EN BICICLETA PER LA SEGARRA, SEGUINT LES PASSES DE LA MARE JANER I LES PRIMERES COMPANYES
Des de Diumenge de Rams fins el Dimecres Sant, germanes de les comunitats de la Casa de formació de Matadepera, de Sabadell, de Sant Andreu i de Viladecans hem estat de ruta en bici per la Segarra. Érem 12, com els apòstols. No totes anàvem en bici, però un bon grup sí i altres... ens dedicàvem a la intendència i a fer pràctiques.

Cervera, Guissona, terra de M. Antònia Fages, Florejacs, Sedó, Riber, Hostafrancs, Concabella, Agramunt, Torrefeta, Sant Ramon han estat els pobles i pobles per on hem pedalejat. També hem visitat Verdú, on hi ha la casa natal de Sant Pere Claver, del qual aquest any es commemoren els 125 anys de la seva canonització.

I tot amb un molt bon ambient, acollides amb un amor delicat i atent per les nostres germanes del Col.legi de Cervera. També vam compartir una bona estona amb la comunitat de la Casa Caritat. Ens han quedat ganes de buscar noves rutes per a compartir la fraternitat. Us deixem amb una petita mostra fotogràfica.


 TROBADA DEL MJ 10-12 A LA CONRERIA (BARCELONA)
Compartim les fotos d'algunes de les activitats de la trobada del MJ a la Conreria celebrat els dies 9 i 10 de març. Ens hem reunit 190 participants de 5è i 6è d'EP procedents de les escoles d'Avinyó (Barcelona), Sant Andreu (Barcelona), Sabadell, Escaldes (Andorra), Santa Coloma (Andorra) i Lleida.


 MISSA I CONVIVÈNCIA A L'HOSPITAL -TROBADA DEL MJ (1r-3r ESO) A LA SEU D'URGELL-

Dissabte 23 de febrer de 2013

La noticia de la participació del Moviment Janer, a l’Eucaristia dels avis de la Residència de l’Hospital de Seu i altres moments d’animació, fou molt ben rebuda per part de tots: directius, usuaris i personal assistencial.

 

A las 16,30 hores varem iniciar l’Eucaristia Vespertina del Diumenge, presidida per Mossèn Manuel Pal i animada i dirigida pels grups del Moviment Janer, unes 65 persones entre joves, monitors i religioses, més els qui cada dissabte ens reunim per celebrar el Dia del Senyor, tots plegats més de 95 germans en la fe per agrair a Déu el regal de sentir-nos agermanats pel baptisme. Una Eucaristia molt viva i viscuda, jove, animosa, alegre, plena de saviesa i de saba nova, cantant i lloant a Déu.

 

En l’homilia Mossèn Manuel va fer un comparatiu entre la pujada de Jesús amb els seus a la Muntanya del Tabor per pregar, i la pujada del Moviment Janer a la Seu d’Urgell, on també ens hem reunit per pregar, omplir-nos d’energia nova i tornar a baixar cada un a les seves ocupacions comunicant lo que junts hem pregat: L’AMOR. Ha estat una gran joia compartir junts l’Eucaristia.

 

Diumenge 24 de febrer de 2013

A les 11 hores una nova trobada d’animació i distracció per als avis i per els mateixos grups del Moviment Mare Janer. Cançó i dansa unides de la mà en magnífica harmonia. Tot ha estat un temps de dedicació que els avis agraeixen molt, mes en un cap de setmana quan no tenen activitats i les hores es fan molt llargues. També personal assistencial, familiars  amics han pogut participar-hi d’aquest esperit janerià que a tots animava. I sens dubte que la Beata Anna Maria Janer, des de el cel ho contemplava amb molta satisfacció i agraïment: “Com es complau Déu Nostre Senyor amb tot el bé que fem als nostres germans!”  (Beata Anna Maria Janer). Ha estat una trobada preciosa, janeriana, plena de vida.


Us deixem amb fotos de les diverses activitats que hem realitzat a la trobada del MJ amb alumnes de 1r a 3r d'ESO a la Seu d'Urgell. Ens hem reunit 65 participants procedents d'Escaldes, Sabadell, Viladecans i Matadepera.JORNADA DEL MALALT A LA SEU D'URGELL: Obre la porta (11 de febrer)

A les 11 hores del dia 11 de febrer de 2013 els avis i persones malaltes de l’Hospital, Residència d’avis, Centre de Dia, alguns familiars i amics, voluntaris i religioses, amb una EUCARISTIA, molt viscuda i participada hem celebrat el Dia Mundial del Malat, en la festa de la Mare de Déu de Lourdes.

 

Ha presidit l’Eucaristia Mn. Manuel Pal i dins l’Eucaristia ha administrat el Sagrament de la Unció del Malalts a més de 80 persones que voluntàriament han volgut rebre aquest Sagrament.

 

En l’homilia ha fet esment del lema d’aquest any: “Ves, i tu fes igual” (Lc 10,37), remarcant l’actitud del Bon Samarità, i ha fet servir paraules tretes del Missatge del Sant Pare per aquest moment: “Amb les paraules finals de la paràbola del Bon Samarità, «Vés, i tu fes igual» (Lc 10,37), el Senyor ens indica quina és l’actitud que qualsevol deixeble seu ha de tenir envers els altres, especialment envers aquells als quals cal atenció. Es tracta per tant d’extreure de l’amor infinit de Déu, a través d’una relació intensa amb ell en la pregària, la força per a viure cada dia com el Bon Samarità, amb una atenció concreta per aquell que està ferit en el cos i l’esperit, aquell que demana ajuda, encara que sigui un desconegut i no tingui recursos. (Missatge Benet XVI dia del malalt )

 

Ha estat una celebració molt joiosa i plena de pau per a tots i això és el que volem comunicar, en nom de tots els malalts i persones grans. CONFERÈNCIES DE LA GNA. M. CARMEN MASSÉ ALS CENTRES ASSISTENCIALS
Si en el mes de novembre van ser els centres de Villalón de Campos (Valladolid) i de Pola de Lena els que van rebre la Bona Nova de que es pot pensar i cuidar la vida vulnerable des de la compassió, la justícia, la humilitat i la esperança, ara han estat les residències de Valls, Cervera, Matadepera i Sant Andreu els receptors d'aquesta Bona Notícia.

La nostra Gna. M. Carmen Massé, metge especialista en temes de bioètica, ha estat l'encarregada d'ajudar als professionals, voluntaris i familiars a repensar com ens acostem al dolor i al sofriment del malalt i l'ancià. Perquè com ens ha repetit: la nostra manera de posicionar-nos davant el malalt i l'ancià ens retrata i desvetlla qui som.

Es preveu també una intervenció de la Gna. M. Carmen al programa de ràdio que l' Hospital de la Seu d'Urgell realitza a l'emissora diocesana d'Urgell, Ràdio Principat. Quant es produeixi i tinguem l'àudio de l'entrevista el compartirem amb tots.

Us deixem amb un petit ÁLBUM DE FOTOS del seu pas per la Casa Asil de Sant Andreu.

Centres assistencials.doc
Circular comunitats.doc
Objectius Campanya.doc

 

 AIXÍ HAN CELEBRAT EN EL COL.LEGI D'AVINYÓ LA FESTA DE L'11 DE GENER I LA SETMANA AMJ

 

 AIXÍ HO HAN CELEBRAT A LA PARRÒQUIA DE LA COIPA (PERÚ)AIXÍ HO HAN CELEBRAT AL COL.LEGI D'UTRERA (SEVILLA)
AIXÍ HO HAN CELEBRAT AL COL.LEGI D'ESCALDES (ANDORRA)


 

AIXÍ HAN CELEBRAT LA FESTA DE LA MARE JANER A LA COLÒNIA DE NENS D'ANCÓN (PERÚ)

Com que són vacances, no hi són els nens, només una part del personal. Vam fer una estona de celebració al matí: explicació de la vida de la Mare, resum, pregaria i un "compartir" que diuen aquí. Tots van estar molt contents i nosaltres també. Va ser un dia molt bonic.


A la tarda, com cada dia, vam tenir la missa i va venir un dels capellans que es valencià, Vicent. Vam celebrar la missa de la festa de la Mare, amb les Vespres i després un altre "compartir" amb el pare, un seminarista, i dos dels treballadors que no hi eren al matí.


Fins aviat, amb el nostre record i pregària.

 

AIXÍ HAN CELEBRAT LA SETMANA DE LA MARE JANER AL COL·LEGI DEL MASNOU


La Setmana de la Mare Anna Maria pas a pas:
 

AIXÍ HAN CELEBRAT LA FESTA DE LA MARE JANER A LA CASA DE FORMACIÓ I LA GUARDERIA DE MORELIA (MÈXIC)

El viernes 11 de enero de 2013 compartimos con nuestros niños y maestras la alegría de celebrar esta fiesta tan entrañable para nosotras.


Por la tarde nos acompañaron familias y personas allegadas a la comunidad en la celebración de la Eucaristía, la exposición de la vida de nuestra fundadora, el vídeo de la Beatificación y un museo interactivo.


El sábado 12, durante el día, un grupo de jóvenes profundizaron en las virtudes de la Beata Ana Mª Janer, mediante una reflexión, juegos y dinámicas.

 

AIXÍ HAN CELEBRAT LA SETMANA DE LA MARE JANER A L'HOSPITAL DE LA SEU D'URGELL

A L`HOSPITAL, entre malalts, infermeres, familiars... hem fet converses en aquesta setmana, donant més a conèixer la persona d’Anna Maria Janer, repartint estampes i medalles. Resulta molt bonic i confortant veure com la gent respon comentant les seves experiències i com descobreixes en antigues alumnes nostres que la figura d’Anna Maria els ha omplert molt i així mateix Germanes que, com Anna Maria, els han ajudat en la seva vida de fe.

 

A LA RESIDÈNCIA, amb els avis interns i del centre de dia, hem tingut dues celebracions en dies diferents pregant i reflexionant sobre la Mare Janer, utilitzant fitxes i petites presentacions, creades per aquests moments amb imatges de la Beatificació fent memòria agraïda dels dies de preparació, de la festa i de les Misses d’acció de gràcies a Cervera i Talarn. Crec que han gaudit molt recordant i fent present aquells dies preciosos.

 

AMB EL GRUP DE VIDA CREIXENT, també hem fet una pregària a la capella de la Mare Janer i a la reunió hem tingut un espai per recordar-la utilitzant el mateix material.


 

AIXÍ HAN CELEBRAT LA FESTA I LA SETMANA DE LA MARE JANER A LA CASA ASIL DE SANT ANDREU
DE PALOMAR (BARCELONA)


Estimar-te i Servir-te sempre i en tot ha ressonat en els nostres cors amb molta alegria en la festa de la Mare Anna Maria Janer. Hem començat amb una Eucaristia molt emotiva i  participativa amb l’assistència dels residents de casa nostra, membres de la Junta, treballadors, familiars i exalumnes. També hem contat amb una representació de la comunitat educativa.


En un ambient familiar, hem gaudit d’aquesta celebració  presidida pel Rector de la nostra Parròquia de Sant Andreu. Amb el cant del Himne de la beatificació al final de la celebració i amb molta devoció, hem venerat la relíquia de la Beata Mare Anna Maria Janer tot demanant-li que intercedeixi per tots nosaltres davant Déu. I per concloure aquesta dia de festa hem compartit unes pastes amb tots els assistents.


Com la festa continuarà fins al dia 18, algunes de les activitats per aquests dies són aquestes:

- Resem de l’oració de la Mare Janer amb les persones que participen a l’Eucaristia de cada dia

- Treballem “Coneixem la vida d’Anna Maria Janer” i els jocs de memori i trivial

- Coneixem els llocs on va passar Anna Maria

- Visionem l’audiovisual “Les claus d’Anna Maria”

- Juguem amb el bingo “Anna Maria Janer”

 

AIXÍ HAN CELEBRAT LA SETMANA DE LA MARE JANER A LA LLAR D'INFANTS DE MATADEPERA

Des de la Llar d'infants hem volgut fer participar els pares, tot entregant-los unes claus de colors, on han escrit un desig amb el qual volen obrir la porta. Aquestes claus les estem penjant a la classe i durant aquesta setmana treballarem amb els nens aquests desitjos que han expressat els seus pares.


També hem explicat als nostres infants, qui era Anna Maria Janer en forma de conte, i amb el suport de diferents bits que decoren les classes. Hem aprofitat l'ocasió per a treballar els valors d’estimar, compartir i ajudar.


Cada nen ha elaborat un punt de llibre amb la figura de la nostra fundadora per a regalar als seus pares a finals d’aquesta setmana.


 

AIXÍ HO HAN CELEBRAT AL COL·LEGI DE VILADECANS

La celebració de la festa d’Anna Maria a l'escola de Viladecans va estar ple d’activitats. Però sobretot es va viure un clima de festa i alegria.

 

Vam iniciar el matí amb el Bon Dia, aquell dia més especial que els altres, si s’escau. Després de dir ¡bon dia! a Anna Maria i a Jesús, vam començar la jornada: teatre en anglès i cinema per als alumnes des de 3r de primària fins a 4t d'ESO. Els alumnes de Primària a l'escola i els grans, fora.


Com sempre és necessari agafar forces a mig matí, hi va haver un esmorzar especial per a tothom, a l'hora del pati.

 

La tarda també va ser completa: fòrum de la pel·lícula que van veure al matí per mitjà d’unes fitxes de treball, una estona de jocs a l'aula i per als alumnes des d’Infantil fins a 6è, un espectacle de màgia. Els alumnes grans també van tenir el seu berenar especial, perquè no se’l van poder menjar al matí.

 

En definitiva, un dia molt alegre i sobretot diferent: era la festa d’Anna Maria Janer!

 

 AIXÍ HO HAN CELEBRAT A LA RESIDÈNCIA SAGRADA FAMÍLIA DE MATADEPERA

El diumenge 13 de gener va tenir lloc la benedicció solemne del relicari amb les restes de
la Mare Anna Maria Janer a la Residència Sagrada Família de Matadepera. Es va produir en el context de la missa dominical. La comunitat de Sabadell es va unir a la celebració i va acompanyar les dues comunitats de Matadepera: la de la Residència i la de la Casa de formació.

Prèviament, el divendres 11 de gener, a la tarda, es va procedir a la col.locació de l'estructura en la qual està situat el relicari, el quadre de la Beata Anna Maria i les lletres amb el lema de la beatificació: ESTIMAR-TE I SERVIR-TE SEMPRE I EN TOT.

 

 AIXÍ HO HAN CELEBRAT AL COL·LEGI DE SEVILLA 

 AIXÍ HO HAN CELEBRAT AL COL.LEGI DE LLEIDA
AIXÍ HO HAN CELEBRAT AL COL.LEGI DE PALOMERAS (MADRID)
AIXÍ HO HAN CELEBRAT A LA CASA MISIÓN DE VALLE DE SANTIAGO (MÈXIC)

 

 AIXÍ HO HAN CELEBRAT AL COL·LEGI DE SABADELL
 AIXÍ HO HAN CELEBRAT AL COL·LEGI DE SANTA COLOMA (ANDORRA)


 
LES DUES COMUNITATS DE LA SEU D'URGELL ES REUNEIXEN A LA RESIDÈNCIA SAGRADA FAMÍLIA
Amb una Eucaristia molt vivencial, solemne i participada, presidida per Mn. Ignasi Navarri, Secretari General Canceller del Bisbat d’Urgell en representació del Sr. Arquebisbe Joan Enric Vives, i concelebrada amb Mn. Xavier Parés, degà i rector de la Catedral, Mn. Manuel Pal i Mn. Henry Vargas, capellans de les comunitats de la Residència i de l’hospital. Hi van participar més de 40 persones: religioses de les dues comunitats, amics i simpatitzants de la beata Anna Maria Janer, omplint de gom a gom la capella de la Beata Anna Maria celebrant la seva festa. La capella estava preciosa i feia un gran goig, sens dubte que la Mare Janer somreia des de el cel i quasi bé es tocava la seva presència.


Les paraules de Mn. Ignasi en l’homilia van ser una interpel·lació per a nosaltres i una lloança de la vida santa de la nostra fundadora. Tot evocant els sentiments i vivències del Nadal, va fer memòria del 11 de gener de 1885 quan Anna Maria Janer moria a Talarn com una santa, a terra, per més assemblar-se a Jesucrist, servit i estimat sempre en els més febles.

 

Va dir Mn. Ignasi: Josep i Maria no van trobar lloc a l’hostal. I nosaltres tenim un lloc i un espai per a Déu en la nostra vida, i en el nostre cor? Cal alliberar-nos de nosaltres mateixos per deixar lloc a Déu i als altres que ens necessiten. En el cor de la Beata Anna Maria Janer SÍ que hi cabia tothom: malalts, ancians, els altres...Tot un exemple!

 

Un altre exemple van ser el Mags; es posen en camí, confien, no calculen, no dormen, busquen, vetllen, arrisquen... Arriben a Betlem que és la Casa del Pa i de l’Eucaristia i troben Jesús. Després tornen per un altre camí. La Beata Anna Maria també va arriscar la seva vida, donant-la.

 

En aquest Any de la Fe podem trobar en ella un model, un exemple, una intercessora. Deixar-nos contagiar en aquest Any de la Fe. La fe, quan la vius es contagia, és com una malaltia encomanadissa quan es té i que si no es té no passa res. Deixem-nos contagiar per la santedat d’Anna Maria Janer.


Després de l’Eucaristia, tots plegats, religioses i sacerdots, vàrem compartir un sopar de festa, en la Residència, preparat amb tota dedicació i detall.

ÀLBUM DE FOTOS
Mística perquè va tenir una manera peculiar d’assolir la seva unió amb Déu en el descobriment de Crist en cada germà, especialment en el més necessitat. Consolant i rentant un pobre malalt consolava i rentava el mateix Crist.


Catòlica perquè va fer de la universalitat, sentit genuí d’aquesta paraula, i de l’eclesialitat els pilars fonamentals de la seva vida. Ferma en les seves conviccions religioses va servir tothom i arreu sense fer distinció d’ideologies o de credos.


De la caritat perquè l’amor a Déu i al proïsme va conformar tota la seva existència. Fer caritat era per ella donar de menjar el famolenc i visitar el malalt perquè en el famolenc i el malalt hi descobria el Senyor. En paraules seves: “Entra, perquè vaig estar malalt i em socorregueres”.

 

La mare Anna Maria Janer ha estat posada per l’Església com a testimoni de dona humil, forta i misericordiosa que va fer de la seva vida un servei amorós als pobres i malalts sense excepcions ni discriminacions.
De esta manera, fieles a su santa Fundadora, la Congregación participa activamente en la misión evangelizadora de la Iglesia, con un gran sentido de eclesialidad, resumida en su expresión tan repetida: «Amamos a la Iglesia más que a nuestra vida».


Lloem plegats el Senyor pel do que avui reben Catalunya i Espanya en la persona de la nova Beata. Una vegada més, la vostra noble pàtria és terra fecunda de santedat i de caritat cristiana. Que aquesta nostra celebració esdevingui un gran signe d’esperança per a tothom. No ens deixem empresonar per la tristesa del nostre temps. Seguint l’exemple de la Mare Anna Maria Janer, catalana d’una peça, no perdem l’esperança, i mantinguem-nos ferms en la fe i forts en l’esperança. Això és el que desitjo i demano per a tots vosaltres.  

(De la Homilia del Cardenal Angelo Amato en la Beatificación)