COMUNICAT 3/2015 DE LA NOSTRA SUPERIORA GENERAL

Molt estimades germanes,

 

El Patronat del Col.legi Sant Ermengol d’Andorra la Vella, presidit pel Bisbe d’Urgell, Joan Enric Vives i Sicília, ha demanat a la nostra Congregació que es fes càrrec de la gestió i la direcció d’aquest centre, donat que la Societat Salesiana ha decidit retirar-se del Principat d’Andorra.

 

Hem avaluat la proposta que té com a principal objectiu seguir oferint a Andorra una educació d’inspiració cristiana. Això suposa, a la vegada, unir forces entre els centres Col.legi Mare Janer i Sant Ermengol d’Andorra la Vella i Sagrada Família d’Escaldes.

 

Comptant amb la valuosa col.laboració dels laics, hem acceptat aquest nou repte. Som conscients que així donem resposta a una necessitat pastoral de l’Església d’Urgell. Avui, en les situacions de major pobresa, de major perill, de major necessitat, el nostre Institut fidel al Carisma de la Mare Janer vol ser la mà que consola, es compadeix i cura. La motivació serà sempre la mateixa: Jesucrist, ideal suprem de la nostra vida i raó de la nostra entrega als altres (Cfr Positio super virtutibus, 2.4  p. 65).

 

Durant el curs 2015-2016 es farà la transició entre les dues Congregacions. Per aquest motiu, la Gna. M. Tomasa Itóiz serà la representant de la Congregació en el Patronat i en l’equip directiu del Col.legi Sant Ermengol. Així mateix, el P. Xavier Brines, SDB, continuarà com a director del centre i la Sra. Anna M. Villas, directora del Col.legi Mare Janer, serà la directora adjunta del Col.legi Sant Ermengol.

 

Donem gràcies al Senyor i encomanem-nos a la intercessió d’Anna Maria Janer per a tirar endavant la tasca evangelitzadora en l’àmbit educatiu. Adjunto la nota de premsa emesa pel Patronat del Col.legi Sant Emengol per a comunicar aquest esdeveniment.

 

Una abraçada molt fraterna,

M. Irma Florencia Beretta

Superiora general

Rubí, 4 de juny de 2015


COMUNICAT DE LA CONGREGACIÓ SALESIANA
Andorra la Vella, 4 de juny de 2015

La Inspectoria Salesiana de María Auxiliadora, responsable fins ara del Col·legi Sant Ermengol davant del Patronat Rector que n’és el titular, fa pública avui la seva decisió de deixar la direcció i la gestió d’aquest col·legi, així com la de retirar la comunitat salesiana que porta a terme aquesta missió.

Aquesta decisió, que serà efectiva a partir del 31 de juliol de 2015, obeeix només i exclusivament a motius de reestructuració interna de la Congregació, que ha vist reduït notablement el nombre dels seus membres en les últimes dècades. La Inspectoria Salesiana ha hagut de reorganitzar les seves obres i les presències tenint en compte les  possibilitats d’atendre-les. Per aquesta raó s’han hagut de deixar altres comunitats (com ara les de Ripoll, Sabadell, Sant Vicenç del Horts i fins i tot la Casa Provincial de Sarrià on va viure un temps Don Bosco). El Sr. Arquebisbe i Copríncep d’Andorra i les autoritats educatives ens van  demanar que continuéssim algun temps més, però ja no ens és possible seguir amb aquesta responsabilitat.


NOTA DE PREMSA DEL PATRONAT DEL COL·LEGI "SANT ERMENGOL"
Andorra la Vella, 4 de juny de 2015

El Patronat del Col·legi Sant Ermengol comunica:

El Col·legi Sant Ermengol és, en virtut de l’acta Fundacional signada l’1 de maig de 1965 per S.E. Mons. Ramon Iglesias Navarri, Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, una Institució dedicada a “l’ensenyament i formació de la joventut andorrana, que es basa en els principis de l’Església catòlica, és propietat del Poble Andorrà, i en la seva representació, del Patronat Rector”. La gestió i la direcció es confià a la Societat Salesiana de Sant Joan Bosco.

Actualment és un Centre oficialment reconegut i autoritzat per a impartir dues línies de 2n. cicle d'Educació Infantil, dues línies d'Educació Primària, dues d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i dues modalitats de Batxillerat: Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials, d’acord amb el Currículum del Sistema Educatiu Espanyol.


ECOS DE LA NOTÍCIA AL "DIARI D'ANDORRA"
-LLEGIR LA NOTICIA COMPLETA-