Boletín informativo
de la Causa de Canonización


Revista Ana María Janer


Intenció de pregària mensual
del Papa Francesc.LEMA PASTORAL
CURS 2017-2018Faré una nova gesta, que ja comença a despuntar- No us n’adoneu? Is 43, 19


La Pasqua és la festa de la vida i de l’amor. La VIDA sempre venç a la mort i l’amor tot ho pot. És l’experiència viscuda per totes nosaltres, les germanes capitulars, que al llarg d’aquests dies hem pogut veure, sentir, contemplar i tocar, la Vida en abundància que només del Senyor ens pot arribar (Cf.1Jn1,1). És la vida que avui ACOLLIM per anunciar-la a tota la família janeriana, la nostra petita Pasqua congregacional.

Acollim l’experiència de comunió que s’ha fet visible en aquests dies, com a gest profètic del que pot ser i, sens dubte, es farà realitat a les nostres comunitats i obres. Som una petita família, pobre, que experimenta la fragilitat cada dia, però amb la certesa que és així com el Senyor pot mostrar la seva fortalesa, la força de l’amor que tot ho pot. Els nostres infants, joves, malalts, ancians, només podran creure quan la nostra vida en comunió els sorprengui, en aquest món de divisions i violències, fins a expressar: “mireu com s’estimen!” (Tertulià Apologètic 39, segle II).

Volem COMPARTIR tanta Vida rebuda que s’ha fet en nosaltres esperança: aquella “nena petita” entre les seves germanes grans, la fe i l’amor. La petita esperança ens fa sentir fràgils davant d’aquell que no te res i tot ho espera i que, al mateix temps, mou el món arrossegant rere seu a tots els que somien i desitgen.

La Vida que neix de la Pasqua també ens ha fet créixer en confiança. Per a Déu no hi res impossible i confiem que la seva obra es realitzarà en cadascun de nosaltres, farà créixer la petita llavor, que ha nascut en aquests dies.

Avui, volem compartir la nostra experiència de saber-nos i sentir-nos família sense fronteres. La nostra família religiosa, està cridada a mostrar al món que la fraternitat és possible, sense distàncies físiques ni culturals, esdevenint així l’únic camí  per fer cada dia més humà i més diví  el nostre món.

Experimentem un profund agraïment vers tots vosaltres, germanes i laics, que cada dia us afanyeu en CONSTRUIR la Vida. Estem convençudes que aquest Capítol no hagués estat possible sense el camí previ, amb l’esforç de tots, la il·lusió de tots, el desig de tots i la confiança compartida que Déu no abandona mai l’obra de les seves mans (Cf. 138,8). La vostra pregària ens ha acompanyat al llarg d’aquests dies, en alguns moments hem sentit com si ens portés de la mà  pels camins de  Déu, camins que neixen de la pobresa d’un pessebre, passen pel dolor de la creu i arriben al cim de l’alegria de la trobada amb la Vida entregada i compartida.

I per acabar, us volem expressar un desig: IMPULSAR junts la vida , que tots siguem u, que les nostres trobades, somnis i esperances siguin un en l’amor. Tant de bo puguem seguir veient, sentint, contemplant i tocant junts l’amor de Déu que es vessa sobre nosaltres guarint, unint, enfortint, il·luminant les nostres ferides, divisions, febleses i foscors.

Commogudes per tant amor rebut, només podem expressar el fruit evident d’aquesta Vida que acollim, construïm, desitgem entregar i impulsar: l’alegria. Hem tastat “el vi nou” que neix de la comunió, l’esperança, la confiança i la festa. Junts OPTEM PER LA VIDA. Brindem tots, d’aquí i d’allà, grans i petits, per la Vida que s’obre pas entre nosaltres, perquè compartim l’alegria de la festa i el destí dels que s’estimen.


Entrem a la festa de la Vida i de l’Amor amb les nostres llànties enceses, com la Mare Janer!!

XXIV CAPÍTULO GENERAL
MADRID, 14 AL 29 DE ABRIL DE 2018
CELEBRACIÓ DEL MISSATGE DE LES GERMANES CAPITULARS

Durant els dies posteriors al Capítol, en cadascuna de les nostres comunitats, s'està compartint el missatge de les germanes capitulars en el marc d'una celebració comunitària que ens ajuda a rebre amb gratitud i alegria els fruits d'aquest Capítol.

Compartim amb tots vosaltres algunes fotos que ens van arribant des de les comunitats:

AVINYÓ, SABADELL, EL CLOT, L'HOSPITALET

BELLO (COLÒMBIA)

BUENOS AIRES (ARGENTINA)

EL PORVENIR (COLÒMBIA)

UTRERA (SEVILLA)

LOS MOLINOS (MADRID)

PALOMERAS (MADRID)

PEÑAGRANDE (MADRID)

CÓRDOBA (ARGENTINA)

ANDORRA - LA SEU D'URGELL
RUBÍ (BARCELONA)
 

PRIMERA TROBADA D'ANTICS ALUMNES DEL COL·LEGI DE VILADECANSEl proper 26 de maig tots els antics alumnes de l'escola Sagrada Família de Viladecans estan convidats a tornar a la seva escola, passejar pels seus passadissos, retrobar-se amb els seus professors, etc. Serà una jornada plena de records que tota la Comunitat Educativa del Centre ha preparat amb molta il·lusió. Segur que serà inoblidable!

Des del nostre col·legi de Madrid...
 CHULAPOS I CHULAPAS OMPLEN ELS SEUS PATIS DE COLOR
PER LA FESTIVITAT DE SANT ISIDRE

El mes de maig el col·legi Sagrada Familia de Urgell de Palomeras (Madrid) presenta els seus chulapos i chulapas amb tot l'orgull i prepara per ells una gran festa en honor del seu patró, Sant Isidre Llauradó,


El dia 16 de maig a la tarda les classes d'Infantil i Primària es van omplir de color, igual que el pati de l'escola, on es va celebrar la festa del patró de la Comunitat de Madrid, Sant Isidre Llauradó. Va ser una jornada festiva i acollidora amb jocs tradicionals, molts mantons i fanalets, chotis i llimonada per tothom. Previament, a classe, van fer activitats especials on  els alumnes més grans van compartir rialles e il·lusió amb els més petits.
-Veure totes les fotos-


Des de Peñagrande (Madrid)...
 REUNIÓ DELS DIRECTORS I REPRESENTANTS DE LA TITULARITAT
DELS CENTRES EDUCATIUS DE ESPANYA I ANDORRA
El dia 16 de maig de 2018 es va celebrar a la nostra casa de Peñagrande (Madrid) l'última reunió del curs dels directors i representants de la titularitat dels centres educativus de la Sagrada Família d'Urgell de Espanya i Andorra.EL MONESTIR DE MONTSERRAT ACULL LA TROBADA INTERCOL·LEGIAL DELS ALUMNES DE 1r D'ESO DELS NOSTRES COL·LEGIS DE CATALUNYA I ANDORRA
El passat dia 15 de maig, festivitat de Sant Isidre, el Monestir de Montserrat es va omplir, encara més, d'alegria i joventut, amb l'arribada d'un nombrós grup d'alumnes de 1r d'ESO de les escoles Sagrada Família d'Urgell de Catalunya i Andorra. Com ja és habitual cada curs escolar, la finalitat d'aquest viatge va ser trobar-se tots junts per poder gaudir d'una jornada de convivència i descobrir també aspectes del Monsestir que probablement desconeixíen.
Per a tots va ser una experiència de trobada i sentit de família en un lloc únic i molt especial.

Des de la nostra escola de Lleida...
 DONEM GRÀCIES A DÉU PER LA CONFIRMACIÓ D'UN GRUP D'ALUMNES!

El passat 6 de maig de 2018, 15 alumnes del nostre Col·legi Sagrada Família de Lleida, després de 2 anys de preparació, van rebre el Sagrament de la Confirmació de mans del Senyor Bisbe Salvador Giménez, a la Parròquia Mare de Déu del Carme.


Va ser una celebració molt entranyable, plena de alegria. Als nois se’ls veia molt feliços i els qui els acompanyàvem també ho estàvem. Aquesta joia de celebració la vam començar a experimentar des del dimecres de la mateixa setmana, quan tot el grup va anar al supermercat per tal de comprar aliments per oferir en la eucaristia i amb la finalitat de donar-los als germans més necessitats; després, el divendres, al col·legi van rebre el sagrament de la Reconciliació, i cap al vespre del mateix dia, van anar cap al Palau Episcopal per tal de trobar-se amb el Senyor Bisbe i compartir amb ell l’experiència de preparació al Sagrament.

En la celebració de la Confirmació van estar presents un gran nombre de persones que ens acompanyaven: les germanes de la comunitat, gent de la parròquia, famílies i amics dels nois,  els padrins, la coral de la parròquia, l’Equip directiu del col·legi, alguns  professors i dos frares Franciscans.


Al finalitzar la Celebració eucarística, en un ambient festiu, vam compartir els aliments en el saló parroquial.

Sens dubte que per a Jordi Alcalà, Lluís Bonilla, Josep Màsich, Pere Verdú, Roselis Santos, Walter Azon, Albert Cornellà, Roger Garrido, Adrià Ibarz, Alba Paris, Aida Pifarré, Pol Trinidade, Marc Cervera, Laia Ojeda i Álvaro Pérez, aquest dia serà inoblidable.


Els que caminem al seu costat, en l’àmbit de la fe, preguem per ells i les seves famílies  per tal que el procés en la fe, que fins ara han viscut, continuï durant tota la vida.

Lleida: Confirmación alumnos colegio by Slidely Slideshow
REUNIÓ DE TITULARS DELS CENTRES EDUCATIUS SAFA URGELL
El passat divendres 4 de maig de 2018 es va celebrar al Clot la reunió dels representants de la titularitat dels centres educatius Sagrada Família d'Urgell d'Espanya i Andorra.
Va ser una jornada de treball intensa i viscuda en un ambient distès on a part de desenvolupar l'ordre del dia programat tots junts, també amb l'Equip de Gestió, van brindar amb alegria donant gràcies a Déu per l'elecció del nostre nou Govern General i compartint els bons desitjos davant la nova etapa que comença per la nostra família religiosa.


 


TROBADA INTERCOL·LEGIAL DELS ALUMNES DE 3r D'ESO A LA SEU D'URGELL
El passat 3 de maig es van reunir a la nostra casa mare de La Seu d'Urgell tots els alumnes de 3r d'ESO dels col·legis Sagrada Família d'Urgell de Catalunya i Andorra per portar a terme la seva trobada intercol·legial anual.
Una jornada alegre i festiva que on van poder conèixer millor la ciutat per mitjà d'una gimcana que els hi va portar pels seus llocs més emmblemàtics, llocs que també van formar part de la vida de la nostra fundadora, la beata Anna Maria Janer.

Seo de Urgell: Intercolegial 3º ESO 2018 by Slidely SlideshowDes del col·legi d'Utrera (Sevilla)...
 COM ES TREBALLA EL TEMA DE LA COMUNICACIÓ
DES DE LA CLASSE DE RELIGIÓ

El segon cicle de l'ESO a l'assignatura de Religió Católica està treballant la comunicació amb Déu, la relació amb el trascendet. Així, d'aquesta manera, els alumnes de 4t d'ESO van treballar i reflexionar sobre la importància de l'oració del Pare Nostre a través de la última publicació del Papa Francesc. Com a resultat han elaborat un vídeo amb el qual ens inviten a pregar a tothom des del cor i coneixent cadascuna de les peticions que es fan en ell.
A més, estan sortint al carrer per explicar i fer arribar a la ciutadanía les conclusions d'aquesta reflexió amb la col·laboració de Romana Editorial, qui ha facilitat exemplars de la revista "Il Mio Papa".I aquí teniu el vídeo que han elaborat els alumnes.


Soler i Rovirosa 4, 3r-3a; 08018, BARCELONA - Tel. 93 231 19 65