CENTENARI DEL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA DEL MASNOU: EXPOSICIÓ I CONFERÈNCIA

El dissabte 8 de març es va inaugurar una exposició sobre la història del Col.legi al local de "Gent del Masnou". Es poden veure fotografies, records, llibretes, petits objectes, manualitats, bates, samarretes...


El dissabte següent, 15 de març, va tenir lloc una xerrada sobre la història del col.legi a tres veus: la del Sr. Joan Muray, especialista en història local, la de la Sra. Rosa Pagés, exalumna, i la de la Gna. M. Pilar Adín.


Us deixem amb algunes fotos d'ambdós actes.  Àlbum de fotos
 

 CENTENARI DEL COL.LEGI SAGRADA FAMÍLIA DEL MASNOU: HEM FET 100 ANYS! QUINA XIFRA TAN MACA! 100!

Els qui formem i han format la Comunitat Educativa del col·legi Sagrada Família d’Urgell,  al Masnou, hem celebrat aquest dimarts dia 25 de febrer, el seu aniversari. Fa cent anys, les germanes de la Sagrada Família van obrir al Masnou una escola per a nenes.


Cent anys més tard, un munt de professors, mestres i personal segueixen educant a molts més nens i nenes amb l’estima i EL carisma de la beata Anna Maria Janer, la nostra fundadora.


Anys enrere pensàvem en aquest dia. Ens semblava lluny aquest 25 de febrer! I ja ha passat! Però resta viu dins nostre com resta viva la flama d’una espelma sense apagar-se, tot i que sigui moguda per l’aire...  per les emocions viscudes!


Començar el dia amb tots cantant i aplaudint i llençant serpentines, va ser un bon inici d’unes hores on la felicitat, els senyals d’agraïment i les retrobades eren compartides.


Cap al tard, l’alcalde del Masnou, al capdavant dels membres del Consistori i de la Comissió d’Honors i Distincions, va distingir El col·legi amb una placa on hi consta l’agraïment del poble pels cent anys educant infants i joves de la comunitat.


Tot seguit, el nostre gegantó, el capità Trencaones, nom que li escau molt bé per viure en una escola davant el mar i en un poble de mariners, va obrir, al costat dels nostres tabalers, el camí que ens va portar a bufar les espelmes d’un gran pastís al so d’un bon nombre de flautes tocant i de persones cantant, i a veure, tot seguit, com la Colla de Diables del Masnou ens ajudava a celebrar-ho encenent la façana amb pluges de llums i petards que s’enlairaven, tot recordant-nos el nostre passat, el nostre present i el camí cap el futur que tots volem:


Seguir educant amb la força d'Anna Maria Janer!

Ella ens dóna vida i empenta! LLIURAMENT DE LA PLACA DE L'AJUNTAMENT DEL MASNOU A LA NOSTRA ESCOLA

Moltes gràcies!
L'Equip Directiu en nom de tota la Comunitat Educativa
Benvolguts i benvolgudes,
Us convidem a l'acte de celebració dels cents anys de presència del nostre col·legi al Masnou. Ens agradaria compartir aquest aniversari amb vosaltres i gaudir tots junts d'una estona de festa, alegria i il·lusió pel que ha estat i és el col·legi per a moltes famílies. Tots nosaltres, des dels nostres pobles i des de les nostres comunitats, residències i col·legis, donem força, empenta i historia a allò que Anna Maria Janer ens va donar! Al Masnou va començar fa 100 anys!
Us esperem, doncs, el proper dimarts 25 a les 18.30 al col·legi. Us esperem, doncs, el proper dimarts 25 a les 18.30 al col·legi.

El 25 de febrer el Col·legi Sagrada Família farà 100 anys. 100 anys d’història. Fàcil de dir. Difícil d’imaginar. No havia esclatat encara la Primera Guerra Mundial. Faltaven més de 20 anys per la Guerra Civil espanyola. N’haurien de passar encara 40 més perquè arribés la tan esperada democràcia. I el nostre col·legi anava fent, en cada moment, la seva tasca, la que tocava, la que es podia.


Primer només religioses s’encarregaven de l’educació de les nenes. Més endavant s’incorporaren també laics i nens.


I així, durant 100 anys hem anat -entre tots i som molts!- escrivint una història d’educació, aquí, al Masnou. Una educació basada sempre en el tracte senzill i acollidor, com el volia Anna Maria Janer; amb vocació de servir al país i a les persones; amb decisió i voluntat de participar activament en la construcció d’un món més just i solidari i amb la mirada agosarada cap al futur, perquè tenim energia i disposició per superar els reptes que se’ns plantegin.


Seguim educant i amb 100 anys a l’esquena, serem més vells, però més savis, més antics, però més experts. I eduquem des dels tres anys fins als setze col·laborant amb les famílies en la formació integral dels nostres infants i joves.


Iniciem ara una segona centúria, en un món ben diferent del llunyà 1914 i segurament més diferent encara de l’equidistant 2114,   amb l’orgull de formar part d’una institució centenària –Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell- en una vila més que centenària –El Masnou- amb la certesa absoluta que la nostra proposta educativa segueix tenint la mateixa validesa de sempre.


Per tant us convidem a tots, alumnes i famílies, antics alumnes, amics, coneguts, col·laboradors i ciutadania sencera a participar en els actes que anirem realitzant al llarg del curs amb motiu de la celebració del centenari.


Per molts anys SAFA Masnou!!!

 MISSA D'OBERTURA DE LA CELEBRACIÓ DEL CENTENARI DEL COL.LEGI DEL MASNOU - Àlbum de fotos

EUCARISTIA CENTENARI-27 OCTUBRE from Sagrada Família El Masnou on Vimeo.


Des del Masnou ens obsequien amb aquest vídeo de la Missa.