Des de La Seu d'Urgell
 CELEBRACIÓ DE NOCES D'OR
I COMIAT CAP A LA CASA DEL PARE

El dia 29 de juny de 2018,159 aniversari de la nostra fundació, la nostra estimada Gna. Pepita ens deixava cridada per Déu, a viure la nova vida al cel.

 

El dia 30 tot estava a punt per celebrar les NOCES D'OR de les nostres germanes Neus Bajona, Rosario García i Enedina Lorenzo.


"Déu té molts camins per fer-nos sants" diu la nostra Mare Janer. La caritat és un d'ells. Santa Teresina el va escollir i no es va equivocar: "El meu camí és l'amor"(Santa Teresina de l'Infant Jesús)


De la integració de dues celebracions, va resultar una millor i més joiosa, "perquè tota pena compartida és mitja pena, i tota alegria compartida és doble alegria.

"Aquesta és l'experiència que vam viure el dia 30 de juny en una EUCARISTIA compartida i vivencial matisada de tristesa i d'alegria, lògicament, perquè els sentiments són el que són i és Déu qui els ha posat en els nostres cors perquè ens ajudem i confortem mútuament en la fe i en l'esperança. "Que bonic viure els germans units".

Podem dir que realment ha estat un encert integrar els dos moments forts de donació a Déu i als germans en una Eucaristia d'acció de gràcies. En si mateixa l'Eucaristia ja és ACCIÓ DE GRÀCIES, un cant a la VIDA i per la VIDA, rebuda i lliurada. Quatre sacerdots concelebraren, presidits per Mn. Manuel Pal, delegat pel Sr. Arquebisbe Joan Enric, atès que els seus ministeris pastorals no li van permetre assistir-hi, tot i que sí es va fer molt present enviant una carta a cadascuna i que va ser llegida en les postres i brindis.

 

La nostra Església, Sagrada Família, feia goig veure-la tan plena de gent acomiadant a la nostra germana Pepita Simó, gent del seu poble del Palau d'Anglesola i amics de la Seu d'Urgell, molts d'ells professionals de l'hospital: metges, infermeres i altre personal assistencial. Moltes gràcies.

Gna. Pepita Simó, acs, amb els seus 90 anys de vida, la major part d'ells consagrats generosament al Senyor en l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, un referent de vida lliurada amb generositat i elegància, plena de delicadeses i atencions per a tots, mereixia participar, en cos present, de les NOCES D'OR de les tres germanes: Neus, Rosario i Enedina, i tots junts beneir a Déu pel do de la vocació, DE TOTA VOCACIÓ.

 

Les gnes. Neus Bajona, Rosario García i Enedina Lorenzo celebrant el seu 50 aniversari de consagració a Déu i als germans, amb diferents missions, però des d'un únic Carisma Congregacional, el de la Beata Anna Maria Janer: "Estimar i servir, sempre i en tot".

 

Tot, VISCUT EN FAMÍLIA podem dir que ha estat un regal de Déu molt preciós, compartit i celebrat amb gran alegria

 

El colofó el va posar un fantàstic dinar de germanor; familiars més íntims de la família de Pepita i el grup de germanes de les tres comunitats on no va faltar ni el pastís, ni el cava, ni el"brindis", que va proclamar la germana Victòria Bertran, delegada de la Delegació de "Cervera", com sempre, ple de vida, de gràcia i bona animació, per la fidelitat d'elles i de tots; els regals i les sorpreses. La Mare General i el seu consell, el Sr. Arquebisbe amb les seves cartes i un munt de detalls de les comunitats compartint l'alegria d'unes vides unides en la fe i en l'amor.

Seo de Urgell: Bodas de Oro y despedida a la Casa del Padre by Slidely Slideshow
LA NOSTRA SUPERIORA GENERAL VISITA LA FACULTAT DE TEOLOGÍA DE L'UNIVERSITAT DE COMILLAS

El passat dimarts 26 de juny de 2018, la Superiora General Laura Garione va visitar la Facultad de Teología de l'Universitat de Comillas a Cantoblanco (Madrid), acompanyada per les germanes M.Carmen Massé, professora del centre, i la germana Aida López.

Van ser rebudes pel Pare Enrique Sanz Giménez-Rico, S.J. Degà de la Facultat.

Va ser un moment de trobada molt fratern on es va donar a conèixer la vida de la facultat, el treball que desenvolupa la nostra germana M.Carmen i tot el que s'ofereix allà.

“Desde este espacio Universitario queremos dar respuesta a todos aquellos que buscan una formación seria y rigurosa para “dar razón de su esperanza” (1Pe 3,15) ante ellos mismos y ante el mundo.”

Que el Senyor beneeixi aquesta missió que sota l'Esperit de Sant Ignasi forma a tantes persones pel bé de la nostra societat.


LA NOSTRA SUPERIORA GENERAL VISITA LES DUES COMUNITATS D'ANDALUSÍA
"CONSTRUIM LA VIDA entre tots"

Del 22 al 25 de juny de 2018 la Mare General, acompanyada per la germana Aida López, van visitar les comunitats d'Utrera i Sevilla.

En la seva visita van saludar els directius i professors dels dos centres educatius.

En la seva visita per Utrera van visitar el Santuari de Nostra Senyora de Consolación "alma de Utrera" i on en el seu cambril hi és un quadre de la Mare Janer.

Juntament amb les germanes de les dues comunitats, la Mare Jeneral va compartir la Circular n.2 com a preparació per la celebració del 159 aniversari de l'Institut.

Demanem al Senyor que beneeixi la vida de les nostres comunitats d'Andalusía i que la família janeriana present en aquestes comunitats segueixi oferint vida i força per a la missió.

VISITA A LA COMUNITAT DE SEVILLAVISITA A LA COMUNITAT D'UTRERA

 

LA NOSTRA GERMANA Mª CARMEN MASSÉ, ELEGIDA NOVA PRESIDENTA DEL COMITÉ DE ÉTICA DE CASTILLA (CECAS)

21-06-2018. La profesora y religiosa de la Sagrada Familia de Urgell, Mª Carmen Massé García (Sevilla), tiene 45 años, y ha sido nombrada Presidenta del Comité de Ética de Castilla (CECAS). Es Doctora en Teología por la Universidad Pontificia Comillas, Licenciada en Teología Moral y Praxis de la Vida Cristiana y Máster en Bioética por la misma universidad. Licenciada en Medicina y Cirugía por la Universidad de Sevilla, Médico Especialista en Medicina Familiar y Comunitaria.


Actualmente, imparte los cursos de Ética del Principio de la Vida, Bioética y Pastoral de la Salud (Licenciatura en Moral y Pastoral), Bioética, Ética profesional enfermera, Cristianismo y Ética Social (en la Escuela de Enfermería y Fisioterapia de Ciempozuelos) y diversas asignaturas en el Máster Universitario en Bioética en la Universidad Pontificia Comillas, y es secretaria de la Cátedra de Bioética.


Sus principales áreas de investigación:

* Bioética (del principio de la vida, técnicas de reproducción humana asistida).

* Moral sexual (paternidad responsable).


Mª Carmen Massé sustituye en el cargo a Julio Vielva, miembro del CECAS durante 17 años y 7 años como Presidente, al que agradecemos el trabajo realizado durante todos estos años y al que deseamos una feliz jubilación.LES GERMANES DEL GOVERN GENERAL ES TROBEN A ANDORRA PER LA SEVA SEGONA REUNIÓ D'EQUIP

Hem arribat a Andorra l'Equip de Govern General per la nostra segona reunió.

Demanem ens acompanyenu amb la vostra pregària, perquè per intercessió de la nostra Beata Mare, el Senyor ens guïi i acompanyi en els nostres treballs.


"...y Dios no nos faltará con su gracia nos sostendrá en este camino"

 

Escaldes, 5 de Juny de 2018.


"CARIDAD SIN FRONTERAS. UN SUEÑO QUE PERMANECE VIVO"
2a REUNIÓ DEL GOVERN GENERAL
Andorra, 5-10 de juny de 2018
 

Aquí us compartim el vídeo resume amb les millors imatges de la visita de les nostres germanes del Govern General a Andorra (Santa Coloma, Escaldes i Sant Ermengol) i La Seu d'Urgell amb motiu de la seva 2a reunió d'Equip.DES DE LA SEU D'URGELL FINS A ROMA

El viernes 8 de junio, Madre Laura en compañía de las hermanas del Consejo General visitó la comunidad de la Seu d'Urgell para estar allí junto a nuestra Beata Madre Janer y dejar en sus manos las conclusiones del XXIV Capítulo General.

“Aquí estamos querida Madre,

venimos a este lugar, a este santuario donde experimentamos tu presencia de una manera especial.

Aquí estamos.

Tu figura y tu proyecto nos han invitado a más…

a amar y servir siempre más, siempre mejor, siempre y en todo.

Hemos buscado Odres Nuevos para el Vino Nuevo del Carisma y el Evangelio…

Aquí estamos, los dejamos en tu corazón.”[1]

 


El día 13 de junio se presentó al Secretario de la CIVCSVA, Monseñor José R.Carballo, O.F.M. toda la documentación del XXIV Capítulo General. La Iglesia ha recibido con cordialidad, sencillez y fraternidad, nuestro deseo de renovación que favorece la vida y la misión de nuestra familia religiosa en el servicio de caridad.

¡¡Demos gracias a Dios!!! Y a nuestra querida Madre Janer... que va delante siempre... 

[1] Madre Laura Garione, Superiora General. Oración ante la Tumba de la Beata Madre Ana María Janer. La Seu d’Urgell, 8 de junio de 2018.


Des de la nostra escola del Masnou...
 UN GRUP D'ALUMNES PARTICIPEN EN EL YOUNG MALTA FESTIVAL A POLÒNIA
Alumnes units gràcies a l'idioma universal de l'art, l'art escènic en el nostre cas. Cinc anys ja de participació al Young Malta Festival que sempre abans d'acabar el curs pren Poznan, Polònia, com a ciutat que ens acull durant una setmana. Aquest any, les obres escrites, dirigides i  presentades per nou escoles de cinc països diferents han tingut com a punt de partida el creure en l'ésser humà per millorar. 'I have faith in you', el lema escollit, ha estat tractat en forma de paraula, dansa i cant per tots nosaltres. 'Vindrem de molts països diferents', comentaven alguns dels alumnes, 'però el fons és el mateix: cal creure en tu, en vosaltres, en nosaltres si volem canvis'.
A més de les representacions de cada escola, hem participat en tallers de dansa, cant, expressió corporal i música electrònica; I en acabar el festival, seixanta alumnes han gaudit amb la posada en escena d'una obra dirigida per professionals. Emocions, entusiasme, valors compartits, creixement personal, experiències viscudes. Un projecte molt recomanable!

VISITA DE LA NOSTRA SUPERIORA GENERAL A LA COMUNITAT DE MATADEPERA

El dia 3 de juny la nostra Superiora General va visitar la comunitat de Matadepera.

Va compartir amb les germanes l’experiència viscuda en el Capítol General i els va convidar a continuar acompanyant aquest nou temps de la Congregació amb la seva pregària i entrega de cada dia. També va compartir l’experiència que s’està vivint a les noves presències del nostre Institut a Sant Lorenzo, Paipote i El Porvenir a Bogotà.Des de Peñagrande (Madrid)...
 REUNIÓ DELS DIRECTORS I REPRESENTANTS DE LA TITULARITAT
DELS CENTRES EDUCATIUS DE ESPANYA I ANDORRA
El dia 16 de maig de 2018 es va celebrar a la nostra casa de Peñagrande (Madrid) l'última reunió del curs dels directors i representants de la titularitat dels centres educativus de la Sagrada Família d'Urgell de Espanya i Andorra.Des del nostre col·legi de Madrid...
 CHULAPOS I CHULAPAS OMPLEN ELS SEUS PATIS DE COLOR
PER LA FESTIVITAT DE SANT ISIDRE

El mes de maig el col·legi Sagrada Familia de Urgell de Palomeras (Madrid) presenta els seus chulapos i chulapas amb tot l'orgull i prepara per ells una gran festa en honor del seu patró, Sant Isidre Llauradó,


El dia 16 de maig a la tarda les classes d'Infantil i Primària es van omplir de color, igual que el pati de l'escola, on es va celebrar la festa del patró de la Comunitat de Madrid, Sant Isidre Llauradó. Va ser una jornada festiva i acollidora amb jocs tradicionals, molts mantons i fanalets, chotis i llimonada per tothom. Previament, a classe, van fer activitats especials on  els alumnes més grans van compartir rialles e il·lusió amb els més petits.
-Veure totes les fotos-


Des de la Casa Asil de Sant Andreu (Barcelona)...
 CELEBRACIÓ DEL SAGRAMENT DE LA UNCIÓ DELS MALALTS
El dia 16 de maig, coincidint amb el temps de Pasqua, un bon grup de residents de la casa Asil de Sant Andreu van rebre la Unció dels Malalts dins de l’Eucaristia presidida per Mn. Pep Soler, rector de la parròquia de Sant Andreu. Alguns d’ells van estar acompanyats pels seus familiars. No van faltar els voluntaris i altres persones vingudes de fora que també van participar-hi. A cadascuna se’ls va entregar com a record una creu i un punt de llibre que tots van acollir amb alegria i gratitud. Va ser una celebració molt emotiva i participativa.Des del col·legi "Mare Janer" de Santa Coloma (Andorra)...
 ES POSEN EN CAMÍ COM A PELEGRINS
PER VISITAR EL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DE MERITXELL
Com cada any, pel mes de maig, ens posem en camí, amb l'esperit propi del pelegrí. Infants, nens i joves amb mestres i professors del col·legi “Mare Janer” de Santa Coloma (Andorra) ens apropem al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell, com varen fer tradicionalment els nostres avis i padrins, per fer-li la nostra ofrena: la floral i la del cor. Des de la nostra escola de Lleida...
 DONEM GRÀCIES A DÉU PER LA CONFIRMACIÓ D'UN GRUP D'ALUMNES!

El passat 6 de maig de 2018, 15 alumnes del nostre Col·legi Sagrada Família de Lleida, després de 2 anys de preparació, van rebre el Sagrament de la Confirmació de mans del Senyor Bisbe Salvador Giménez, a la Parròquia Mare de Déu del Carme.


Va ser una celebració molt entranyable, plena de alegria. Als nois se’ls veia molt feliços i els qui els acompanyàvem també ho estàvem. Aquesta joia de celebració la vam començar a experimentar des del dimecres de la mateixa setmana, quan tot el grup va anar al supermercat per tal de comprar aliments per oferir en la eucaristia i amb la finalitat de donar-los als germans més necessitats; després, el divendres, al col·legi van rebre el sagrament de la Reconciliació, i cap al vespre del mateix dia, van anar cap al Palau Episcopal per tal de trobar-se amb el Senyor Bisbe i compartir amb ell l’experiència de preparació al Sagrament.

En la celebració de la Confirmació van estar presents un gran nombre de persones que ens acompanyaven: les germanes de la comunitat, gent de la parròquia, famílies i amics dels nois,  els padrins, la coral de la parròquia, l’Equip directiu del col·legi, alguns  professors i dos frares Franciscans.


Al finalitzar la Celebració eucarística, en un ambient festiu, vam compartir els aliments en el saló parroquial.

Sens dubte que per a Jordi Alcalà, Lluís Bonilla, Josep Màsich, Pere Verdú, Roselis Santos, Walter Azon, Albert Cornellà, Roger Garrido, Adrià Ibarz, Alba Paris, Aida Pifarré, Pol Trinidade, Marc Cervera, Laia Ojeda i Álvaro Pérez, aquest dia serà inoblidable.


Els que caminem al seu costat, en l’àmbit de la fe, preguem per ells i les seves famílies  per tal que el procés en la fe, que fins ara han viscut, continuï durant tota la vida.

Lleida: Confirmación alumnos colegio by Slidely Slideshow
REUNIÓ DE TITULARS DELS CENTRES EDUCATIUS SAFA URGELL
El passat divendres 4 de maig de 2018 es va celebrar al Clot la reunió dels representants de la titularitat dels centres educatius Sagrada Família d'Urgell d'Espanya i Andorra.
Va ser una jornada de treball intensa i viscuda en un ambient distès on a part de desenvolupar l'ordre del dia programat tots junts, també amb l'Equip de Gestió, van brindar amb alegria donant gràcies a Déu per l'elecció del nostre nou Govern General i compartint els bons desitjos davant la nova etapa que comença per la nostra família religiosa.


 


Des del col·legi d'Utrera (Sevilla)...
 COM ES TREBALLA EL TEMA DE LA COMUNICACIÓ
DES DE LA CLASSE DE RELIGIÓ

El segon cicle de l'ESO a l'assignatura de Religió Católica està treballant la comunicació amb Déu, la relació amb el trascendet. Així, d'aquesta manera, els alumnes de 4t d'ESO van treballar i reflexionar sobre la importància de l'oració del Pare Nostre a través de la última publicació del Papa Francesc. Com a resultat han elaborat un vídeo amb el qual ens inviten a pregar a tothom des del cor i coneixent cadascuna de les peticions que es fan en ell.
A més, estan sortint al carrer per explicar i fer arribar a la ciutadanía les conclusions d'aquesta reflexió amb la col·laboració de Romana Editorial, qui ha facilitat exemplars de la revista "Il Mio Papa".I aquí teniu el vídeo que han elaborat els alumnes.


Des del col·legi de Sabadell...
  LLIBRES SOLIDÀRIS PER SANT JORDI
El passat divendres 13 d’abril, alumnes i professors de l’escola de Sabadell van traslladar a la llibreria "La Llar del Llibre" de la ciutat tots els llibres i contes que les famílies van aportar durant la recollida solidària que es va fer a l'escola durant uns quants dies.
Aquests llibres aniran destinats al Rebost Solidari de Sabadell i s’afegiran, pels volts de Sant Jordi, a les cistelles de menjar que es reparteixen a les famílies de la ciutat que ho necessiten.
Aquesta és una iniciativa on el centre hi participa per segon any consecutiu i en la qual han aconseguit reunir un total de 1350 llibres entre tots els alumnes de l'escola!

Sabadell: recogida libros solidarios Sant Jordi by


Des de La Seu d'Urgell...
 LES COMUNITATS DE SANTA COLOMA I DE LA SEU ES REUNEIXEN
PER CELEBRAR DILLUNS DE PASQUA

Seo de Urgell: celebración Lunes de Pascua by Slidely SlideshowAmb clima de festa i germanor, les dues comunitats del Pirineu, el Dilluns de Pasqua vam celebrar l’Eucaristia de renovació del Vots, en la capella de la Mare Janer presidida per Mn. Manuel Pal, capellà de la comunitat, i Mn. Josep Maria Soler, retirat al Seminari i que havia estat molts anys capellà de la comunitat de Santa Coloma (Andorra).

Un clima ple de pau i serenor, encara que adolorit per la doble pèrdua de les germanes de la nostra Gna. Pilar Balasch absent per aquest motiu.

Ens van acompanyar en aquesta Eucaristia pasqual en la que vam renovar els Vots de Pobresa, Castedat i Obediència, les dues Verges Consagrades: Cristina Ribot i Anahí B., també algunes persones que en aquets dies de Setmana Santa han estat com a residents a casa nostra.

A la homilia, Mn. Manuel Pal, comentant l’Evangeli, va ressaltar la figura important de les dones com a missatgeres de la Resurrecció del Senyor, testimonis i apòstols valents i agosarats.

Vam concloure aquesta festa amb un bon dinar tots plegats, ple de pau i harmonia, on no va mancar ni la “MONA” ni el cava i on les cuineres van posar-hi tot l’esmerç de bon sabor i guarniment. I tot això perquè Crist ha Ressuscitat i ha vençut la mort. Al·leluia!!! I ens convida a tots nosaltres a ser els testimonis i missatgers.

Des del col·legi Sant Ermengol (Andorra)...
 CELEBRACIÓ DE LA PASQUA!!

Els alumnes i docents de l'escola Sant Ermengol hem celebrat la Pasqua amb els diversos grups d'Infantil i Primària i els Grups AMJ de Primària. Amb la música i la representació teatral hem commemorat i agraït el do de la Vida i de l'Amor que Jesús ens ha regalat.

 

Al·leluia, Jesús ha ressuscitat i viu en mig nostre, ara i per sempre!

 

Bona Pasqua!