ENS PREPAREM PER AL CAPÍTOL PROVINCIAL...
...AMB LES ASSEMBLEES PRECAPITULARS 
Us deixem amb algunes de les millors instantànies de la primera assemblea.

I de la terra de la Segarra a la comunitat de la nostra Casa Generalícia.
Allí va tenir lloc la segona Assemblea Precapitular
els dies 13 i 14 de març de 2017.
La reflexió i el treball conjunt van continuar.
Que la nostra mare, la beata Anna Maria Janer, beneeixi els fruits d'aquestes assemblees.
 
Els dies 17 al vespre, 18 i 19 de març va tenir lloc l’Assemblea  Precapitular a la Residència-Col·legi d’Avinyó. Ens vam reunir 13 germanes de les comunitats de Badalona, Avinyó i l’Hospitalet.

El vespre del dia 17 ens vam escalfar interiorment per a poder començar l’endemà amb bon peu. L’eix d’animació per a la pregària, la reflexió i el diàleg va ser el mètode: CONTEMPLAR, DISCERNIR i PROPOSAR. Es va crear un bon nivell de participació en tots els aspectes.

Dissabte 18 al vespre, de les 21h a les 22.30h, vam tenir la sort de gaudir del “Retaule de Sant Josep Oriol”, altament professional, a la Basílica del Pi on sortia, entre d’altres testimonis de curació, el de la nostra germana Buenaventura Tragant, acompanyada de quatre germanes més. Totes elles portaven l’hàbit molt ben fet. Tot el retaule va ser una autèntica catequesi sobre la vida del sant.

Els dies 18 i 19  van ser jornades de treball amb la Missa a la comunitat. El dia 19, a la Catedral, molt solemne.


Los días 2 y 3 de abril de 2017, en la comunidad de Jardines del Toreo (Morelia), se realizó la Asamblea Precapitular. Allí se reunieron las comunidades presentes en México: Tula, Valle de Santiago, Casa de Formación (Morelia) y Residencia de Ancianos “Vasco de Quiroga” (Morelia).

Fueron unos días de convivencia fraterna y de compartir oración, reflexión y trabajo.

Que nuestra Madre Ana María Janer interceda por los frutos de este encuentro.

A la Residència "Sagrada Família" de Matadepera va tenir lloc la següent Assamblea Precapitular, els dies 12 i 13 d'abril. Es van reunir les comunitats de Matadepera i El Clot. Van ser dos dies molt intensos de treball, diàleg, trobada i reflexió.I des de les terres catalanes viatgem ara fins la terra del azahar i del "color especial", com diu la cançó. Ens anem fins al sud d'Espanya per arribar a la nostra comunitat d'Utrera. Allà, els dies 22 i 23 d'abril va tenir lloc la sisena assemblea precapitular de la nostra Província que va reunir les dues comunitats d'Andalusia: Utrera i Sevilla.
 

Asamblea precapitular Utrera-Sevilla by Slidely Photo Gallery


 


La nostra Superiora Provincial, la germana Montserrat Farré, segueix el seu recorregut per les comunitats duent a terme les Assemblees Precapitulars i ara l'ha tocat el torn a la zona de Castella i Lleó. Concretament a la nostra comunitat de la residència de ancians "San Roque" a Villalón de Campos (Valladolid) on aquesta va tenir lloc els dies 26, 27 i 28 d'abril.


Reconocimos en esta cita una fuerza vitalizadora, que nos muestra el camino claro a recorrer.


 
 


I al mateix temps que a l'altre costat de l'oceà les nostres germanes del Perú posaven punt i final a la seva assemblea, el cap de setmana del 6 i 7 de maig, convocades també por la nostra Superiora Provincial, es van reunir a la comunitat de la Seu d'Urgell les comunitats de Seu i de Santa Coloma d'Andorra per dur a terme la seva."La germana Provincial, Montserrat Farré Cava, peregrinat com la Mare Janer “de casa en casa”, divendres 5 de maig va arribar a la Seu d’Urgell, bressol del nostre Institut i lloc tan significatiu per a totes les filles d’Anna Maria, per continuar les Assemblees de Preparació al Capítol General, juntament amb les germanes de la comunitat de Santa Coloma (Andorra) i a l’ombra de la tomba on descansen les despulles de la nostra estimada fundadora.

El mateix vespre vam compartir l’Eucaristia juntes celebrada per Mn. Manel Pal en la capella de la Mare Janer.

Tot seguit, la germana Provincial ens va fer la presentació del tema partint de la dinàmica “CONTEMPLAR- DISCERNIR- ACTUAR” amb unes diapositives molt suggerents i engrescadores, plenes de vitalitat, per ajudar-nos a discernir el que Déu vol de totes i cada una i per al nostre Institut, seguint l’Esperit que va animar sempre la vida i l’obra de la Mare Janer en servei als pobres i en fidelitat a l’Església, tot il·luminat amb la Paraula de Déu. Juntes vam resar l’oració pels capítols, molt bonica i molt profunda, teològica i eclesial.

El dia 6 vam començar la jornada amb l’Eucaristia i el reso de laudes. Una jornada molt plena i molt ben aprofitada: una dinàmica molt amena i planera per a totes mitjançant uns guions amb diapositives que anaven il·luminant la reflexió amb molta pau i tranquil·litat. Vam acabar amb una reflexió personal i de grup i una posada en comú.

El dia 7, al matí, vam iniciar la jornada de treball amb la visualització d’un vídeo sobre “L’Arca de Noé” ple de signes i interpel·lacions vers un camí de conversió que ens porta a l’essencial i despullar-nos de falses seguretats i a enfrontar-nos amb la realitat que ens toca viure avui.

Després d’una estona de reflexió personal i treball de grup, tenint al davant la proposta que fa el Govern Provincial, vam arribar a fer les nostres propostes comunitàries.

L’eucaristia, tan ahir com avui, celebrada per Mn. Lluís Miguel Sánchez, va posar punt i final a la nostra assemblea. Tot seguit ens vam fer la foto de grup i vam compartir un bon dinar de germanor."


La penúltima de les Asemblees Precapitulars ens porta cap a Madrid, concretament a la nostra comunitat de Peñagrande, on els dies 13 i 14 de maig es van reunir les comunitats de Palomeras, Los Molinos, Peñagrande i Roma.