El 8 d'octubre de 2011 la Mare Anna Maria Janer fou beatificada a la Seu d'Urgell. Demanem al Senyor que ben aviat poguem gaudir de la seva canonització. Us agrairem que ens feu arribar les gràcies i els favors que rebeu del Senyor per la seva intercessió.


BUTLLETÍ INFORMATIU DE LA CAUSA DE CANONITZACIÓ  
 
Com ho va anunciar la nostra Superiora General, Irma Florencia Beretta, arriba la nova publicació del Butlletí de la Causa de Canonització d'Anna Maria Janer Anglarill, per incentivar i acrèixer la difusió i recollida de testimonis i continuar caminant junts cap a la Canonització. Amb alegria us compartim el butlletí per a la seva difusió.DESCARREGAR EL BUTLLETÍ INFORMATIU

REVISTA "ANA MARÍA JANER"
 
Com va enviar a totes les comunitats la nostra Superiora General, Irma Florencia Beretta, posem a disposició de tots els membres de la família janeriana la primera edició de la revista "Ana María Janer" per impulsar l'actualització i aprofundiment en el Carisma Janeriano i el seu servei a l'Església i als germans. Amb alegria us compartim la revista per a la seva difusió.DESCARREGAR LA REVISTA SENCERA

18 de desembre:
Ens unim per celebrar el 217 aniversari del naixement de la nostra fundadora!
FELICITATS A TOTA LA FAMÍLIA JANERIANA!!


EN EL SISÈ ANIVERSARI DE LA BEATIFICACIÓ DE LA NOSTRA FUNDADORA...


FELICITATS A TOTA LA FAMÍLIA JANERIANA
EN EL 158 ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ DE LA NOSTRA CONGREGACIÓ!
 29 de juny de 2017, solemnitat de san Pere i sant Pau 

"Si venim serà per esperit de caritat
i no per interessos"

 
La Seu d'Urgell, 29 de juny de 1859


216 ANYS DEL NAIXEMENT D'ANNA MARIA JANER...
AVUI ÉS EL DIA DEL SEU ANIVERSARI!


 


CARTA DE LA NOSTRA GERMANA IRMA FLORENCIA BERETTA, SUPERIORA GRAL, A TOTS ELS MEMBRES DE LA FAMÍLIA JANERIANA
amb motiu del 5è aniversari de la beatificació. 

Molt units en l’aniversari de la Beatificació, preguem la nostra mare Anna M. intercedeixi per tota la Congregació perquè sapiguem sempre ser fidels a l’amor de Déu estimant i servint sempre a totes les germanes i germans.
Preguem també perquè el Senyor susciti vocacions a seguir-lo en la vida religiosa, d’una manera especial demanem-ho per la nostra Congregació.


(Per a descarregar-vos la carta, cliqueu sobre la imatge del document)

CELEBRACIÓ COMUNITÀRIA PEL 5è ANIVERSARI DE LA BEATIFICACIÓ D'ANNA MARIA JANER
Estimada família janeriana:
a la Web Congregacional, dins l'apartat de "NOTICIAS", us podeu descarregar la celebració preparada des del Govern General per celebrar el 5è aniversari de la Beatificació de la nostra Fundadora.

Aquí us deixem el link per accedir directament a la web de descàrrega de la celebració:

http://www.hermanassfurgell.com/noticiasRecordem i agraïm el gran esdeveniment eclesial i congregacional que va significar fa tres anys la Beatificació de la nostra estimada Mare Anna Maria Janer i Anglarill.

 

"Beatificando a la Madre Janer, la Iglesia ve en la nueva Beata una brújula viviente, orientada hacia Dios, que nos invita a vivir nuestra existencia cristiana en la plena confianza de la presencia divina en nosotros, en nuestra familia, en nuestra sociedad."

(De l’homilia de Beatificació feta pel Cardenal Angelo Amato.

La Seu d’Urgell, 8 d’octubre de 2011)

Donem gràcies a Déu per tants béns rebut. Uns béns rebuts que es manifesta en el do de la vocació, en la vida de fe i comunitaria, en el testimoni personal i comunitari de la vida cristiana. És fonamental que aquest do es faci visible als joves d’avui, quan els obrim les portes de les nostres comunitats. Que puguin percebre que aquest do ens fa felices, que ens dóna la gràcia per anunciar a Aquell que ens ha cridat i ens envia a la missió servint-lo i estimant-lo en cada germà necessitat, com ho va fer la Beata Anna Maria Janer i Anglarill.

 DEMÀ CELEBREM LA FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER ANGLARILL

Entra, perquè vaig estar malalt i em socorregueres.
Entra, perquè la teva llàntia sempre cremà.


Aquestes paraules tenen relació amb l'Evangeli escollit per a la seva festa. Anna Maria Janer expressa amb les seves pròpies paraules el nucli del seu carisma: l'experiència del Verb encarnat, present en tots els necessitats del seu temps.


 A DOS DIES DE LA FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER ANGLARILL
Si venim, serà per esperit de caritat, no d'interessos.

Anna Maria Janer pronuncia aquestes paraules en fer-se càrrec de l'hospital de pobres malalts de la Seu d’Urgell. Recullen el nucli de la seva espiritualitat: el misteri de l'amor de Déu manifestat en el procedir misericordiós de Jesucrist a favor dels homes.

Anna Maria va experimentar que Déu, en Crist, era proximitat i salvació per a tot aquell que posa només la seva esperança en ell i la seva vida es va convertir d'aquesta manera en transparència i reflex de la mateixa caritat divina a favor dels homes.


 A TRES DIES DE LA FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER ANGLARILL


Nosaltres estimem l'Església més que les nostres vides.


Amb aquestes paraules conclou una carta de la Mare Anna Maria Janer dirigida al Nunci de sa santedat a Espanya el 1880 després de tota una vida d'amor i de fidelitat a l'Església.


Anna Maria Janer és una persona apassionada per l'Església. Per què? És en l'Església on neix i es desenvolupa la seva fe viva i on es consagra a Déu en l'entrega sense límits al germà. És amb l'Església perseguida que pateix i porta a terme les seves fundacions sense escatimar esforços. És per amor a l'Església que es sacrifica i obeeix fins en els moments de foscor.


LLEGIR-NE MÉS...

 A QUATRE DIES DE LA FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER ANGLARILL

Jo recullo a tots els qui en tenen necessitat i estan ferits.


Per a Anna Maria no hi ha bàndols, ni hi ha classes, no hi ha distincions. Tots, absolutament tots caben en el seu cor maternal, com tots hi cabem en el cor de Déu. La universalitat és un tret del seu amor, el servei desinteressat a tots sense mirar de qui es tracta.


 A CINC DIES DE LA FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER ANGLARILL


Quant es complau Déu nostre Senyor en les obres de caritat que practiquem a favor dels nostres germans.En la vida d'Anna Maria Janer ha estat sempre clar que la seva caritat no guardava cap tipus d'interès perquè el seu servei neixia d'una trobada profunda amb un Déu que l'estima i des d'aquesta font d'amor ella estimarà el seu proïsme. L'amor de la Mare Janer abraçava tots, fins i tot els enemics.


 A SIS DIES DE LA FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER ANGLARILL

Estudieu i mediteu la vida de Jesucrist.

Tota ella és ensenyança per a nosaltres.


Jesucrist és l'ideal suprem de la seva vida i la raó de la seva entrega als altres. La mirada d'Anna Maria sobre la realitat, sobre les persones neix de la contemplació del misteri de Crist. És des d'aquesta mirada contemplativa dels ulls i del cor que descobreix el mateix Jesús en cada germà. I des d'aquesta mateixa mirada la seva vida es converteix en servei amorós cap els germans, especialment els més pobres.


 A SET DIES DE LA FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER ANGLARILL

Tindré cura d'ells com una mare que els estima.


Anna Maria Janer estima el proïsme com una mare, l'estima fins a la bogeria i el sacrifici de si mateixa, essent així que moltes vegades aquest amor la va portar a arriscar la pròpia vida. La dimensió maternal de la caritat de la mare Anna Maria serà una característica que l'acompanyarà tota la seva vida:


  • Serà mare per a tots els malalts empestats i incurables als hospitals de Cervera i de La Seu d’Urgell.
  • Serà mare per als combatents moribunds liberals o carlins, sense distinció de bàndols, de la primera guerra carlina als hospitals de campanya del Berguedà i del Solsonès.
  • Serà mare per als orfes, joves discapacitats i ancians acollits a la Casa de Misericòrdia de Cervera i a l'Asil de Sant Andreu de Palomar.
  • Serà mare per a les nenes dels poblets de les diòcesis d'Urgell i de Solsona a las quals procurarà una bona educació.
  • Serà mare de les seves germanes malgrat els moments d'oblit i de dificultat.                                   A VUIT DIES DE LA FESTA DE LA BEATA ANNA MARIA JANER ANGLARILL

Tu Senyor em donaràs la gràcia per a ser-te esposa fidel, que t'estimi molt i et serveixi en la persona dels malalts, desvalguts.


Estimar i servir és el seu projecte de vida, la força que la sosté i la impulsa en el camí. Anna Maria estima i serveix Jesús en els germans en moments heroics, però també en la senzillesa, en la humilitat, calladament. El seu cor està disposat a donar resposta a qualsevol tipus de necessitat amb llibertat interior, amb promptitut, amb un amor vigilant i pacient.Anna Maria confia en l'amor del seu Senyor que li dóna la gràcia necessària per a ser-li fidel, per a no avantposar res a aquesta crida, per a no decaure en el servei als germans. El seu cor està totalmente disponible per a servir, per a servir-lo sempre i en tot.


CELEBREM 213 ANYS DEL NAIXEMENT AL AMOR I AL SERVEI D'ANNA MARIA JANER ANGLARILL

Anna Maria Janer va néixer el 18 de desembre de 1800 a Cervera (diòcesi de Solsona), en el si d’una família de profundes conviccions cristianes. Va ser la tercera de quatre germans. Va rebre la seva formació al “Real Colegio de Educandas” de la mà de les Germanes de la Caritat que des de 1805 s’havien traslladat, des de Valls, a l’Hospital de Castelltort.

A causa de la Guerra del Francès i de les seves conseqüències -fams, epidèmies, dolor- es va familiaritzar des de petita amb el sofriment humà. També hi va influir la seva pertinença a la Congregació de Nostra Senyora dels Dolors i a la de Nostra Senyora del Rosari i el voluntariat que feia ja adolescent a l’hospital.


Totes aquestes experiències, viscudes amb intensitat, van contribuir a perfilar la  vocació d'Anna Maria de consagrar-se a Déu en la persona dels pobres i malalts, veient-hi la imatge de Jesucrist.


 SEGON ANIVERSARI DE LA BEATIFICACIÓ D'ANNA MARIA JANER

A dos anys de la Beatificació de la nostra benvolguda mare Anna Maria Janer Anglarill donem gràcies a Déu per tant bé rebut. No és un moment fàcil, aquest que ens toca viure, però certament és "el nostre moment". Que ella, que va estimar i servir el Senyor sempre i en tot, ens animi a tenir aquestes mateixes actituts i a fer vida l'objectiu de la nostra Província per aquest curs:


Ser, com la Beata Mare Anna Maria Janer, els ulls, els braços i el cor de la misericòrdia divina per als més vulnerables de la nostra societat.

Ser tot cor per al dèbil.CELEBREM 212 ANYS DEL NAIXEMENT A LA VIDA I A LA FE DE LA MARE ANNA MARIA JANER ANGLARILL

Anna Maria Janer Anglarill va néixer a Cervera, província de Lleida i diòcesi de Solsona (Catalunya, Espanya), el 18 de desembre de 1800. Filla de José Janer i de Magina Anglarill, va ser batejada l'endemà de néixer a la parròquia de Santa Maria per mossèn Antoni Borruix, sent padrins Salvador Janer i Antonia Paisa. (Positio, Vol. I, p. XXIX)

 

Acta de Baptisme-19 de desembre de 1800-


Vui dia dinou de decembre de 1800, jo doctor Anton Borruix, prevere i vicari de la Iglesia parroquial de Santa Maria de esta ciutat de Cervera, bisbat de Solsona, en les fonts baptismals de dita parroquial he batejat solemnemente segons ritu de santa mare Iglesia a Anna, Maria, Antonia, filla llegítima i natural de Joseph Janer, Mestre Fuster de Agramunt, i de Magina Anglarill, conjuges. Avis paternos: Joseph Janer, fuster, i Antonia Pallés, conjuges difunts. Avis maternos: Ramon Anglarill, pasticer, i Maria Angela Olivé, conjuges difunts. Padrins: Salvador Janer, fuster de Agramunt, i Antònia Paísa, muller de Ramon Paísa, espardenyer. Tots naturals de esta ciutat menos lo pare i padrí.

(En la reproducció, conservem l'ortografia original.)

TEMPS DE GRÀCIA: A UN ANY DE LA BEATIFICACIÓ DE LA MARE ANA MARÍA JANER ANGLARILL

Alguns membres de les comissions de la beatificació de la nostra fundadora, mare Anna Maria Janer, ens vam reunir el dissabte 27 d'octubre per celebrar el primer aniversari de la beatificació. Al migdia ens concentrem a l'escola de Sabadell per celebrar l'Eucaristia.


Després del dinar, alumnes i exalumnes de l'escola ens van delectar amb un "minifestival" d'acollida. La passada d'un vídeo recopilatori de la preparació, la celebració i els dies immediatament posteriors va posar punt i final a una jornada senzilla, sòbria i participativa, al més genuí estil janerià.

EL GRUP DE "VIDA CRISTIANA AMB AIRE JANERIÀ" DE VALLS, PEREGRINA A LES ARRELS JANERIANS.
VALLS - SEU D'URGELL - CERVERA
Hem viscut un dia meravellós! El "Grup de vida cristiana amb aire janerià" de Valls va realitzar la celebració de cloenda de la Beatificació peregrinant a la Seu d'Urgell el dissabte 20 d'octubre, al mateix temps que va començar l'Any de la Fe. Vam ser 23 persones, entre ex-alumnes de l'antic Col·legi de Valls i membres del grup, acompanyats de paraigües i impermeables que no vam haver d'obrir fins gairebé al final del recorregut perquè ens va fer un dia fantàstic, gairebé primaveral.


Vam tenir una experiència meravellosa, perquè dins del grup hi havia persones que havien participat en la Beatificació i altres que era la primera vegada que sentien parlar de la Mare Anna Maria Janer. El nostre recorregut va començar al Sant Hospital, on ens esperaven les Hnas. Visitació Lorenzo i Pepita Simó que, fent ressò del nostre lema d'aquest curs, "Obre la porta", ens van obrir la porta de la comunitat de bat a bat i ens esperaven amb un KIC-kat (sucs, coca i pastes seques). Després ens vam anar a la "Residència Mare Janer", on la hna. M. Tomasa Itoiz ens va explicar el museu i l'audiovisual. Molt bonic i molt ben preparat. Algunes expressions dels que van participar en la beatificació van ser: "ara entenc la gran importància d'aquest esdeveniment", "quina valenta que va ser la Mare Janer !, mai es va cansar de fer el bé!"
Vam fer una celebració molt emotiva a la Capella on descansen les restes de la Mare Janer. A cada persona se li va donar la medalla / relíquia i el llibre "Creient i solidària" per a iniciar-los en la història de la fundació de l'Institut. A continuació deixem un record típic de Valls, un rajola amb "la anxeneta", la nena / o que corona la torre dels castells.
Vam menjar en un clima molt fratern i alegre. Després, en un moment de temps lliure, vam anar a visitar la fira típica de la Seu per la festa de Sant Armengol.
A les 16h vam tenir una solemne Eucaristia amb els ancians de la "Residència del Sant Hospital". Mossèn Pal ens va fer una bella homilia recordant a la nostra Beata Anna Maria Janer. Al finalitzar, ens va llegir alguns poemes escrits per ell a la nostra Mare Fundadora. Preciosos! Va rebre un calorós aplaudiment de tots els presents.
Continuem el nostre viatge cap a Cervera on vam visitar la casa natal de la Mare Janer, l'Església Santa Maria i junts, al voltant de la pila baptismal, es va fer entrega a cada assistent del Credo i el recitem tots a viva veu.
Continuem la nostra peregrinació cap al "Hospital de Castelltort" i finalment vam visitar la "Casa Caritat", on ens esperava la hna. Irene Román i la comunitat. Una acollida plena de calidesa humana, fraterna i alegre. A boca de nit tornem a Valls, tots amb el cor esponjat i comentant les belles vivències que havíem tingut en els diferents llocs.
No podem deixar d'esmentar l'experiència personal de la nostra xofer. En posar a l'autobús el cartell amb el lema "Obre la porta", es va adonar que érem religioses de la Sagrada Família d'Urgell i amb un gran goig ens va dir: "Jo vaig ser alumna del col·legi de Cervera. A Lleida vaig fer el magisteri i en Col.legi d'Andorra treballar! "Va començar a nomenar diferents germanes i al dir-li que les veuria, la seva emoció era immensa. Li semblava que no podia ser, que era un somni el que estava vivint. Així doncs la xofer es va unir a totes les celebracions i actes que realitzem durant el pelegrinatge. També va rebre la medalla, el llibre i va menjar amb nosaltres i al acomiadar-nos ens va dir que de tots els viatges que havia fet en la seva vida, aquest seria inoblidable.


El Vallenc.jpg
Primer-Any-de-la-Beatificació

 

CELEBRACIÓ D'ACCIÓ DE GRÀCIES PEL PRIMER ANIVERSARI DE LA BEATIFICACIÓ D'ANNA MARIA JANER I PER L'OBERTURA DE L'ANY DE LA FE A LA CAPELLA DE LA CASA ASIL DE SANT ANDREU.


El dia 15 d'octubre a les sis de la tarda vam tenir l'Eucaristia a la capella de la Casa Asil de Sant Andreu, presidida pel rector de la nostra parròquia. Van estar presents: residents, personal de la casa, membres de la Junta, representants del Col·legi i també ens van acompanyar dues germanes de la comunitat del Clot, Concepció Lorenzo i Irene Pujol, que també formen part de la missió d'aquesta obra.
A l'inici es va lliurar una clau a cada persona, perquè en el moment de l'ofertori la lliuressin com a senyal de disponibilitat a obrir la porta del cor al Senyor i els dons que vol donar-nos, especialment la fe.
La introducció ens va ajudar a tots a tenir com a model de fe a la Beata Anna Maria Janer en l'inici de l'Any de la Fe. A continuació vam renovar les promeses baptismals amb l'aspersió de l'aigua beneïda. I com a signe important, el Mossèn ens va lliurar el Credo a tots per després profesarlo solemnement. Els cants van ser molt sentits, ens van fer viure amb entusiasme l'Eucaristia i al final vam cantar amb gran alegria l'Himne de la Beatificació, "Estimar-te i servir-te sempre i en tot" revivint en el nostre cor aquell moment tan especial quan es desvetllava la imatge d'Anna Maria Janer, el passat 8 d'octubre de 2011, a la Seu d'Urgell.
Les germanes van agrair a tots per acompanyar-nos i acollir el Carisma amb què Anna Maria Janer es va fer tan propera i estimada per les persones de la Casa Asil i el Col·legi. Tots vam gaudir molt de la celebració.

 

DES DEL COLEGI DE POLA DE LENA (ASTÚRIES)


A Pola de Lena, la celebració de la clausura de l'any de la beatificació va tenir una doble celebració:

El dissabte 6 d'octubre la comunitat educativa va peregrinar al Santuari de la Verge de Covadonga per donar gràcies per aquest esdeveniment.


   

            ÀLBUM DE FOTOS

 
El dilluns 8 d'octubre va ser la mateixa parròquia de Pola de Lena la que va acollir la celebració de cloenda de l'any de la beatificació amb la participació d'alumnes i professors en una Eucaristia.                                                                 


DES DE LA COMUNITAT DE LA CASA GENERAL I D'ESPIRITUALITAT A RUBÍ


De la mà de la nostra Beata Mare, obrim l'Any de la Fe. Ens ubiquem a la part anterior de la capella, per després fer el gest d'obrir la porta conscients que la que hem d'obrir és la porta del cor per rebre el Senyor, que està a la porta i crida. Cada clau reflecteix el desig de cada germana de posar el seu granet de sorra perquè la comunitat creixi cada dia fonamentada en la fe. La Mare Janer ens convida a fer aquest camí, amb la llum de la fe encendia sempre cremant perquè el seu oli era l'amor a Déu i als germans.

Cantem: Con fe ardiente has vivido,
mujer de Dios, Madre de amor.
Tu caridad conforta a todos,
es puerta abierta de salvación.

Després es va fer la pregunta a la comunitat de si volien obrir la porta, al que van respondre "sí, volem!" Una germana fa el gest d'obrir la porta i sentint-nos pelegrines, avancem mogudes per la fe en el Senyor i en les germanes de comunitat.

Això és el que hem viscut, unint-nos als desitjos dels nostres Institut: viure des de la fe que cregui comunió. I perquè creiem en el projecte comú, ens animem a viure des de la fe.
 
ÀLBUM DE FOTOS DES DEL COL·LEGI DE VILADECANS

El passat dilluns 8 d'octubre vam celebrar a l'escola el tancament de l'Any de la Beatificació de Anna Maria i l'obertura de l'Any de la Fe.
 
Comencem el dia d'una manera molt especial, amb l'eucaristia d'inici de curs. Vam tenir dues: la primera amb els alumnes de 5è, 6è i 1r d'ESO, i la segona amb els alumnes de 2n, 3r i 4t d'ESO. Les dues les celebrem a la parròquia de Sant Joan.

A les 11.30, després del pati, tots els alumnes, professors i personal del centre ens vam reunir al pati.Blanca ens va ajudar a entendre ia recordar perquè aquell dia era especial. Després, cada classe portava una clau on hi ha escrit el compromís que els nens volien realitzar durant aquest curs: els nens de ... (deien la seva classe) volem obrir la porta a... (i llegien el compromís) La clau la portaven dos alumnes com a representants del grup i la col·locaven en un mural on estava escrita la mateixa frase: "Obrim la porta a..." l'acte va ser senzill però molt emotiu. 'Va ser molt emocionant veure a tanta gent junta per un mateix motiu!!
Quan tots havien col·locat la clau, es va tancar l'acte demanant a ANna Maria la seva ajuda i intercessió per caminar amb alegria i confiança aquest curs i cantant l'himne de l'escola.
ÀLBUM DE FOTOS 

 DES DE LA COMUNITAT DE LA "CASA MISSIÓ" A VALLE DE SANTIAGO (MÉXIC)

El dissabte dia 6 d'octubre a les 18h a la Casa Missió de Valle de Santiago, comencem una celebració per culminar l'any jubilar de la Beatiaficación de la Mare Anna Maria Janer i començar l'Any de la Fe. Van assistir els nens de la Infància i Adolescència Missionera que es reuneixen a casa tots els dijous, els joves de grup juvenil, els Laics Janerianos i els alumnes de Catequesi de em. Victòria, que majoritàriament són adults i gent gran. Tots van tenir participació i col·laborar, amb entusiasme preparar cada grup la seva intervenció, utilitzant cançons de l'obra musical "Seguim en Camí". Va ser una celebració, emotiva i festiva.També vam ser acompanyats per un grup musical d'una parròquia propera que van voler sumar-se a la celebració i van oferir en finalitzar un ball mexicà a la Me. Janer. Aquest dia li vam anunciar a tots que a la porta de la comunitat, es va col · locar una bústia perquè tots els que vulguin i tinguin necessitats o intencions les col·loquin allà, i la comunitat de germanes, es compromet s'ha pregar per intercessió de la beata Anna Maria Janer, per cadascuna d'elles.


En aquesta ocasió també 4 membres del grup de Laics Janerians van realitzar el seu compromís d'intentar viure en les seves vides el carisma janerià, i se'ls va imposar la medalla de la Mare Janer. Després la comunitat de laics, en un gest d'acollida, els va saludar. Donem gràcies al Senyor per totes les benediccions que ens concedeix, i agraïm també a tots els que van participar.Gràcies pel carisma que segueix creixent en el cor de molts.
 ÀLBUM DE FOTOS

DES DEL MASNOU: COMUNITATS DE MATADEPERA I SABADELL

Les comunitats de la Casa de Formació de Matadepera i de Sabadell van fer juntes la celebració a la capella de la casa del Masnou. Aquestes fotos ho testimonien.


El temps transcorre veloç i de vegades no ens deixa assaborir els esdeveniments que marquen el rumb de la història. Ja ha passat un any des de la beatificació de la nostra estimada Mare Anna Maria Janer Anglarill, un esdeveniment que ha marcat el rumb de la nostra historial congregacional. ¿En quin sentit? Seria convenient repensar amb pau i serenitat, allunyades ja de la inquietud pròpia de qui vol que tot surti bé i de l'emoció del "sembla impossible".
I us proposem fer-ho amb un examen de consciència al més genuí estil janeriano i ignasià:

Cada dia, sense rutina i amb fe ardent, em pregunto: Podria avui presentar-me davant Déu?
 

  • Dono gràcies a Déu pels béns rebuts: Quins han estat aquests béns rebuts a nivell personal i congregacional?
  • Demano llum per veure el pas de Déu: Com s'ha fet present Déu en la beatificació i després de la beatificació?
  • Repàs l'any amb realisme: ¿Quines han estat les meves actituds, paraules i reaccions cap als altres, especialment cap meves germanes de Congregació?
  • Demano perdó de tot allò que hagi estat contrari al pla de Déu: ¿De què em tinc o ens hem de penedir? A qui hauria de demanar perdó?
  • Faig un pas endavant amb confiança: Demano la força del Senyor i li pregunto: ¿Què em demana i ens demana en aquest moment que ens toca viure?

Us deixem amb un resum dels millors moments de la beatificació. Que la beata Anna Maria Janer, que va estimar i servir el Senyor sempre i en tot, ens estimuli també a estimar-lo i servir-lo sempre i en tot en la persona del germà.