EL NOSTRE COL·LEGI DE LLEIDA PARTICIPA I OBTÉ UN PREMI EN LA...
"FESTA AUDIOVISUAL DE LA LLENGUA"ELS COL·LEGIS SAGRADA FAMÍLIA I EPISCOPAL, PROTAGONISTES EN ELS PREMIS LLANTERA DIGITAL.
LA BRESSOLA, DE CATALUNYA NORD, UN ALTRE DELS DISTINGITS.Llegir la notícia sencera...A L'ESCOLA "MARE JANER" ESMORZEM JUNTS PER RECAPTAR FONS PER LES MISSIONS DE LA NOSTRA CONGREGACIÓ
El passat dia 1 de juny al pati de l'escola "Mare Janer" de Santa Coloma ens vam reunir tots els alumnes i professors per celebrar com cada any l'esmorzar solidari a favor de les missions de l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell. Vam agrair la generositat que cada any mostren alumnes i famílies en aquesta diada. Vam continuar amb la pregària per tots aquells que no tenen, a vegades, ni un àpat assegurat al dia, els que no tenen escola o família, en definitiva, vam pregar pels més febles de la nostra societat i del món. Van formar part de la pregària alumnes dels Grups AMJ i van escenificar els valors que volem fomentar. Posteriorment alumnes de Secundària van oferir un petit concert i es va repartir pa amb xocolata per a tothom en un ambient festiu. Per finalitzar, vam comptar amb l'actuació del Quim Salvat que ens va oferir un grapat de cançons del seu disc "El meu granet de sorra".

...


"ELEVEU ÀNCORES GRUMETS! VENT EN POPA A TOTA MÀQUINA CAP A CERVERA!"  L'Aventura Pirata del Casal de Solidari comença a preparar el seu viatge.
Els preparatius del Casal Solidari de Cervera segueixen. El casal va prenent forma a poc a poc. I ara es el torn dels nois i noies que col·laboraran com a monitors.
Diumenge 28 de maig de 2017 es van reunir a l'escola "Sagrada Família" d'Avinyó (Barcelona) els alumnes que aquest proper estiu dedicaran uns quants dies de les seves vacances com a monitors voluntaris al Casal de Cervera. Tots formen part dels nostres "Grups AMJ" i procedeixen dels col·legis de Lleida, Sabadell i Viladecans.
La finalitat d'aquesta trobada-reunió era que es coneguéssin entre ells, explicar la finalitat del Casal i l'eix temàtic d'engany i, a partir d'aquí, posar-se mans a l'obra per preparar les diferents activitats i tallers que ompliran cadascun dels dies que conformen les dues setmanes de durada del nostre Casal.
Tots els nois i noies estàven molt conents i motivats i es descobria en ells moltes ganes perquè arribés aviat el mes de juliol i així poder començar ja el Casal.
La nostra Aventura Pirata s'està preparant per començar! Gràcies a tots per la vostra col·laboració i generositat.

Avinyó: Reunión voluntarios Casal Cervera 2017 by Slidely Photo Gallery


2a REUNIÓ DELS COORDINADORS DE COMUNICACIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS SAFA URGELL
 #SafaenMarxa, Comuniquem!
El colegio Sagrada Familia de Urgell de Madrid fou l'elegit, en aquesta ocasió, per acollir, el dia 26 de maig de 2017, la 2a reunió de Coordinadors de Comunicació dels Centres Educatius "Sagrada Família d'Urgell" de Espanya i Andorra. Una reunió on ens vam retrobar els responsables de dinamitzar i gestionar tots els temes relacionats amb l'àmbit de la comunicació als nostres centres educatius; una trobada, la segona, que es fa dins del marc del projecte de renovació de la comunicació dels Centres. L'anterior reunió que es va fer a Barcelona al mes de febrer, va servir per posar les bases d'aquest projecte. En aquesta nova trobada la finalitat va ser continuant treballant en l'ús de les xarxes socials i de la imatge així com revisar i avaluar els passos donats fins ara i així poder millorar; informar d'alguns temes d'interès relacionats amb el curs 2017-2018: lema pastoral, portada de les agendes escolars, etc.
El projecte de comunicació busca millorar la difusió de l'escola fora d'aquesta, però no només d'una escola en particular sinó del projecte educatiu de tota la Congregació i de la marca corporativa "Centres Educatius Sagrada Família d'Urgell".
La comunicació ha canviat i està canviant molt i els centres educatius hem d'estar preparats i formats en la manera que expliquem la nostra manera de fer, el nostre caràcter propi.
Tot i que va ser una jornada molt intensa, també fou molt profitosa. El dia va començar amb un moment de pregària on ens vam deixar interpel·lar per les paraules del Papa Francesc dirigides, precisament, a tots el Responsables dels Mitjans de Comunicació. A partir d'aquí, hi va haver temps per treballar, per l'escolta, pel diàleg compartit, per conèixer un altra realitat i context educatiu (en aquest cas la de Vallecas), etc. Tots ens vam marxar de Madrid amb feina pendent, però també amb la sensació que, des de la primera reunió que vam fer, em avançat positivament i poc a poc seguirem donant passos endavant.DES DE LA RESIDÈNCIA DE POLA DE LENA...
CELEBREN SANT ISIDRE AMB LES MANS A LA MASSA I UN TOC DE DOLÇOR!
A la residencia "Canuto Hevia" de Pola de Lena (Asturies) van celebrar el dia 15 de maig, festa de Sant Isidre, amb molta alegria convertits en uns bons pastissers i uns experts en rebosteria. "I per a mostra un botó". Amb l'ajuda del personal de la residència, un grup d'avis van elaborar unes boníssimes rosquilles que després van testar tots junts.
 I perquè quedès constància de tot això, ens comparteixen aquestes fotografies que ens demostren quina bona pinta feien les rosquilles i la bona estona que van passar tots junts!

COMENÇA EL COMPTE ENRERE CAP EL CASAL SOLIDARI CERVERA 2017!!
El casal solidari d'estiu 2017 s'apropa... Comença el compte enrere perquè la nostra comunitat de l'Alberg de Cervera s'ompli de nou de rialles, de sorpreses, de nens plens d'energia, de joves amb moltes ganes de compartir tot el que porten dins amb els altres... i de moltes ganes de gaudir i de fer gaudir aquells qui mes ho necessiten.
I per a començar a preparar-lo, dilluns dia 15 de maig es va dur a terme la reunió informativa i les inscripcions amb les famílies dels nens que participaran al casal. Una reunió senzilla, familiar però molt acollidora.
El Casal Solidari 2017 comença a engegar-se!!

REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DELS COORDINADORS DE PASTORAL DELS CENTRES ASSISTENCIALS DE LA PROVÍNCIA

Per poder preparar la reunió de la Comissió de Coordinadors de Pastoral dels Centres Assistencials de la Província Anna María Janer del mes de maig, es va fer una primera trobada, el dia 28 d’abril de 2017 en la qual es van reunir, a la Casa Provincial d’El Clot (Barcelona):

 • Vanessa Duria – Coordinadora de Pastoral Província
 • Vanessa Expósito – Residència Matadepera
 • Visitació Lorenzo – La Seu d’Urgell
 • Ana Maria Montero – Casa Asil Sant Andreu
 • Rosa Maria Vilaseca – Casa Asil Sant Andreu

Després de demanar l’ajut de Déu i de la Mare Janer, es va compartir els diferents programes i activitats que es duen a terme a cada centre i a nivell dels diferents Bisbats mitjançant un diàleg molt participatiu i enriquidor, com a pluja d’idees perquè puguin servir com a propostes d’acció de cara al proper curs.
Dins l’ordre del dia d’aquesta reunió hi havia un punt important també, preparar la reunió que es va fer el dia 12 de maig, convocada també des de la Província, i que aquesta vegada va tenir lloc a Madrid (Peñagrande) i dirigida els membres de la Comissió de Pastoral dels Centres Assistencials de la nostra Província.

En ella van participar-hi:

 • Duria, Vanessa M. (Coordinadora de Pastoral Província)
 • Expósito, Vanessa (Matadepera - Residencia)
 • Félix, Laura (Matadepera - Residencia)
 • Farré, Montserrat (Superiora Provincial)
 • Josa, Rosa María (Cervera – Residencia)
 • Lorenzo, Visitació (La Seu – Hospital)
 • Montero, Ana Maria (Sant  Andreu – Casa Asil)
 • Vilaseca, Rosa Maria (Sant Andreu – Casa Asil)

 
 

Després d’una pregària molt bonica es va fer amb Power Point la presentació del Logo i Lema pel proper curs 2017-2018:

“Misericordiosos per estimar i servir +. En comunió...Sortim!”

Es va reflexionar com enfocar-lo amb els nostres avis i, de fet, van sorgir  diferents idees sobre com poder fer us del logo i així fer visible el lema, arribant a coses concretes com per exemple: elaborar uns punts de llibre per repartir a cada avi, que facin memòria del que estem treballant i vivint, etc.

Tot seguit es va presentar l’estat i per on passa la pastoral a cada centre assistencial, un diàleg que segurament va enriquir a totes i les va animar a seguir endavant en el seu dia a dia.

També es van fer diferents aportacions d’activitats pastorals (calendaris de celebracions), es van treballar les línies generals de pastoral dels centres assistencials Sagrada Família d’Urgell i es van suggerir propostes de formació per al proper curs 2017-2018 incloses al calendari general, concretament: dos accions formatives, dos reunions a nivell general i una reunió de coordinadors i agents de pastoral.


En nuestro colegio de Madrid queremos ser Expertos en Humanidad. ¿Queréis conocer una buena colección? Pues a continuación os mostraremos un buen grupo de nuestros alumnos ayudantes.

El programa de Alumnos Ayudantes, que tiene más de 10 años en el colegio, se apoya en una pareja de alumnos por clase (desde 5º de EP hasta 4º de ESO) elegidos por sus propios compañeros. Son alumnos comprometidos con el buen ambiente en el colegio y con los que sus compañeros pueden contar. Una vez elegidos, reciben una formación específica por parte de nuestros coordinadores de convivencia, Nacho Romero y Arturo Torres.

A partir de ese momento, y durante todo el curso, estos alumnos ayudantes estarán pendientes de detectar situaciones en las que ellos puedan intervenir directamente para escuchar, acompañar, apoyar y recuperar la comunicación en momentos que lo requieran. Son un ejemplo para todos del que nos sentimos muy orgullosos de ellos.
 Col·legi "Sagrada Familia de Urgell" Madrid.

 Programa "Alumnes ajudants"

Madrid: programa "Alumnos ayudantes" by Slidely Photo Gallery"KILÒMETRES RECORREGUTS... KILÓMETRES SOLIDARIS!"

El col·legi "Sagrada Familia de Urgel" de Madrid realitza una cursa solidària a favor del barri.

El pasado mes de abril celebramos la “Carrera Solidaria Expertos en Humanidad”. Todos: pequeños y grandes, alumnos, profesores y padres... corrimos pero, sobre todo, convertimos este gesto tan sano en un acto de solidaridad compartida, ya que entre todos los participantes reunimos casi una tonelada de alimentos. Esa comida ha ido ya a Cáritas para atender las necesidades de las familias del barrio.

Queremos aprovechar para dar las gracias a la Policía Municipal que nos ayudó para que la carrera por el Parque Azorín saliera estupenda, una fiesta del deporte comprometido.

Madrid: Carrera solidaria (5.04.2017) by Slidely Slideshow"EL MEDI AMBIENT"
tema central de les Jornades Culturals del col·legi d'Utrera
Al col·legi "Sagrada Familia" d'Utrera, com cada curs, realitzen les seves ja tradicionals jornades culturals. Aquest any el tema elegit ha estat "EL CUIDADO DE LA CASA COMÚN", nascut al voltant de l'encíclica «Laudato si», del Papa Francesc, que parla precisament sobre el medi ambient i el desenvolupament sostenible. Per això, del 25 al 28 d'abril porten a terme activitats diverses, entre elles la Fira del Llibre. A més, dimecres 26 i dijous 27 van obrir les portes de l'escola, per a tots aquells que la volguessin visitar, des de les 16:30 fins les 18:30 hores.
Sens dubte una setmana molt intensa per tothom, però plena de nombroses activitats per a totes les edats.Utrera: Semana Cultural 2017 by Slidely Photo Gallery


Ressò de la notícia als mitjans de comunicació locals..."El cuidado del medio ambiente, protagonista en el colegio Sagrada Familia"
Ressò de la notícia als mitjans de comunicació locals...


El Colegio Sagrada Familia de Utrera está en plena Semana Cultural “El cuidado de la casa común”
CLOENDA DE LES JORNADES CULTURALS 2017
 Després d'uns dies plens de diferents activitats per a totes les edats al voltant del tema del medi ambient i tenint present l'encíclica del Papa Francesc "Laudato Si", els nostres alumnes del col·legi d'Utrera van posar punt i final a les Jornades Culturals i ens comparteixen, amb alegria, algunes de les millors imatges i un vídeo que fou el colofó de tot el que es va viure durant aquests dies.
CELEBREM SANT JORDI 2017 AMB “S” DE SOLIDARITAT
-Campanya de recollida de llibres de lectura infantil i juvenil al col·legi de Sabadell-

Que la festa de Sant Jordi és una de les més conegudes i celebrades a tota Catalunya, no cal demostrar-ho! El dia 23 d’abril és un goig veure com les lletres que conformen els llibres de tants i tants autors i la fragància de les roses omplen els carrers de les ciutats. I no només de les ciutats, també les escoles celebren amb gran alegria aquesta gran festa. Què seria el tercer trimestre sense els seus ja tradicionals “Jocs Florals”! I es que aquest curs 2017, a Sabadell, la festa de Sant Jordi ha tingut un caire diferent perquè ha vingut envoltada de SOLIDARITAT.

Per segon any consecutiu es va portar a terme el Festival de Contes “Vet aquí Sabadell” i com rerefons aquest Festival va contar amb una iniciativa solidària que va superar totes les expectatives: la recollida de més de 2.300 llibres infantils i juvenils pel “Rebost Solidari” de la ciutat amb la finalitat de lliurar-los, com a complement, a la cistella dels aliments per les famílies en risc d’exclusió social el mateix dia 23, diada de Sant Jordi. I com fou possible això? Doncs gràcies a la implicació de particulars i a les campanyes de recollida que es van portar a terme espontàniament a les escoles, empreses i entitats, juntament amb donacions de diverses editorials. I aquí és on prenc protagonisme la nostra escola “Sagrada Família” de Sabadell; juntament amb altres centres educatius de la ciutat, i de forma espontània, es va organitzar per recollir una gran quantitat de llibres de lectura i col·laborar amb aquesta iniciativa. Els encarregats de fer de missatgers solidaris va ser un grup d’alumnes d’ESO de la mateixa escola.

Així, setmanes abans, ja s’havia motivat a tots els alumnes de l’escola per aquesta campanya i per això, des d’infantil fins a 6è de primària foren portant llibres, sempre en bon estat i que ja no fessin servir i que volien donar per aquesta bona causa. Arribat el dia de la recollida, aquest grup d’alumnes d’ESO encarregats de la recollida van passar per les classes i, ajudats per alguns professors, els van portar directament fins al punt de recollida establert per l’organització.

Les organitzadores d’aquesta iniciativa solidària van manifestar que “estaven molt satisfetes pel resultat d’aquesta campanya perquè ha demostrat una vegada més que Sabadell és una ciutat molt solidària”. Des de l’escola també es va valorar molt positivament aquesta activitat així com la generositat de tots els alumnes. Amb la seva col·laboració, tots aquells nens que no tenen possibilitats per apropar-se al fantàstic món de la lectura, de la fantasia, de la il·lusió... ara podran fer-ho gràcies al seu petit però gran de sorra que han aportat.


Sabadell: campaña solidaria Sant Jordi 2017 by Slidely Slideshow


Ressó de la notícia als mitjans de comunicació locals...CONVIVÈNCIA DE LES COMUNITATS DE LA SEU D'URGELL I ANDORRA PER CELEBRAR LA PASQUA

Un any més, dilluns de Pasqua (17 d’abril de 2017), les comunitats d’Andorra i de La Seu d’Urgell ens vam reunir en torn de la taula del Senyor per celebrar l’Eucaristia, molt festiva i participada. Mn.Josep Font, germà i nebot de les religioses Montserrat Font i Leonor Gallart, ens va celebrar l’Eucaristia amb molta devoció començant amb l’aspersió de l’aigua beneïda, recordant el nostre baptisme. A l’homilia en va dir, també, mitjançant el nostre baptisme, que hem d’escoltar la crida de Déu a viure amb fe i coherència els nostres compromisos, la nostra identificació amb Crist, com empeltats en Ell deixant-nos penetrar de la seva saba per poder ser fruits profitosos als homes del nostre temps. Si vivim una relació profunda amb Déu i ens deixem penetrar i transformar amb els seus sentiments i la seva vida prop del més pobres i necessitats, enfortirem les nostres accions i els nostres comportaments vers els nostres germans. Després de les pregàries, vam renovar els Vots.

Ens van acompanyar alguns familiars de religioses i també algunes senyores que durant els dies de Setmana Santa han estat hostesses a la nostra Residència; també les dues Verges Consagrades del nostre Bisbat, Cristina Masferre i Anahí Briorci.

Tot seguit, al menjador, vam trobar una taula molt ben parada per compartir un bon dinar de Pasqua i la “mona” tradicional que la nostra estimada Beni (la nostra cuinera) preparà amb gran art i molta estimació.

Tampoc va faltar el brindis amb cava, tot amarat d’alegria i festa, perquè Crist ha ressuscitat i ens dona nova vida. AL·LELUIA!

CONVIVÈNCIA COMUNITATS LA SEU I ANDORRA PER CELEBRAR LA PASQUA by Slidely SlideshowCOMUNITAT DE LA CASA DE FORMACIÓ DE MÈXIC: VIVÈNCIA DE LA SETMANA SANTA I DE LA PASQUA EN CLAU DE MISSIÓ
Des de la nostra comunitat de la Casa de Formació de Morélia (Mèxic) ens comparteixen amb tot detall i en primera persona com van viure els dies sants de Setmana Santa per diversos "Ranchos" de la província de Guanajuato i de Morélia. A continuació us deixem amb la crònica que ens ho explica i amb un recull de fotos dels millors moments d'aquestes celebracions.
Gràcies a les nostres germanes per compartir amb tots nosaltres aquesta experiència de missió i aquesta vivència tan profunda de la Setmana Santa entre la gent, com ho va fer també el mateix Jesús.


En la casa de Formación de Morelia (México) el tiempo de Cuaresma se vivió como una oportunidad de preparación para vivir la Semana Santa.

Las jóvenes, junto con tres chicas, vivimos una experiencia de “Misión” los días de Semana Santa. Fuimos acogidas en las comunidades que visitamos para poder celebrar estos días con sus habitantes. Nos dieron alojamiento y compartimos día a día nuestra fe y deseo de seguir a Jesús más de cerca.

Este año participamos en 3 ranchos: Rancho Seco y Zapote, que pertenecen a Valle de Santiago (Guanajuato), y Las Canoas, que pertenece a Compándaro (Michoacán).

Se contó con la presencia del sacerdote para las celebraciones del Jueves y Sábado Santo en las comunidades de Valle de Santiago, mientras que en la comunidad de ‘Las Canoas’ se vivió toda la Semana sin la presencia del sacerdote por lo que nosotras mismas organizamos las celebraciones litúrgicas de todos los días, animando a la comunidad a participar en ellas.

México: misión Semana Santa Rancho "Las Canoas" by Slidely Slideshow


 Las misiones comenzaron el Domingo de Ramos con la Celebración de Palmas.
El lunes, martes y miércoles santos, rezamos ‘el Rosario de la Aurora’ entre las 6 y 7 de la mañana y por la tarde realizamos dinámicas y profundizamos con actividades y reflexiones con los niños, jóvenes y adultos sobre lo que se iba a celebrar en el Triduo Pascual.


Por las mañanas hacíamos "el visiteo" por la comunidad para saludar y distribuir la comunión a las personas mayores o enfermas que ya no pueden salir de casa. Fue una experiencia reconfortante en la cual pudimos encontrarnos con Jesús en cada uno de los hermanos. En estas visitas tratamos de escuchar, acompañar y orar con las familias que nos acogieron.
El Jueves, Viernes y Sábado Santos se invitó a la comunidad a participar de los Oficios.

El Jueves se vivió el Lavatorio de los pies, la Adoración al Santísimo expuesto en el monumento y se preparó un momento especial de Oración para niños, jóvenes y adultos. El Viernes Santo se rezó el Vía Crucis caminando por las calles del rancho; la gente mostró mucho su devoción participando fielmente. Por la tarde adoramos la Cruz y por la noche organizamos una procesión en silencio cómo signo de acompañamiento a María en su soledad y su dolor; la gente lo vivió todo muy entregados. 

México: misión Semana Santa Rancho "Zapote" by Slidely Slideshow


El Sábado por la mañana invitamos a orar con María y posteriormente todos cooperamos para dejar la capilla lista para la gran fiesta de la Pascua.

México: misión Semana Santa "Rancho Seco" by Slidely Slideshow


 Por la tarde celebramos todos juntos la Vigilia Pascual y para continuar con la fiesta, después de la celebración litúrgica compartimos los alimentos, juntos como una gran comunidad cristiana. Durante la noche jugamos, cantamos, comimos y bailamos; celebramos todos juntos que Jesús ha resucitado y que vive en el corazón de cada uno de nosotros. Fue una experiencia llena de fe y de presencia de Dios en cada una de las personas con las que nos encontramos. De esta manera se fue terminando nuestra misión de Semana Santa.

El Domingo de Resurrección por la mañana realizamos una celebración con la que nos despedimos de la comunidad. Este día las juniores que estaban en Las Canoas renovaron los votos y las que estaban en los ranchos de Valle de Santiago se unieron con las hermanas en la “Casa Misión” para renovar los votos en la Eucaristía de la Parroquia.BONA PASQUA DE RESURRECCIÓ!


Celebrem la Pasqua amb un cor sincer, amb alegria i amb fe.
Al·leluia!