

Novament ens trobem a l’entrada d’aquesta casa tan nostra i tan de tots: La Fundació Sant Hospital.

Com cada any us volem donar la BENVINGUDA en nom de Gerència, l’Equip Directiu i Mèdic i tot el personal Assistencial i usuaris, desitjar-vos lo millor per aquest Nou Any que acabem d’encetar, i una estada confortant entre nosaltres i que tos puguem gaudir d’una estona joiosa, compartint i agraint els vostres regals que ens porteu d’aquelles terres màgiques.

La nit de reis té un encant especial per a molts nens i per a molts grans que en aquesta vetlla ens fem petits,  també en aquest temps de crisis en que estan en perill aquelles necessitats fonamentals que ens afecten a tots; alimentació, sanitat, educació. Tots esperem  ens ajudeu. I com vosaltres sou Savis, amb la saviesa de Déu, sense cansar-vos-hi, us volem assabentar de la Carta que el Sant Pare Francesc ha escrit aquest nou any per al dia del malalt, 11 de Febrer de 2015 i es titula: “Saviesa del cor” Un tast solament:


  • 3. Sabiduría del corazón es estar con el hermano. El tiempo que se pasa junto al enfermo es un tiempo santo. Es alabanza a Dios, que nos conforma a la imagen de su Hijo, el cual «no ha venido para ser servido, sino para servir y a dar su vida como rescate por muchos» (Mt 20,28). Jesús mismo ha dicho: «Yo estoy en medio de vosotros como el que sirve» (Lc 22,27).
  • 4. Sabiduría del corazón es salir de sí hacia el hermano. A veces nuestro mundo olvida el valor especial del tiempo empleado junto a la cama del enfermo, porque estamos apremiados por la prisa, por el frenesí del hacer, del producir, y nos olvidamos de la dimensión de la gratuidad, del ocuparse, del hacerse cargo del otro. En el fondo, detrás de esta actitud hay con frecuencia una fe tibia, que ha olvidado aquella palabra del Señor, que dice: «A mí me lo hicisteis» (Mt 25,40).

Amb aquestes paraules del Sant Pare Francesc us volem dir que la vostra visita als infants, malalt i avis en aquestes festes, és molt important i molt desitjada. Déu es fa present a través vostre. Tots esperen trobar-se una mica més bé, després de la vostra visita, esperen que els porteu salut, que vol dir il·lusió per acceptar el que els toca viure.

Moltes gràcies per vindre una vegada més i moltes gràcies per la vostra generositat, en nom dels malalts i avis i de tots nosaltres que els acompanyem.

LA SEU D'URGELL, GENER DE 2015