Preguem pel XXIV Capítol General.
Boletín informativo
de la Causa de Canonización


Revista Ana María Janer


Intenció de pregària mensual
del Papa Francesc.LEMA PASTORAL
CURS 2017-2018

INTENCIÓ DE PREGÀRIA CONGREGACIONALAixí es va viure als nostres centres, residències i comunitats!
CASA ASIL DE SANT ANDREU (BARCELONA)
11 de gener: eucaristia amb motiu de la festa de la beata Anna Maria Janer

 COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE SABADELL
 12 de gener: jornada festiva amb motiu de la festa de la beata Anna Maria Janer
El divendres 12 de gener l'escola ha celebrat el dia de la beata i fundadora de la nostra escola, Anna Maria Janer. Per commemorar aquesta jornada tan especial per a tots nosaltres, els alumnes de 4t de Primària a 2n de Batxillerat han celebrat una eucaristia a l'església de Sant Fèlix a primera hora. A continuació, tots els alumnes han gaudit d'un matí de pel·lícula als cinemes Imperial, on s'han projectat diferents films. Mentrestant, P3 s'ho ha passat molt i molt bé amb un espectacle de màgia realitzat per un simpàtic pallasso. El dia lúdic i festiu ha seguit amb un festival de Jazz i la tradicional xocolatada amb galetes a la tarda.COL·LEGI SANT ERMENGOL (ANDORRA)
Del 8 al 12 de gener: setmana dedicada a treballar la vida i persona d'Anna Maria Janer

Celebrar la vida i el testimoni d’Anna Maria Janer ha estat l’objectiu de les jornades 11 i 12 de gener al Col·legi Sant Ermengol. Des dels més petits fins a Batxillerat ens hem acostat a la seva figura, a les seves paraules i també  a Jesús, el seu gran referent.

A les celebracions d’infantil ens vam apropar a la Mare Janer, aquella dona que va tenir cura dels malalts i dels nens, com una mare que estima. A Primària Mossèn Toni Elvira ens va explicar com d’important va ser Jesús per Anna Maria. A ESO i Batxillerat amb Mossèn Pepe Chisvert vam aprofundir que nosaltres avui fem viu el carisma d’Anna Maria Janer, si ens posem al costat de les persones per servir-les i si apostem per la formació i l’educació. Celebracions boniques i sentides. Celebracions en les quals han intervingut amb els seus cants el cor de Primària i un grup de músics de Secundària.

El vespre de dijous un grup d’alumnes que formen el cor de Primària, docents de totes les etapes, personal de l’escola i famílies, ens vam aplegar a la parròquia de Sant Esteve d’Andorra la vella per agermanar-nos en una eucaristia amb la comunitat educativa del col·legi Mare Janer.

I en una festa com cal no hi pot faltar la gresca i l’àpat. Infantil i Primària van fer un berenar el dijous a la tarda i diferents activitats lúdiques. ESO i Batxillerat van aplegar-se en un esmorzar divendres al matí i tot seguit van fer activitats esportives a ESO i ball de festa a Batxillerat.

Però en aquesta celebració de la Mare Janer no ens hem oblidat que som com una família, que encara que Sant Ermengol sigui un col·legi gran i que és difícil estar tots junts fent el mateix en un determinat moment, sí que ho podem fer:  gràcies a les nostres professores de plàstica hem pogut realitzar entre tots aquest mural al pati cobert que recordarà la festa de la Beata Anna Maria Janer del 2018.COL·LEGI SAGRADA FAMILIA (UTRERA, SEVILLA)
11 de gener: peregrinació al Santuari de Nuestra Señora de Consolación-Veure la notícia sencera-

COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA DE SANT ANDREU (BARCELONA)
11 de gener: festa de la Beata Anna Maria Janer

Des de la Casa de formació de Morelia (Mèxic)...
 ENS COMPARTEIXEN TOTES LES ACTIVITATS QUE VAN FER
AL LLARG D'AQUEST TEMPS DE NADAL

Comenzamos el Adviento llenos de esperanza y animados para recibir a nuestro Dios que se hace Niño y que poco a poco se acercaba su nacimiento. En la Guardería se iba encendiendo cada semana una vela y se cantaba que Jesús viniera. Los niños lo hacían con mucho entusiasmo.

En ese tiempo de preparación, se participó del Retiro Vocacional de Adviento en la diócesis de Tula, donde todos los jóvenes, seminaristas y religiosas que participamos, llenos de alegría, salimos a hacer lío y compartir la preparación necesaria del corazón.

El 12 de Diciembre celebramos a Nuestra Madre la Virgen de Guadalupe. Participamos de la Eucaristía, de las felicitaciones con mariachi, de las procesiones y mañanitas, tanto en la Comunidad de Jardines del Toreo como en las Canoas, un Rancho de Copándaro donde vamos de misión.

También celebramos el cumpleaños de nuestra Madre Janer, con todos los pequeños de la guardería.

Cerca de la Navidad, hermanas, maestras y familias compartimos con los ancianos de la Residencia Vasco de Quiroga en Jardines del Toreo la representación de la Pastorela, celebramos con ellos la alegría de la pronta venida de Jesús y terminamos cenando todos juntos. Fue una experiencia muy bonita donde pudimos encontrar a Dios, hecho Niño, en cada una de las personas.

Han sido días de fraternidad y compartir las dos comunidades que estamos en Morelia. Noche Buena y Navidad, Sagrada Familia u Año Nuevo, celebrando este día el Santo de nuestra hermana Manuela.

El día 2 de enero se incorporaron a nuestra comunidad dos jóvenes de Tula para realizar una experiencia y conocernos más. Estarán unos días con nosotras y con ellas hemos vivido la Cabalgata de los Reyes Magos en Valle de Santiago y la Rosca de Reyes en Jardines.

Han sido unos días llenos de celebraciones pero también de profundidad y reflexión en este Misterio de un Dios que se nos acerca y se hace uno de nosotros.

I perquè ens poguem fer una idea ens envien un àlbum de fotos amb les millors instantànies d'aquells dies!

 


Desde Bello (Colombia):
  NAVIDADES CON SABOR A MISIÓN.
"MISIÓN: CARIDAD SIN FRONTERAS"
¡Damos gracias a Dios por el regalo de este encuentro que nos permite vivir!

En Bello nos encontramos reunidas hermanas de las comunidades de Bello y Bogotá, con las hermanas que llegaron desde México y España para participar en la Misión Caridad Sin Fronteras… Nos acompañan Madre Laura Garione, Superiora Provincial de Latinoamérica, y Madre Monserrat Farré, Superiora Provincial de la provincia Ana María Janer.

Hemos compartido un día fraterno con alegría y sencillez… recorriendo el centro de Medellín, visitando el pueblito Paisa y pudimos disfrutar de los alumbrados…

¡Gracias, Señor, por hacerte presente en medio nuestro! ¡Gracias por permitirnos vivir este encuentro en comunión!

Seguimos disponiendo nuestro corazón para la misión que ya está por comenzar…
El domingo, fiesta de la Sagrada Familia, renovamos nuestra consagración al Señor en esta familia religiosa, en la Parroquia de Bello…

En comunión… ¡Salgamos!
-VEURE L'ÀLBUM DE FOTOS DE BELLO-
-VEURE L'ÀLBUM DE FOTOS DE LA MISSIÓ AL PORVENIR- 


ELS MAGS D'ORIENT VISITEN LA COMUNITAT DE LA SEU
En el seu viatge de tornada cap a l'Orient després de visitar totes les llars de la localitat, no van volver deixar passar l'oportunitat de visitar a les germanes de la comunitat de la Seu.
Fou una convivència molt bonica i plena de alegria i van anar acompanyats del Sr. Alcalde, Albert Batalla i dos concejales. É
s bonic veure i experimentar que el dia de Reis tots som una mica nens i ens visita la il·lusió i tot sembla renovar-se.Des de la Fundació Sant Hospital de La Seu d'Urgell...
 CELEBRACIÓ DE LA MISSA DE NADAL AMB ELS RESIDENTS
Desde el Hospital y el Centro de Día de La Seu d'Urgell nos comparten estas fotografías de la Eucaristía de Navidad que celebraron con los residentes. Una Eucaristía muy alegre y participada donde asistieron también algunos familiares, amigos y voluntarios.
Los residentes agradecen mucho estas celebraciones, ya que es lo que ellos han vivido cuando eran independientes y que ahora muchos no lo pueden mantener por diversos motivos, como que nuestra sociedad ha perdido valores en todas sus dimensiones.
Somos fruto de una época y debemos vivir el momento que nos toca bien cerca de la gente necesitada como lo hizo nuestra Madre Janer. "Yo acojo a todos los que tienen necesidad y están heridos."

Seo: celebración misa de Navidad en el Hospital by Slidely Photo Gallery-Descarregar l'àlbum de fotos-


Des de la comunitat de La Seu d'Urgell...
 FRATERNA CELEBRACIÓ DE LA FESTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA
ENTRE LES COMUNITATS DE LA SEU I ANDORRA

Un any més les dues comunitats del Pirineu hem celebrat en joiosa fraternitat la festa de la Sagrada Família, junt a la tomba que guarden les despulles de la nostra estimada Beata Anna María Janer. Un veritable regal.  El Sr. Arquebisbe, Joan Enric Vives, acompanyat de, Mn. David Codina, Secretari Episcopal  i Mn. Josep Maria Soler, capellà durant molts anys de la comunitat de Santa Coloma i que ara resideix al Seminari de la Seu d’Urgell,  van presidí i concelebrar  una missa molt solemne i viscuda.

També ens han acompanyat les dues Verges Consagrades; Cristina Ribot i Anahí Bionci.

El Sr. Arquebisbe va fer palès el gran privilegi que nosaltres tenim en viure  en una comunitat de la congregació, tan significativa, que guardar les despulles de la Mare Fundadora i que moltes Germanes ben segur que ens envegen.

En la seva homilia i comentant la litúrgia d’aquesta festa, el Sr. Arquebisbe ens invità a viure amb joia la nostra consagració, remarcant el valor de la família humana com lloc privilegiat on rebem la vida i la fe.

També ens animà a veure sempre l’Església com una “família de famílies”, Església domèstica, que va més enllà de la família de la sang i que es fonamenta en el baptisme, ens incorpora a Crist, ens fa fills de Déu i germans els uns dels altres. Com consagrades també ens exhortà  a viure atentes als signes de Déu que ens poden parlar en la nostra vida ordinària i a respondre-hi amb generositat. El Sr. Arquebisbe Joan Enric, també va tenir present totes les famílies del món i va pregar, especialment per les que viuen en dificultats: de convivència, malalties, manca de recursos per sobreviure. etc. etc. També ens recordà l’al·locució de Pau VIè a la casa de Natzaret, durant el seu viatge a Terra Santa del 1964, remarcant el silenci, l'oració, el treball i l'amor entre tots els membres de les famílies. Ens animà a viure els consells evangèlics de pobresa, obediència i castedat en esperit de família que va més enllà de la pròpia sang i que s’estén a totes les germanes de Comunitat.

A l’Ofertori, unides a totes les Germanes de la Congregació, vàrem renovar el Vots.

Al final de la Missa i abans de la adoració a l’Infant Jesús, el nostre Sr. Arquebisbe va proclamar la pregària de Consagració de les famílies a la Sagrada Família de Jesús, Maria i Josep.
Tot seguit  vam anar cap al menjador per compartir un bon dinar, finalitzant amb una llarga sobretaula plena d’harmonia i germanor, cantant nadales i recitant versos de Josep Maria Segarra, on el Sr. Arquebisbe Joan Enric, va ser el primer animador.

Seo: Celebración fiesta Sagrada Familia Seo-Andorra by Slidely Slideshow


Soler i Rovirosa 4, 3r-3a; 08018, BARCELONA - Tel. 93 231 19 65