ACTIVITATS DURANT LA QUARESMA I LA PASQUA A LA CASA ASIL DE SANT ANDREU

Es comencen totes les celebracions el dia 1 de març, Dimecres de Cendra, amb l'imposició de la cendra durant la celebració de l'Eucaristia presidida per Mn. Pep Soler i en la qual van participar-hi un bon nombre de residents.

El 16 de març fou la celebració de Quaresma amb els residents, també presidida per Mn. Pep, i en la qual es va fer un breu comentari sobre l'evangeli de cadascun dels diumenges de quaresma, acompanyats de gestos, símbols, diapositives, etc. perquè així tot fos més entendible i enriquidor pels assitents.

El dia 6 d'abril va tenir lloc la celebració del Sagrament de la Penitencia.

I com a colofó, el 20 d'abril es va celebrar l'Eucaristia de Pasqua de Resurrecció, també amb tots els signes i gestos propis d'aquesta solemne celebració.

A cadascuna de les celebracions van participar un bon nombre de residents, també del Centre de Dia, així com voluntaris i tot l'equip de Pastoral de la Salud, a més dels veins i de persones de fora que es van unir a nosaltres a les nostres celebracions

Encara queda pendent la celebració de l'Unció dels Malalts que tindrà lloc el proper dia 1 de juny.

Asil Sant Andreu: celebraciones cuaresma y pascua 2017 by Slidely SlideshowELS AVIS DE LA RESIDÈNCIA "FUNDACIÓ SANT HOSPITAL" DE LA SEU D'URGELL
TAMBÉ HAN CELEBRAT ELS DIES SANTS DE SETMANA SANTA

Durant la Quaresma, setmana rere setmana, els hem anat acompanyant, des de la litúrgia, per recordar les seves vivències de fe en aquest temps fort d’oració i acceptació, acompanyant a Jesús en el seu camino cap a Jerusalem, donant sentit als seus propis sofriments i limitacions:


  • Vam iniciar la Quaresma amb una Celebració del Perdó, presidida per Mossèn Manuel Pal, amb el símbol de la Imposició de la Cendra i el Sagrament de la Reconciliació rebent tots l’absolució.


  • Diumenge de Rams iniciarem l’eucaristia amb la benedicció dels rams i la processó al voltant de l’altar al Centre de Dia. Una missa molt festiva i participada. Ens van acompanyar algunes religioses de la comunitat i alguns amics i familiars dels ancians.


  • Divendres Sant també ens vam unir als Viacrucis que es van fer a les Parròquies fent nostre senzill, però molt vivencial, Viacrucis al Centre de Dia acompanyant el Senyor camí del Calvari, posant en comú el sofriment de Jesús i el del seus membres vivents asseguts a les seves cadires de rodes o estirats al sofà. La veritat és que molts seguien amb molta atenció i van agrair la nostra companyia.


  • La Pasqua la van celebrar dissabte dia 22 d’abril, primer dissabte de pasqua.

 

Pas a pas, i a al seu pas i mesura, els vam acompanyar perquè visquin i mantinguin la seva fe.
            CELEBRACIÓ DEL PERDÓ

                       DIUMENGE DE RAMS I DIVENDRES SANT

                                   VIA CRUCIS DIVENDRES SANT


“TEJIENDO SOLIDARIDAD”
a la Sagrada Familia de Utrera
 

Las clases de 3º ESO del Colegio “Sagrada Familia de Urgel" de Utrera han llevado a cabo un proyecto solidario en la asignatura de Tecnología, y en colaboración con la de Religión, que ha consistido en realizar unas mantas de ganchillo. Los jóvenes, chicos y chicas, se han puesto mano a mano para realizarlas; han contado con la ayuda de algunas abuelas además de la de su profesora.


En este proyecto, como afirma la profesora Úrsula Delgado, han aprendido no solo a crear un tejido textil o material sino a tomar conciencia y darse cuenta de la necesidad de unirse y crear equipo para cambiar la realidad. Han tejido pensando en un fin solidario, los más necesitados, y por esta razón han decidido donarlas a Cáritas de la Parroquia de Santa María.


Juntos le hicieron entrega a Lola Martín, directora de Cáritas, de la manta solidaria y ella ha agradecido enormemente el gesto en nombre de quienes forman la entidad. Todos los alumnos se mostraron orgullosos del trabajo realizado y del cariño puesto en él. Madre Isabel Albillos, directora titular del centro, volvió a recordar la labor que los laicos tienen como misioneros en el día a día de nuestro entorno aportando pequeños granitos. No hay que olvidar que el curso pasado ya se presentó a la ciudadanía un proyecto de huerto escolar solidario con el que también colaboran con Cáritas.


Los pasillos y aulas  del centro dejan ver que durante este curso se está trabajando el cuidado del medioambiente basado en la encíclica del Papa Francisco “Laudato si”. La semana cultural, que tendrá lugar a finales del mes de abril, estará basada en esta temática.
"SAFA OXFAM TRAILWALKER"
El col·legi Sagrada Familia de Lleida, a la trailwalker un any més
 

EL COL·LEGI "SAGRADA FAMÍLIA" DE LLEIDA PRESENT A LA FIRA "PETITÀLIA 2017"
La gran oferta d’activitats i el públic familiar han estat el denominador comú de l’11a edició de Petitàlia (La gran fira familiar) els dies 25 i 26 de març que es va realitzar a la Fira de Lleida i on va ser-hi present, amb un expositor propi, el nostre col·legi de Lleida.

Pel que fa a Petitàlia, cal destacar el gran ventall de centres de formació extraescolar i col·legis que ensenyaran a les famílies les seves propostes educatives i la varietat de propostes d’oci i aprenentatge en estades d’estiu o vacances en família. A més, durant la fira els expositors faran moltes activitats per aprendre jugant, idiomes, màgia, jocs, planetari, circuit de motos elèctriques, inflables, elaboració de bombolles de sabó, treballs manuals, maquillatge infantil, globoflèxia, lectures de contes o construcció de titelles, entre d’altres. La nostra escola va realitzar també un sorteig de dues estades, d'una setmana cadascuna, pel casal d'estiu per al mes de juliol. Hi va haver un éxit total de assistència a la fira durant tot el cap de setmana!

Ara us compartim algunes de les millors imatges que ens han fet arribar d'alguns dels moments que es van viure durant tota la Fira.

Si voleu conèixer més sobre aquest esdeveniment us convidem a visitar la web de l'escola!
 VÍDEO-ÀLBUM DE FOTOS DE LA FIRA

Feria "Petitàlia 2017" SaFa Lleida by Slidely Slideshow"TROBADA DE PASTORAL DE LAICS I RELIGIOSES QUE TREBALLEN AL SERVEI DE LA CONGREGACIÓ DE GERMANES DE LA SAGRADA FAMÍLIA D'URGELL"
Roma, 20-26 de març de 2017

Durant la trobada es va aprofundir en el llibre del Papa Francesc, Evangelii Gaudium (L’alegria de viure) com a punt de partida per a un nou impuls de la pastoral en tots els àmbits de la comunitat educativa i assistencial. Cal deixar l’arca de Noè per sortir a contemplar la realitat: Contemplar, discernir, proposar i somiar. La vocació del laic és fonamental per a la Institució, un estil de fer i de ser compartit amb les religioses: la caritat feta servei estimant i servint sempre i en tot.

 

Divendres a la nit va tenir lloc "la nit de la caritat" al voltant de l’estació de tren de Termini. Els participants a la trobada van repartir pa i aigua entre les persones que dormen en aquella zona convençuts que “ignorar el pobre és ignorar a Déu” tal com diu el Papa Francesc. El pa com a símbol de la fam de la Humanitat que ens crida al compromís i a la justícia social.


Dissabte es va visitar tres llocs sants de Roma: la basílica de Sant Pere del Vaticà, Sant Pau Extramurs i les Catacombes de Domitilia. En aquests tres indrets tan significatius es va gaudir de moments de pregària col·lectiva i es celebrà una eucaristia. També, tal com van fer al 1965 un grup de bisbes reunits a les catacombes de Santa Domitila,  els assistents a aquesta trobada de pastoral van signar un pacte a les catacombes en què es comprometien a ser fidels a l’esperit de Jesús i a ser portadors del carisma d’Anna M. Janer als seus centres.

 

Segur que aquesta trobada serà un nou impuls per a la pastoral de tots els centres que formen part de la Congregació de la Sagrada Família d’Urgell.

(Cliqueu a la imatge per veure l'àlbum de fotos)

UN ALUMNE DEL COL·LEGI DE LLEIDA ESCOLLIT COM A REPRESENTANT AL CNIAC

Notícia extreta del Butlletí del FECC Informa del 6 de març de 2017 

EL COL·LEGI SANT ERMENGOL CELEBRA UN ESMORZAR I UN FESTIVAL A FAVOR DE LA CAMPANYA DE MANS UNIDES


Dijous 2 de març els alumnes i professors de Secundària i Batxillerat vam celebrar una festa solidària en col·laboració amb l’ONG "Mans Unides d'Andorra". És una activitat que el col·legi Sant Ermengol realitza des de fa molts anys i ja està molt consolidada entre nosaltres. Durant unes setmanes es fa la sensibilització al voltant del lema de la campanya, a través dels bons dies i de les tutories i, finalment, culmina amb un festival i un esmorzar solidari.

El lema d'enguany era: "El món no necessita més menjar necessita més gent compromesa". I, realment, això és el que s'ha vist en les diverses actuacions i a la taula amb menjar per compartir. Hem recollit un total de 907,82 euros que aniran a parar als projectes de Mans Unides. Moltes gràcies a tots per fer possible que el món sigui una mica més solidari, una mica millor.EL SAFA MASNOU AL "MOBILE WORLD CONGRESS" 2017
Un any més, el Mobile World Congress s’ha celebrat a Barcelona. La nostra escola ha aprofitat aquesta ocasió per participar en les conferències i programes d’innovació aplicada a l’educació. El dia 1 de març es va presentar els resultats d’Edu_Hack, una proposta derivada del MWC i la seva plataforma mSchools. Més de 1.300 alumnes han participat durant tot l’any en experiències pilot derivades de la primera edició d’Edu_Hack, que va tenir lloc l’any passat.


“El cor i l’ànima de la nostra revolució”, així ha definit el CEO de GSMA, John Hoffman, el professorat dedicat a l’educació digital, que ha tornat a mostrar, per segon any consecutiu, la seva implicació i entusiasme a la jornada de treball Edu_Hack. L’auditori del Hall 8 de la Fira Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat ha acollit aquesta tarda aquesta sessió on s’han presentat algunes de les iniciatives pedagògiques realitzades durant l’any a centres educatius catalans i s’han donat a conèixer les novetats de cara a l’any vinent. Edu_Hack és una iniciativa del programa mSchools per connectar, inspirar i oferir les eines als directors i docents d’avui per a dissenyar nous models d’ensenyament i aprenentatge incorporant la tecnologia digital.
Els resultats d’aquesta jornada d’Edu_Hack són 42 propostes validades que es comparteixen amb la comunitat educativa a través de mSchools Toolbox. Actualment, al voltant de 40 centres educatius de Catalunya estn posant en pràctica 15 de les propostes, que han estat desenvolupades més detalladament pels seus cocreadors.


EL DIARI ABC DE SEVILLA CALIFICA AL NOSTRE COL·LEGI COM UN DELS "CENTRES DE PRESTIGI I QUALITAT" EN EL QUAL ESCOLARITZAR ELS ALUMNES.


  • La educación de los hijos es un asunto de máxima prioridad para las familias. En este ámbito son los padres los encargados de decidir en manos de qué institución dejarán la educación de sus hijos
  • La ciudad cuenta con multitud de centros que abren sus puertas cada curso para acoger a quienes serán los profesionales del mañana
  • Conoce el amplio abanico de posibilidades que constituye el sector educativo en Sevilla

Desde 1943 el colegio Sagrada Familia de Sevilla adquiere con la sociedad el compromiso de forjar buenos profesionales y mejores personas, proporcionando a sus alumnos, desde Infantil a Bachillerato, formación académica de calidad y educación en valores.

Para este centro «cada alumno es el más importante». Por ello, «buscamos desarrollar todas sus capacidades y cualidades adaptándonos a los diferentes ritmos de aprendizaje; les posibilitamos el acceso con garantías de éxito a estudios superiores y contribuimos a hacer de ellos personas sociables, responsables, críticas, solidarias y cristianas».

En el colegio Sagrada Familia de Sevilla educan a «hombres y mujeres del siglo XXI» y lo consiguen con una metodología «experimental y motivadora, activa y participativa».

Para este centro, en el futuro es indispensable una sólida formación en idiomas, por ello utilizan el inglés como lengua vehicular en varias asignaturas, cuentan con auxiliares de conversación nativos en todos los niveles educativos y posibilitan que sus alumnos obtengan titulaciones de Cambridge.

En el colegio Sagrada Familia de Sevilla apuestan por el plurilingüismo impartiendo francés y realizando intercambios culturales con otros países de Europa para mejorar la competencia en ambas lenguas.

Inculcan a sus alumnos las cualidades que los harán «versátiles y capaces de adaptarse a las situaciones y cambios que se produzcan en el porvenir para ser los profesionales con iniciativa, activos y entusiastas que la sociedad demanda». Para ello, fomentan el espíritu innovador y emprendedor, las nuevas tecnologías, el trabajo por proyectos, las actividades grupales; favorecen la creatividad y la originalidad; premian la capacidad de esfuerzo, de trabajo y de superación.

«Nuestros magníficos resultados en las pruebas de acceso a la universidad avalan este modelo de enseñanza porque nuestros alumnos acceden a las carreras que desean y las finalizan con éxito», explican desde el centro.


MÉS INFORMACIÓ SOBRE LA NOTÍCIA...


ENS UNIM A L'ALEGRIA DEL NOSTRE COL·LEGI DEL MASNOU!
HA ESTAT ELEGIT PER FORMAR PART DEL PROJECTE  "HACK THE SCHOOL"
A l’Escola Sagrada Família del Masnou estem de celebració ja que hem estat seleccionats per formar part del projecte Hack the School. Aquest, és un projecte de la Fundació Jaume Bofill que busca canviar la forma en la qual eduquem a partir de l’actualització dels espais
L’objectiu és repensar els espais i elements escolars per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes i la convivència al centre educatiu.
En aquesta crida a reformar els espais s’hi van presentar més de cent-setanta centres i només trenta han resultat escollits.
Hack the School suposa un repte però també és una peça més que posem per convertir-nos en una autèntica escola d’aquest segle.

CELEBRACIÓ DEL DIMECRES DE CENDRA A LA RESIDÈNCIA DE LA SEU D'URGELL


"CONVERTEIX-TE I CREU EN L'EVANGELI"

Amb una celebració del Perdó i de la Cendra vam iniciar la Quaresma amb tots els usuaris del Centre de Dia i els avis de la Residència de la “Fundació Sant Hospital” de La Seu d’Urgell. Va presidir la Celebració Mn. Manuel Pal. Amb goig van rebre el perdó de Déu i també la imposició de la cendra amb molta devoció.

Déu es fa present en les petites coses de cada dia; que la seva gràcia es transformi en goig, pau i lloança.

ARRIBA CARNESTOLTES AL COL·LEGI DE SANTA COLOMA!

¡Llega el carnaval al colegio de Santa Coloma! by Slidely Photo GalleryEl dia 17 de febrer vam celebrar la rua interescolar de Santa Coloma, amb la participació de les diferents escoles del barri de Santa Coloma, les escoles bressol i els padrins de la casa pairal.

Els nens han pogut lluir les seves disfresses ballant al ritme de la música i la batucada!!

Ha estat una gran desfilada i un gran dia de disbauxa i alegria!!!

 XXV JORNADA MUNDIAL DEL MALALT 2017 AL NOSTRE HOSPITAL DE LA SEU D'URGELL

La Celebració de la Jornada Mundial del Dia del Malalt, l’11 de febrer de 2017, instituïda per sant Joan Pau II l’any 1992 i celebrada per primera vegada l’any 1993, commemora aquest 2017, les seves noces de plata. El tema d’aquest any es molt bonic: L’admiració davant les obres que Déu fa: «El Totpoderós obra en mi meravelles.» (Lc 1,49).

Cada any el Sant Pare escriu un missatge per aquesta Jornada i aquest  any, entre altres coses, ens diu “...és una bona ocasió per parar atenció a la situació dels malalts i tots els qui pateixen en general. Les trobades de pregària, les litúrgies eucarístiques i la unció dels malalts, la convivència amb els malalts i les reflexions sobre temes afavorint l'atenció als mateixos malalts, donaran una aportació nova i important a aquest servei.(Missatge del Sant Pare Francesc 2017) .

 

Al nostre Hospital de La Seu d'Urgell i a la Residència d'avis, ho vam celebrar amb una missa solemne on van participar-hi tots. La van celebrar el dia 10 de febrer, a les 10.30h al Centre de Dia perquè els usuaris d'aquest servei també poguessin assistir-hi. Més de 70 persones, entre avis, familiars, voluntaris i personal assistencial, van gaudir d'una Eucaristia molt viscuda i emocionant, en la qual al final van poder rebre tots la Santa Unció i també la benedicció del Santíssim amb la custodia, després d'una breu adoració amb pregària i cants acompanyats de la guitarra gràcies a una de les voluntàries.

Finalitzada la missa es va portar la Santa Unció als malalts enllitats de la Residència i del Hospital d'aguts. Unes 30 persones més van gaudir d'aquesta gràcia tan gran, rebent-la amb molta devoció i alguns molt emocionats.

Tot això es va poder fer gràcies que el dia d'abans es va informar a tothom sobre això i tenint en compte també els resultats de les nombroses demandes per fer la celebració. Per això es va fer una preparació, en grup, amb els residents més vàlids, i una altra més personalitzada amb els que es trobaven hospitalitzats.

Donem gràcies a Déu que desvetlla en el cor de tots nosaltres aquestes necessitats d'apropament a Ell.ELS NOSTRES ALUMNES DEL COL·LEGI DE SANT ERMENGOL CELEBREN LA CAMPANYA DE MANS UNIDES Al col·legi Sant Ermengol hem iniciat durant el mes de febrer la Campanya per col·laborar amb els projectes de Mans Unides d’Andorra.
Durant unes setmanes farem diverses activitats per sensibilitzar en el compromís i el consum responsable.
El dijous 2 de març tenim previst un festival i un esmorzar solidari, per part dels alumnes de Secundària i Batxillerat.
ELS NOSTRES ALUMNES D'UTRERA COMPARTEIXEN DINAR I BALLS PER UNA CAUSA SOLIDÀRIAEl divendres 10 de febrer, després de les classes del dia, els alumnes del col·legi Sagrada Família d'Utrera van participar en el que ells coneixen com el "dejuni voluntari".


El dejuni voluntari va consistir a compartir l'hora de dinar menjant un entrepà i realitzant unes coreografies a la sala d'actes. Els diners que es va recaptar són per “Mans Unides”. L'acte va estar organitzat pel Departament de Pastoral de l’escola  amb la col·laboració dels alumnes de 4t d'ESO. A la celebració es va poder viure un ambient festiu i familiar.


SEGONA REUNIÓ DELS REPRESENTANTS DE LA TITULARITAT DELS NOSTRES CENTRES EDUCATIUS


Divendres 10 de febrer va tenir lloc a Barcelona – El Clot la segona reunió del curs dels Representants de la Titularitat dels Centres Educatius “Sagrada Família d'Urgell”.


La primera part de la reunió va consistir a donar continuïtat a la feina institucional que s'està

realitzant sobre la protecció del menor en els nostres centres.Posteriorment, es va treballar amb

 els titulars el nostre somni institucional per al període de vigència del Projecte Educatiu Institucional –PEI- (fins a 2021), i es van concretar els primers grups de treball que seran operatius per a començar el seu desplegament. 


Una reunió plena de vida dels centres i amb la mirada de conjunt per avançar com a xarxa de centres cap a la consecució del nostre somni institucional.

EL COL·LEGI D'AVINYÓ ACULL LA TROBADA D'ANIMADOR DELS GRUPS AMJ I LA PRIMERA TROBADA DELS COORDINADORS DE COMUNICACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS
Divendres 3 de febrer de 2017 va ser un dia de molta activitat per a la nostra escola d'Avinyó. A més de la seva feina escolar habitual, aquest dia el col·legi va acollir, a la vegada, dues trobades de Província:
  • La trobada dels Animadors dels Grups AMJ de Catalunya i Andorra.
  • La trobada dels Coordinadors de Comunicació dels Centres Educatius de Espanya i Andorra.


Pel que fa a la trobada d'Animadors dels Grups AMJ, es van reunir un total de 7, procedents de les diverses escoles de Catalunya i Andorra, per preparar les dues trobades de cap de setmana dels AMJ, la de 5è i 6è i la d'ESO (1r i 2n) que tindran lloc molt aviat. Per ells va ser una jornada de treball molt profitosa on van acabar amb la feina ben enllestida, les tasques repartides i moltes ganes de posar-se mans a l'obra perquè tots els nois i noies AMJ que participaran a les trobades gaudeixin d'un cap de setmana inoblidable.


Quant a la trobada de Coordinadors de Comunicació dels centres educatius, aquesta va ser la primera que es va realitzar ja que és una Comissió que neix des de la Província i que comença recentment la seva andadura. Per això es van reunir 13 coordinadors procedents de les diferents escoles d'Espanya i Andorra els quals van viure una jornada de treball molt intensa, però, alhora, molt profitosa en la qual entre d'altres punts de l'ordre del dia van conèixer quines són les funcions que, com coordinadors de comunicació, tenen cada un d'ells, per què és tan important la seva tasca com a coordinadors als centres, se'ls va presentar la nova pàgina web dels centres educatius Sagrada Família d'Urgell... En definitiva, com hem dit, una jornada de treball molt intensa.

Avinyó: Reunión Animadores AMJ y Comunicación by Slidely SlideshowDEL 9 AL 13 DE GENER CELEBRÀVEM LA SETMANA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER!
A CONTINUACIÓ US COMPARTIM LES FOTOS I TEXTOS QUE DES DE LES COMUNITATS I OBRES ENS HEU ENVIAT EXPLICANT-NOS COM VAU CELEBRAR LA FESTA DE LA NOSTRA FUNDADORA.
MOLTES GRÀCIES A TOTS!

Enguany la celebració de la Setmana Janeriana la vam iniciar al dia 9 de gener amb un “Bon dia” especial dedicat a la nostra fundadora donant l’entrada a una sèrie de celebracions que tindrien lloc al llarg de la setmana.

El dia 11, a les 9 del matí, es van aplegar tots els alumnes de l’escola, des dels més petits d’educació infantil als alumnes de 2n de Batxillerat.

El director actual i la futura directora van inaugurar la celebració amb una senzilla intervenció i tots plegats vam rendir homenatge  presentant, per mitjà de pancartes, els valors  que amb la seva vida i obra ens ha transmès. Els alumnes, per ordre d’edat,  les van anar col·locant al voltant de dues grans imatges d’Anna Maria Janer que hi havia situades al pati.

Per acabar, vam desplegar dues pancartes amb dues frases d’Anna Maria Janer que resumeixen molt bé tots els valors treballats: “Tracteu bé tothom” i “Estimeu a tots sense distinció”.

Alhora, a l’Asil van celebrar una eucaristia a la capella de l’edifici.

L’endemà els alumnes de 1r a 3r de primària van anar a la capella per fer una petita Celebració de la Paraula tot tenint present la nostra beata. Els alumnes de 4t a 6è van assistir a una eucaristia a la Parròquia de Sant Andreu tot sent la beata Anna Maria Janer el centre de la celebració.

Divendres, com a cloenda de la Setmana Janeriana, tots els alumnes i mestres vam fer un esmorzar especial de coca amb xocolata. Després els alumnes d’infantil van realitzar les Jornades Esportives que consistien en una sèrie de proves esportives. En finalitzar-les, cada classe va rebre com a premi un fragment d’un mural amb un valor d’Anna Maria Janer. La cloenda amb la construcció del cor entre tots, l’entrega de medalles i la cançó d’Anna Maria Janer tots plegats es va fer al pati en una celebració molt emotiva.

Els alumnes de Secundària van celebrar les seves Jornades Esportives al centre esportiu Can Dragó. 

Concloent, la Setmana ens ha deixat a tots i a totes un molt bon record i un gran coneixement de la Beata Anna Maria Janer, com una llavor que un any més es sembra en el cor de les persones que formem part d’aquesta comunitat, d’aquesta gran família.También en esa semana pudimos disfrutar de un concurso de talentos en secundaria con dos categorias (baile y canto).

Des d'infantil fins a l'ESO, els nens i nenes de l'escola van conèixer i viure més el carisma d'aquella dona que va estimar i servir sempre sense que li importés la raça, la condició o l'edat d'aquell a qui atenia.

Han estat moltes les activitats que hem realitzat: des d'una titella fins a sortides a diferents organitzacions que dediquen tots els seus esforços a millorar la vida dels altres, passant per gimcanes, jocs, línies del temps, vídeos i entrevistes.

Us deixem un recull de fotos d'aquest dia de FESTA EN FAMÍLIA.

Gran parte de Utrera conoce y sabe de nuestra fundadora ya que desde 1949 han sido muchas las generaciones las que han pasado por el centro.

Los mayores del centro entregaron su tiempo a los más pequeños con un apasionante representación teatral de una adaptación actual de la vida de Ana María Janer.

El deporte que es tan importante en nuestro centro también tuvo su sitio en el partido entre profesores y la entrega de premios para el alumnado de Primaria de la Liga de fútbol “Ana María Janer”.

El viernes concluía con la degustación de mostachones, dulces típicos, y una Gymkana de juegos y preguntas entorno a la vida de nuestra fundadora.

A la Comunitat de l`Hospitalet de Llobregat vam començar la setmana de la Beata Anna Maria Janer amb el res d'unes Primeres Vespres ben solemnes. L'endemà, dia 11, també el vam iniciar amb la pregària de Laudes precedida per l'Ofici de Lectura propi del dia. El dinar també va tenir un to de festa.

Sent que cap de les germanes podíem estar a la Missa del matí, ens vam aplegar com a comunitat religiosa i parroquial al vespre, a la Missa de les 20h. Van concelebrar el Sr. Rector actual i el Sr. Rector emèrit, posant de relleu en tot moment una marcada solemnitat, litúrgicament, i un marcat coneixement i estima de la Mare Janer. En aquesta celebració ens van aplegar un bon nombre de persones, ja que amb temps estaven assabentats d'aquesta celebració.

A l'homilia el celebrant va llegir i després va comentar molt bé l´ofrena a Déu de la Mare Janer: “No seré del món...”; va ser molt emocionant. En el presbiteri estava el quadre de la Beata Anna Maria Janer i la seva relíquia, damunt l'altar, amb una llàntia encesa.

En acabar l'Eucaristia, i mentre escoltàvem l`Himne de la Beatificació, els celebrants donaven a venerar la relíquia i una germana estava al final de l'església oferint material divulgatiu: llibres, estampes i medalles que la gent acollia amb molt d'agraïment i devoció.

Creiem que tot plegat va fer d'aquest dia un acte festiu i de reconeixement de la santedat de la nostra Fundadora.


A la “Colónia de niños”, a Ancón (Perú), tot i que ara la majoria dels nens i personal que hi treballen són de vacances, vam celebrar la festa de la Mare Janer amb el personal que no van marxar i les germanes de la “Colònia de nenes” que hi viuen al nostre costat. Va ser un dia molt festiu; el vam començar amb la celebració de l'Eucaristia i després vam dinar tots junts.La Residència de Sant Andreu va celebrar la Setmana de la Mare Janer amb diferents activitats, com es pot observar a les fotografies. L'acte més important i central va ser la celebració de l'Eucaristia del dia 11 en la qual es va commemorar la festa de la nostra beata; la va presidir Mn. Pep Soler, rector de la parròquia de Sant Andreu.

A l'homilia va fer ressaltar aspectes importants de la vida de la beata Anna Maria Janer i, abans de les lectures, va remarcar també la importància que ella donava a l'escolta i la contemplació de la Paraula de Déu i com aquesta vivència va repercutir després a la seva vida de caritat al servei de tots, especialment dels més necessitats.

Al acabar la celebració es va donar per venerar la relíquia de la beata, a la que tots els assistents van donar un petó amb profunda devoció.

Durant la setmana d’Anna Maria Janer, hem fet memòria de tot allò que va envoltar a la nostra fundadora.

Per concloure la setmana el divendres dia 13  vam organitzar una diada festiva on els veritables protagonistes han estat l’Anna Maria i tots els membres de la comunitat educativa del col·legi de Lleida.

El dia l’hem començat amb una Eucaristia molt participativa  a la Parròquia del Carme. Els més petits, per la seva part, han fet una celebració carregada de simbolisme.

Desprès tots plegats hem compartit l’esmorzar: coca i xocolata.

Els alumnes han pogut realitzar també un seguit de jocs i el visionat de diferents pel·lícules on es mostrava clarament els valors que Anna Maria Janer, la nostra fundadora, va transmetre durant tota la seva vida.Dia 11 de gener

Avui, 11 de gener de 2017, dins la setmana d’Anna Maria Janer, fem memòria de la nostra fundadora d’una manera molt especial.

Tot el col·legi “Mare Janer”, des dels més petits fins els alumnes d’ESO, professors i personal no docent li volem agrair per tenir una escola com la nostra en la que s’ensenya a seguir el camí de la bondat, «aquesta bondat que TU, ANNA MARIA, seguint el model de Jesús, ens mostres amb fermesa, caritat i senzillesa», arrisca’t, surt i comparteix «per ser persones bondadoses i humils que estimen Déu i els altres.

La jornada s’ha organitzat de manera festiva, però la pregària ha estat l’objectiu de les celebracions.

Tres pregàries preparades, en moments diferents del dia, per cada una de les tres etapes educatives; pregàries d'agraïment la nostra fundadora, moments que donen força, continuïtat a l'exemple d’Anna Maria i alimenten la nostra tasca educativa. Pregàries que han tingut moments d’explicació i reflexió, de records de la vida de la nostra fundadora, de cançons i de suports visuals amb cors i escrits de paraules tan sentides, però sempre actuals de la nostra Anna Maria: fermesa, caritat, estimar-te, humilitat, senzillesa, solidaria... i acabant amb una xocolatada per esmorzar o berenar segons s’esqueia.Dia 12 de gener

Avui, dijous 12 de gener de 2017, és dia festiu per la nostra escola ja que celebrem una diada especial dedicada a la nostra fundadora, Anna Maria Janer. S’han organitzar diferents activitats des dels més petits, fins a 4t d’ESO.

Els alumnes dels Barrufets, 2 anys, han estret la paraula sembrar de l’Anna Maria” i han fet un taller en el que han plantat bulbs de tulipes dels quals ells en tindran cura i veuran créixer. Els alumnes d’Infantil durant el matí han fet tallers de Zumba, manualitats, acolorir dibuixos, cuina, han decorat el nom d’Anna Maria Janer, memoris, dòminos, trencaclosques... A la capella els alumnes de 4 anys, amb la germana Enedina, han mostrat els element de l'himne de la Beatificació mentre el cantaven. A la tarda els alumnes de 4t d’ESO els han ofert un espectacle de màgia, cançons i el conte de La Blancaneus.

Els alumnes de Primària han fet pintar cares, manualitats, circuit, gimcana, zumba... fins i tot “Andorra Sostenible” els ha ofert uns tallers sobre el nostre país. Tota la jornada ha tingut un caire festiu, així també el dinar.

Secundària a gaudit d’una pel·lícula, karaoke, vòlei, piscina, confecció d’un puzle, papiroflèxia, teatre, música de percussió, manualitats...

Hem tingut una bonica diada de l’Anna Maria Janer.
Dia 11 de gener
Amb els avis de la residència, després d'alguns dies de conversa sobre la vida de la Mare Janer, hem fet una senzilla però molt viscuda pregària: reflexions, cançons, pregàries i també silencis per interioritzar i a continuació exterioritzar i compartir. Han estat molt atents, han fet preguntes i s'ho han passat molt bé, acabant amb l'elaboració d'un mural, retallant, col·locant i enganxant imatges diverses. Per a ells una diada per gaudir!

"El col·legi Sant Ermengol celebra per primera vegada la festa de la Beata Anna Maria Janer"

 

Aquest any ens hem estrenat amb una celebració nova per a la majoria de les persones que integrem la comunitat educativa del col·legi Sant Ermengol: la festa de la fundadora de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell.


Per un cantó, estàvem molt il·lusionats amb aquesta novetat, però, per un altre ens feia una mica de pena “deixar” de celebrar Don Bosco perquè ell ens ha acompanyat al llarg de cinquanta anys.

Per això, l’equip de pastoral de la nostra escola, va veure oportú fer un acte solemne dins les diverses celebracions litúrgiques programades, en què es visualitzés de manera simbòlica que l’entrada de les germanes de la Sagrada Família en la vida de l’escola no és una pèrdua d’aquell que tant hem conegut i estimat, sinó un enriquiment i una continuïtat en la nostra tasca educativa i evangelitzadora. En el moment de la litúrgia de la paraula, ens ha arribat una carta gegant adreçada a la Mare Anna Maria Janer, des de Valdocco (Itàlia). La sorpresa ha estat majúscula quan hem llegit el nom del remitent. En aquesta carta, entre altres coses, el nostre estimat Don Bosco ens ha animat a conèixer la Mare Janer, descobrir el seu missatge i posar-lo en pràctica. Seguidament, s’ha fet el lliurament simbòlic de la clau de l’escola a la representant de la Sagrada Família d’Urgell, la Mare Tomasa Itòiz, que ens ha adreçat unes paraules d’encoratjament i agraïment sincer. 


També durant tota la setmana hem fet els “Bons dies” dedicats a la Mare Janer. Però, a més a més, hem dedicat un dia especial en què hi ha hagut moments de jocs i activitats janerianes, vídeo de la vida de la beata i també pregària. El dimecres, dia 11, ho han fet els de Secundària i Batxillerat. Aquests van iniciar la jornada amb l’eucaristia i, seguidament, van fer diverses activitats lúdiques i no hi va faltar compartir un bon esmorzar amb pa amb tomàquet.


El dijous, dia 12, els ha tocat el torn als més petits, des de dos anys i mig fins als de 6è. de Primària. Amb ells hem fet diverses celebracions de la Paraula que, en aquesta ocasió, ha presidit la directora, l’Anna Villas.

Tot plegat, una festivitat que ens ajuda a sentir-nos cada vegada més una família unida sota un mateix itinerari.ÀLBUM DE FOTOS


“LES ASEGURO QUE LO QUE HAYAN HECHO A UNO SOLO DE ESTOS, MIS HERMANOS MENORES, ME LO HICIERÓN A MÍ”
(Mt 25, 40)

Las hermanas que conformamos la Casa de Formación de Morelia (México) compartimos una tarde con nuestros hermanos que viven en el Albergue para indigentes “Cristo abandonado”, aquí en Morelia (y el cual hemos visitado ya en otras ocasiones); su mejor descripción es el nombre que tiene. En él viven, en su mayoría, personas indigentes, sin familia o abandonados, con enfermedades psíquicas y físicas, la mayoría no pueden valerse por sí mismos; seguramente así fue el Asilo del Parque de Barcelona donde residía Anita Padrós.

Nuestra intención fue hacerles pasar una tarde amena y que redescubriesen la cercanía y el amor de Dios. Para ello, primero saludamos y platicamos con cada uno, hicimos algunas dinámicas, y después tuvimos nuestro momento de oración, adoramos al Señor acercando a cada uno la imagen de Jesús niño para que lo besaran (algunos lo abrazaban o le expresaban sus necesidades); fueron momentos muy emotivos.

Por último, compartimos la cena que con mucho cariño e ilusión les preparamos: unos pasteles (bizcochos), atole (bebida tradicional de maíz), gelatinas y galletas.
L'ESTEL DE L'ORIENT I LA MÀGIA DEL NADAL...
  ...GUIA A SES MAJESTATS CAP A L'HOSPITAL I RESIDÈNCIA DE LA SEU D'URGELL. 
El dia 6 de gener de 2017, seguint l’estel de la estrella que els va guiar cap al l’humil establia, a Betlem, per adorar al nen Jesús i oferir-li els seus presents, ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar no van voler deixar les nostres terres d’Europa sense passar a visitar a cadascun dels malalts i residents de l‘Hospital i Centre de Dia de la "Fundació Sant Hospital" de La Seu d'Urgell. La sorpresa davant la seva visita va ser molt gran ja que no és habitual poder-los veure en persona ni molt menys parlar amb ells. Acompanyats per la germana Visitación Lorenzo van visitar les diferents dependències, tant de l’hospital com de la Residència, y van anar saludant a tots els presents: pacients, personal sanitari, familiars, residents... Un dia ple de màgia que tothom recordarà com quan eren petits!

Ses Majestats visiten l'Hospital i Residència de la Seu by Slidely Photo GalleryQUAN LA MÀGIA DEL NADAL OMPLE EL COR I MOU A LA SOLIDARITAT...
-Des d'Andorra ens comparteixen aquesta notícia que va aparéixer als mitjans de comunicació locals- 


"JOVES VOLUNTARIS FAN POSSIBLE QUE LA MÀGIA DEL REIS ARRIBI A TOTES LES LLARS"(Per llegir la notícia sencera cliqueu a la imatge.)