DES DE MORELIA (MÈXIC)...
AGRAÏMENT DE LES NOVES PROFESSES: SANDRA LUZ SILVA E IRAÍS POULLETE REYES

Muy queridas hermanas:

 

He llegado a mi profesión religiosa sintiéndome plenamente acogida, primero por Dios porque ha tenido gran misericordia conmigo y me ha invitado a seguirle. Me inunda una alegría inmensa al encontrarme ante esta oportunidad que se me ha dado de seguir caminando al encuentro de Dios en los demás. Yo estoy muy agradecida de que este llamado haya sido desde el Carisma de nuestra Madre Janer. También sé que cada una de ustedes estuvo muy unida a nosotras con la oración y a pesar de la distancia estuvieron muy presentes en este día tan importante, así lo he sentido.

Quiero agradecer a cada una por todas sus atenciones, por el ejemplo de fidelidad y fraternidad que es posible percibir en nuestra Congregación. Consciente de que este paso es apenas el inicio. Pido al Señor que nos permita ver con esperanza, sobre todo en este tiempo de discernimiento congregacional y que como nos enseña nuestra Madre Ana María Janer “Siempre, siempre, tengamos a Dios presente”.

Sandra Luz Silva Solís

“…me ha tocado un lote hermoso, me encanta mi heredad” (Sal 16,6). Así es como siento y experimento a mi Congregación. El Señor ha sido muy detallista conmigo y me ha dado una heredad llena de fraternidad y amor: una gran familia religiosa, todas hermanas en el carisma que hemos heredado de nuestra madre Janer.

Agradezco de corazón a cada una de las comunidades y a todas mis hermanas, que de una u otra manera se hicieron presentes el día de nuestra profesión religiosa, me ha llenado de alegría el saber que a pesar de las distancias físicas, la oración y la fraternidad nos han permitido sentirlas cercanas.


Con cariño fraterno:

Iraís Poullete Reyes Rocha 

COMENÇA UN NOU CURS ALS NOSTRES CENTRES SAFA URGELL!!

¡¡Comienza el curso 2017-2018 en los centros Safa Urgell!! by Slidely SlideshowTROBADA D'INICI DE CURS DE LES TRES ESCOLES @SAFAURGELL D'ANDORRA

El dimarts 5 de setembre ens vam aplegar a La Seu d’Urgell, a la residència de La Sagrada Família, més de dos-cents membres –entre personal docent i personal d’administració i serveis- de les tres escoles de Safa Urgell d’Andorra: col·legi Janer, col·legi Sagrada Família i col·legi Sant Ermengol.

Iniciàrem la nostra trobada amb la celebració de l’Eucaristia, presidida pel nostre arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives, preparada conjuntament pels equips de pastoral dels respectius centres i animada per un grup de professors músics que contribuïren a crear un ambient de silenci i participació.

El Sr. Arquebisbe, a la seva homilia, animà els assistents a sentir i viure la nostra professió com una autèntica vocació que Déu ens ha confiat perquè puguem fer arribar als nens i nenes, adolescents i joves el missatge de Jesús i la llibertat que el caracteritza. I, finalment, ens exhortà a créixer en la comunió i el treball comú seguint el Caràcter Propi de les escoles amb el carisma de la Beata Anna Maria Janer.

Al final de la Missa, tots vàrem rebre un obsequi: una bossa de tela, amb una frase de Carles Capdevila, que ens recorda el “tractem-nos bé” de la nostra Mare Anna Maria: “Diguem-nos coses boniques”. Després, per cloure la celebració, ens férem una fotografia de grup i gaudírem d’un piscolabis de germanor al jardí de la casa.


-L'Equip de Pastoral del col.legi Sant Ermengol- 

El dia 5 de setembre de 2017 al vespre, es van reunir a la Residència Sagrada Família de la Seu d’Urgell més de 200 educadors, entre directius, encarregats de pastoral, professors i mestres dels tres Col·legis d’Andorra regentats per la nostra Congregació: Col·legi Sagrada Família (Escaldes), Col·legi Mare Janer (Santa Coloma) i Col·legi Sant Ermengol, per iniciar el nou curs amb una Eucaristia presidida pel Sr. Arquebisbe, Joan Enric Vives i concelebrada per Mn. Antoni Elvira, encarregat de l’atenció pastoral als centres, i Mn. David Codina, Secretari Episcopal.

La nostra Església de la Sagrada Família feia goig tan plena de gent que  pregaven i cantaven acompanyats d’un grup de professors que tocaven la guitarra donant vida a la litúrgia. Un ambient festiu i de comunió, de festa i de germanor amb símbols, ofrenes i pregàries molt ben preparades.

El Sr. Arquebisbe, en la seva homilia plena de cel pastoral, va animar a tot el personal educatiu a viure la seva tasca com a vocació, com una autèntica crida de Déu per fer arribar el missatge alliberador de Jesús a tots els nens i nenes, adolescents i joves que els pares els confien, remarcant la importància d’una bona escola i d’uns bons educadors pels més joves. Els animà a tenir “autoritat”, no l’autoritat del domini i el poder, sinó l’autoritat que llegim a l’Evangeli i que neix de viure allò que es diu, es a dir, ser coherents amb un mateix, transmetre amb els coneixements la fe, l’esperança i l’amor, per saber afrontar els reptes que ens planteja la nostra societat com pot ser la integració de les persones i cultures, en comunió amb l’ideari de les escoles i el carisma de la Beata Anna Maria Janer.

Al finalitzar l’Eucaristia, una foto de grup i un sopar-berenar als claustres i al jardí, va posar punt i final a la trobada plena d’alegria i sentit de família, portant-se tots un regust de força, esperança i il·lusió.

-Una germana de la comunitat de La Seu-

La Seu: Encuentro colegios Safa Urgell de Andorra by Slidely Slideshow


TROBADA DE SUPERIORES OBERTA A TOTES LES GERMANES
Madrid, 1 al 3 de setembre de 2017
Els dies 1 al 3 de setembre de 2017 es va realitzar a la comunitat de Peñagrande (Madrid) la primera trobada de Superiores del curs 2017-2018; una trobada oberta també a aquelles germanes de les comunitats que van voler i van poder participar-hi. Es van reunir un total de 43 germanes procedents de les diferents comunitats de la Província Anna Maria Janer per reflexionar, dialogar i confrontar al voltant d'un mateix tema: "A vino nuevo, odres nuevos"; tema que guiarà la nostra Formació Continuada aquests mesos que precediran a la preparació del XXIV Capítol General.
En un ambient de trobada, fraternitat, diàleg i reflexió es van anar treballant els diferents temes que conformaren l'ordre del día de cada jornada de treball; intenses aquestes però molt enriquidores per a totes les germanes, ja que es van poder compartir experiències, vivències, i també punts de vista i inquietuds davant els nous reptes que se'ns plantejen com a Congregació i els nous camins que el Senyor ens obre i pels quals haurem d'anar caminant totes juntes, amb Ells, perquè el Carisma de la nostra Fundadora, la beata Anna Maria Janer, es mantigui viu amb més força dins la nostra Església i així continuï responent, des de la Caritat feta Servei, a les necessitats apremiant i reals del nostre món.
Donem gràcies a Déu pel regal d'aquesta trobada i li demanem que beneeixi els seus fruits en bé de les nostres comunitats i de tot el nostre Institut i la seva missió.

Madrid: Encuentro de Superioras abierto a las hermanas by Slidely SlideshowCASAL SOLIDARI 2017:
ARRIBA EL MOMENT D'ARRIAR LES VELES DEL VAIXELL:
"L'Aventura Pirata d'aquest estiu ha arribat al final..."

Després de dues setmanes intenses plenes d'activitats, el Casal Solidari de Cervera 2017 va posar el seu punt i final el passat dia 21 de juliol. Dues setmanes inoblidables per a tothom: monitors, nens, voluntaris, germanes de la comunitat... Dues setmanes plenes de bons moments, de rialles, de aprenentatges, de reflexió, d'alegria, etc. Una Aventura Pirata pels mars de la Segarra que no hauria estat possible sense la generositat i la col·laboració de tantes persones que, de diferent manera, van posar el seu granet de sorra per aquesta causa. GRÀCIES a tots vosaltres un any més, el quart ja, els nostres nens de Cervera, han gaudit d'uns dies d'estiu diferents.
Ara les veles del vaixell ja s'han arriat i aquest està ancorat al port a l'espera d'una nova aventura que li porti a solcar nous mars, però per això s'haurà d'esperar fins el proper estiu. No obstant això, i perquè pogueu veure tot el que han pogut gaudir cadascun d'aquests infants i els seus monitors, us deixem amb el vídeo resume que es va elaborar i que van poder veure totes les famílies que van participar de la festa que es va fer l'últim dia del Casal. Esperem que us agradi!
CASAL SOLIDARI 2017:
ELS NOSTRES PIRATES, MARINERS, CONTRAMESTRES... FAN LA SEVA PRIMERA EXPEDICIÓ DINS D'AQUESTA GRAN AVENTURA:
"Sortida a Oliola-Ponts"  
Després d'una setmana de navegació pels mars de la Segarra, els nostres aventurers han fet la seva primera expedició: divendres 14 de juliol van visitar Oliola on es van trobar i van conèixer un nombròs grup d'alumnes de Primària i d'ESO del col·legi "Sagrada Família" de Sabadell que estan participant de les Colònies Esportives d'estiu. Tots plegats van poder gaudir d'un matí lúdic i aquátic, ple de diversió, on no van faltar les rialles i les ganes de pasar-ho bé.
Després, per agafar forçes i dinar, els nostres aventurers van anar a Ponts, on van continuar gaudint del meravellós dia que els hi va acompanyar i així posar punt i finar a aquesta jornada.

Casal Cervera 2017: excursión a Oliola-Ponts by Slidely Photo Gallery
CASAL SOLIDARI 2017:
"L'AVENTURA PIRATA A CERVERA JA HA COMENÇAT!!"
Després de uns quants mesos preparant la que seria una de les majors i més apassionants aventures que mai s'han viscut a Cervera... Després de tenir-ho tot a punt per emprendre el que serà el millor i més entretingut i devertit dels viatges, en companyia d'un grup de pirates peculiars, però dels qui es podrà aprendre molt... Amb les motxilles de la il·lusió i de l'emoció ben plenes i, per contra, la de l'avorriment oblidada a casa, els nostres nens de Cervera ja han començat, per quart any consecutiu, el Casal Solidari 2017, a Cervera.
Aquest any s'endinsaran en el fantàstic món dels pirates i viuran, juntament amb ells, la seva particular "Aventura pirata". Aprendran valors a la vegada que es divertiran i jugaran deixant lliure la seva imaginació i el seu esperit de nens. Dues setmanes intenses que ja han començat, el dia 10 de juliol, i que culminaran el dia 21 amb una festa pirata per a totes les famílies dels nens.
Amb les àncores ja elevades i les veles hissades... vent en popa mariners! Que un mar d'aventures us estan esperant.

...


PRIMER CAPÍTOL PROVINCIAL DE LA PROVÍNCIA ANNA MARIA JANER

Dilluns 3 de juliol de 2017 va tenir lloc a Madrid (comunitat de Peñagrande) fins el dia 7, el Capítol Provincial de la Província "Anna Maria Janer". Un capítol que va servir per reflexionar, treballar i preparar-ser per al proper XXIV Capítol General de la nostra Congregació.

Com a família janeriana, unim-nos en la pregària per les nostres germanes capitulars i demanem el Senyor que ens obrim més a l'acció de l'Esperit i en comunió sapiguem buscar i trobar el que a Déu més li agrada per al nostre estimat Institut.

Beata Anna Maria Janer, pregueu per nosaltres.